ЕС ЗАБИ СИЛЕН ШАМАР НА БОРИСОВ! Ще Изгонят ли България от Европейския съюз! Виж Тук:

Преди няколко дни австрийският канцлер Себастиан Курц заяви категорично, че парите от Еврофондовете, които ЕС дава на България и страните от Източна Европа, трябва да бъдат спрени. Заради основателни съмнения, че тези пари не отиват по предназначение, а потъват в джобовете на местните олигарси.

И без това Брекзит вече предизвика финансов колапс в Евросъюза. Огромна дупка от 12-13 млрд. евро годишно зее в бюджета на Брюксел заради спрените вноски от Обединеното кралство. Нещо повече: Себастиан Курц, цитиран от dir.bg яростно се противопоставя на лансираната от Еврокомисията възможност да се увеличат годишните вноски на всички държави – членки на съюза, за да се компенсира финансовата пропаст, която заплашва да погълне целия ЕС.

Той посочи, че ако се увеличат вноските в бюджета на ЕС, огромната част от новата финансова тежест ще падне върху плещите на страните от Западна Европа, чиито икономики отдавна не са в най-блестящото си състояние заради голямата финансова криза от преди 8 години, безсмислените санкции срещу Русия и мигрантското нашествие в западните държави.

На практика има само два варианта да се излезе от финансовата криза, предизвикана от Брекзит, посочва той. Или да се увеличат вноските на страните – членки, или да се спрат еврофондовете на държавите от Източна Европа. В това число и на България. За Западните Балкани пък изобщо да не говорим. За тях ще има само сладки обещания. И нищо в наличност.

Ето защо австрийският канцлер отсега заявява категоричната позиция на западните държави, че те не могат и не искат да продължат да носят на гърба си крадливите „елити“ на източно-европейските страни.  Холандският премиер Марк Рюте твърдо го подкрепя.

Защото и двамата са наясно, че огромната част от средствата, които Брюксел взема от техните данъкоплатци и насочва към Източна Европа, в това число и към България, не отиват на правилното място. Милиардите се стопяват още щом влязат в страните от Изтока. И до хората, които наистина се нуждаят от тях, не достига почти нищо.

Себастиан Курц

В момента се превеждат много пари на Източна Европа, заяви в прав текст Себастиан Курц пред в. „Стандарт“, цитиран от dir.bg. И въпросът от части е дали парите, които Европейската банка отпуска на страните от Източна Европа, в това число и на България, отиват на правилното място?

По този деликатен начин Курц посочва, че парите от Еврофондовете не се разходват по предназначение, а потъват в дълбоки портфейли като в бездънна яма.

Ето защо двамата държавни ръководители на Австрия и Холандия са категорични, че няма повече да дават пари, за да пълнят джобовете на източните олигарси.

За сравнение ние от екипа на Skandalno.net ще посочим, че само за последните 3 месеца на 2017 г. в България са се появили 86 нови милионери. А богатството на старите бг. олигарси се е увеличило двойно. В същото време от 45 млрд. общи спестявания на българските граждани, 23 млрд. са заеми, които някой трябва да връща. С други думи богатите забогатяват още повече, а бедните обедняват катастрофално.

Така България се оказва една от държавите, в които най-много се краде от еврофондовете. Поради тази причина Австрия, Холандия, Германия и Франция не искат повече да финансират българските феодали. И преди две години обявиха, че през тази, 2018 г., еврофондовете за Източна Европа ще спрат.

Затова и австрийският канцлер Себастиан Курц се обяви за преструктуриране на бюджета на ЕС за 2018 г. и категорично спиране на еврофондовете за страните-членки от Изтока.

Това е огромен шамар за правителството на Борисов и неговата политика по харчене на парите, които ЕЦБ предоставя за реализиране на определени проекти.

В Западна Европа също са наясно с това, което ние в България знаем отдавна: От Еврофондовете се краде. И то като за последно. А правителството не си и мърда пръста, за да преустанови тези кражби. Затова и само година след като се направи някоя прехвалена магистрала и фанфарите по нейното откриване заглъхнат, се появяват огромни дупки, пътят става на вълни и всичко трябва да се кърпи от начало.

Ясно е, че България се крепи в ЕС само на базата на някакви политически решения. Но натискът на западните страни да се преустанови дондуренето на крадливите „елити“ от България и от Изтока, става все по-силен. И в един прекрасен ден самият Брюксел ще ни изхвърли. Защото по всичко личи, че нашият елит ще се натиска до последно в ЕС, облизвайки се за поредната си дажба от еврофондовете. Skandalno.net 

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

4 коментара

 1. Лично не съм изненадан и шокиран,както впрочем и други от моята черга. Чудя се само на хер Кур/ц и останалите от неговия клуб на богатите, сега ли откриват истината? Всъщност парите, които вече много време придърпват „БиБитко е повери“ са наши, внасяни в общата каса на ЕС, където се изпират, хигиенизират и, парфюмирани с ароматна либерална честност,кристално чисти, се връщат при познатите ни абсолютно безкористни, духовно извисени и морално чисти гостоприемници за употреба по лично усмотрение. Както евфемистично-идиоматично се изразява сеньор Алексов,мой приятел от Граово, на хер Себастиан му е „преко кУрц – та оттът“. За нас.

 2. Най-накрая се размърдаха!Браво!Одобрявам наказанието срещу олигарсите!
  Но освен спирането на парите,трябва да наложат и други наказания за виновниците!
  Опасявам се,че пак невинния народ ще го отнесе,без да има вина!

 3. Виолета Златева - председател на Синдиката на неформалните работници каза:

  Многократно сме уведомявали ЕС, че в България се краде. Краде се, за да се подкрепят стълбовете на властта – бизнес, синдикати и близки фирми по цялата територия на България.
  А обикновените хора, тези, за които са предназначени, не получават нищо – те стават все по-бедни и по-бедни.

 4. Ние не си ли плащаме присъствието в европейския съюз и таксите не са ли по-високите от уж „помощите“, не че ме интересува, а и не връщат ли под масата не-малко от тия „дарения“ обратно на шибаните европейци, т.е. не крадат ли те от нас!?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*