Делян Добрев – вождът на енерГЕПИйната мафия!

Тези дни по бТВ пак беше инсталиран депутата от Хасково, Делян Добрев (дето не го пускат да напусне парламента) за да ни зашлеви с поредната порция тлъсти лъжи, които вещаят успешно продължаване на десетилетния геноцид срещу населението на Територията. Няколко човека ми се обадиха да го гледам и аз го сторих. Предположих, че искат да чуят мнението ми на специалист и за това реших да го събера в една концентрирана инфо-графика, която изглежда ето така:

Ще поясня графиката, в случай че някой среща трудности при нейното разчитане. Белите стълбчета/барчета показват средните цени на електроенергията за съответните посочени периоди. Най-първото бяло стълбче е средната борсова цена на тока за целия декември 2017-та г. Второто – за целия януари 2018-та г. Третото – от началото на 2018-та до днес. Четвъртото е за днешната дата. Последното показва, каква трябва да е цената, за да е вярно твърдението на депутата Добрев. Цените са в евро/МВт.ч, но нищо няма да се промени ако са в лева/МВт.ч.
Жълтите стълбчета показват съответните промени в цените спрямо базовата такава от декември 2017-та г.

Поговорката “Когато фактите говорят и боговете мълчат!” НЕ важи за най-организираната престъпна група, владееща България и тероризираща населението. Те са над боговете и даже по-безсмъртни от тях.

Едно от условията за безпроблемния триумф на престъпниците у нас е липсата на разобличаване и разпространение на техните престъпления. Ето защо горната графика няма да я видите в нито една “българска медия”, освен в нашата.

А иначе лъжата Му за 20-те % спад в цената на тока снощи светкавично беше тиражирана във всички гербаджийски сайтове, буквално преди да е свършило предаването.

Автор:Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*