Скандал! СЪДЪТ ПОЖАЛИ КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ГЕРБ! Никой не разследва финансовото му състояние и къде е СКРИЛ 13-те млн. лв.

Скандалният кмет на гр. Септември Марин Рачев напусна ухилен до ушите съдебната зала. И как няма да е! След като първоначално му беше определена гаранция от 250 000 лева, специализираният съд днес я намали драстично на 130 000 лева. Така ромите в Септември, които яростно протестираха в негова защита, ще му съберат по-лесно парите. Защото се заклеха, че те щели да му ги намерят и да платят гаранцията.

Крадливият кмет на ГЕРБ напусна видимо доволен съдебната зала. Той беше арестуван преди 10 дни заради незаконно присвояване на 13 млн. лева от община Септември. Схемата за източването е сходна с аферата „Кумгейт“ в Хасково, в която участва родата на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Кметът на Септември Марин Рачев давал обществени поръчки за милиони на фирми, собственост официално на членове на семейството му. После пък, прилежно си записвал гешефтите в тефтерче, което полицията откри при обиск в дома му.

В къщата на Рачев ченгетата открили и други записки – за купуване и продаване на гласове на последните избори. Но явно съдът не се е поинтересувал от тях.

За момента кметът на Септември е обвиняем по две дела – едното е за умишлена безстопанственост, а второ – за придобиване на имот за цена много по- ниска от пазарната.

Скандалният кмет на ГЕРБ остава на свобода, като ще трябва да заплати доста по- ниска гаранция от първоначално обявената сума от 250 бона. Така или иначе, и сумата от 130 000 лева никак не е малка. И пак не става ясно как ще я плати, след като официалната му кметска заплата е 1000 лева.

Нито една институция не се е заела да провери финансовото състояние на кмета на Септември и към момента. А изходът от делата му е предизвестен. Да се хванем ли на бас, че и двете му присъди ще са условни. А какво ще се случи с 13-те млн., които Рачев и родата му са източили от общината? Явно ще си останат за тях. Е, вероятно ще отчетат една част нагоре по етажите, но пак ще им остане доста – да имат да си харчат. Skandalno.net

 Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*