Лиляна Павлова се Изцепи: Работят в чужбина, защото са АЛЧНИ, заплатите в България не са лоши!

В интернет и по телевизиите излязоха условията, в които работят повечето българи в Англия. Там се показват почти робски условия на труд, а нашите съграждани биват третирани като най-ниска прослойка на обществото срещу 800-1400 паунда на месец.

В Англия има близо 6500 българи, които са се реализирали с уважавани професии, сред тях има програмисти, лекари, инженери маркетингови специалисти и др. Освен тях, обаче има официално регистрирани над 200 000 българи, които живеят и работят в Обединеното Кралство, които работят в строителството, обслужващия персонал и т.н.

Извън статистиките остават сезонните работници, които временно посещават острова за да работят там в земеделските дейности няколко месеца в годината и се връщат обратно. С изключение на експертите, българите които работят там получават средно между 800 и 1400 паунда месечно. За да ги получават, те работят често по 12-16 часа в денонощието, обитават каравани, а за да ползват електричество, топла вода и интернет са длъжни да заплащат допълнително.

Така за да успеят да спестят или изпратят към роднините си между 300 и 900 паунда месечно, те трябва да работят и живеят по феодален модел, характерен за средновековието. След като проблемът навлезе в обществения дневен ред за обсъждане в България, гражданите започнаха да обвиняват властта за това, че с ниското заплащане в страната ги е принудило да ходят на гурбет в чужбина.

Министърът на българското председателство на ЕС 2018 Лиляна Павлова даде първа отговор от страна на изпълнителната власт с изявление по медиите:

                                      РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА, ЗАЩОТО СА АЛЧНИ, ЗАПЛАТИТЕ В                                                                                  БЪЛГАРИЯ НЕ СА ЛОШИ!

Очевидно Лиляна Павлова се е „предоверила“ на лъжливите статистики, които експертите назначени от ГЕРБ предоставят на медиите.

Средният аритметичен доход от труд в България може да се изчислява на близо 1100лв, но това не означава, че нивата на масовите доходи са такива.

Пример:
В едно шивашко предприятие, където работят 100 души с минимални заплати от 510лв. и един собственик, който печели по 50 000лв месечно общият доход на работниците и собственика са 101 000лв.
Това за 100 работника + 1 собственик прави 1 000лв среден аритметичен доход.
Масовото заплащане, обаче в случая е 510лв.

Данните от НАП за 2017г. показват, че 12% от работещите в България получават доход над средния.

Благодарение на добре заплатените българи се изчисляват средни аритметически нива на доходите, които се разминават драстично от реалната икономическа обстановка в страната.От това следват три основни класи спрямо дохода си:
– Такива, които могат да потребяват нормално (семействата на около 12% от българите),
– Такива, които имат някаки относителни способности да се изхранват с доходите си (семействата на следващите 8-12%) и
– Такива, които оцеляват замествайки нормалното потребление с най-етините заместители на хранителни продукти или социални услуги (семействата на 76-80% от българите)

Това са причините българите с по-ниски доходи, притиснати от условията в страната да са принудени да емигрират или да работят сезонно в държави като Англия. В резултат на емиграцията на по-бедните българи ежемесечно се регистрира и повишаване на средните аритметични нива на доходите.

В отговор на Лиляна Павлова, анализът показва, че българите не работят в Англия, Франция, Германия или друга чужда държава от алчност, а от икономическата принуда, която ги кара да бягат от страната си.

Източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*