Цветанов: Президентът Завижда на Борисов! ВИДЕО:

Президентът Румен Радев изглежда притеснен – преминава към лични нападки, защото няма аргументи, обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него, в диалога с Румен Радев, министър-председателят е показал изключително голямо държавническо поведение….

„Президентът изглежда притеснен и може би търси умишлена конфронтация. Притеснява се от всичко, което не може да реализира в обещанията и ангажиментите, които може би е поел преди да бъде номиниран. Защо той не говори за Елена Йончева, която беше негов съветник и се оказа в контакт с един от близките хора на Цветан Василев“, попита Цветанов в ефира на Би Ти Ви.

Миналата седмица президентът Румен Радев зададе въпрос към премиера Бойко Борисов дали има общи бизнес интереси с депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски. Радев направи това, след като Бойко Борисов в интервю за Би Ти Ви каза, че помни Иво Христов, сегашния началник на кабинета на президента, „от BBT, още от телевизията на Пеевски”.

„Премиерът многократно е заявявал, че няма общо между него и Пеевски. Бизнес между Борисов и Пеевски е абсолютно несъстоятелна тема. Това може да се докаже много бързо, когато се изложат фактите. Когато нямаш алтернативни решения или нещо, което може да допринесе за политически облик на страната ни – минаваш към личните нападки. Това е защитната теза на хора, които нямат аргументи. Оприличавам това в политиката като завист“, заяви още Цветан Цветанов.

Нормално ли е президентът да обижда български народни представители, че са беквокалисти, че пеят по-високо и фалшиво, запита Цветанов и допълни, че според него не е нормално да има реплики към премиера Борисов, че ще поднася само шербет на международна делегация.
Цветанов похвали министър председателя, че не е отговорил на нападките. „Скандалите щяха да подтиснат всички тези политически успехи“, посочи депутатът.

Цветанов коментира, че усещането на хората в държавата е за стабилност. Това било усещането и на европейските лидери. На въпрос относно исканата оставка на Валери Жаблянов Цветанов коментира: „нормално ли е това да бъде изричано от зам.-председател на българския парламент“. Цветан Цветанов е категоричен, че зам.-председателят на българския парламент е част от ръководството на парламента и трябва да се съобразява с политическата позиция на държавата ни.

Ще се гласува оставката му, обясни Цветанов.

Зад скандала с шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев, зам.-председателят на ГЕРБ видя политическа провокация.

Той уточни, че съдбата на шефа на касата ще се решава след среща на парламентарната група на ГЕРБ със здравния министър Кирил Ананиев и после, ако се налага – с Плочев. Настоящият управител на НЗОК бил предложен от отстранения здравен министър проф. Николай Петров.

Депутатът от БСП Славчо Велков вече обяви публично, че Плочев е бил заплашван да си подаде оставката от човек, който в управлението на държавата е на ниво, по-високо от министър, но не е вицепремиер. Велков не каза кой е този човек, но заяви, че има телефона му и може да го разкрие.

Цветан Цветанов обяви, че има висок праг на търпимост и за него е важно да поддържа парламентарното мнозинство. Тези думи са по повод изказването на коалиционния партньор Волен Сидеров, който обяви, че ако правителството падне заради Истанбулската конвенция – виновен ще е Цветанов.

Уважавам Волен, категоричено заяви пред камерите Цветанов: „Ние с него имаме отговорността да поддържаме парламетарното мнозинство„, обясни герберът и допълни „уважавам и мнението на Краси Каракачанов и на Валери Симеонов“

Виж ВИДЕОТО ТУК:

Източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*