Доклад на МВФ: БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД ФАЛИТ! Ето как за 10 г. ГЛУТНИЦАТА ГЕРБ ОГЛОЗГА СТРАНАТА:

Бързо повишаване на доходите на населението препоръчва в годишния си доклад за България Международния валутен фонд (МВФ). В момента българите получават заплати, които са на половината на тези в Централна Европа.

Два фактора застрашават сериозно финансовата стабилност на държавата: икономиката се забавя и ще продължи да се забавя, тъй като в момента е почти на предела на потенциала си. Вторият силно негативен фактор е демографският – населението на България застарява много бързо.

Като най- големи проблеми за страната, се посочват липсата на ефективно правосъдие и отсъствието на борба с корупцията. Казано с други думи – в България цари тотална липса на най-елемантарна справедливост. Трябва да се увеличат инвестициите в здравеопазването, както и в образованието, които две системи са пред рухване.

Препоръките на МВФ наистина показват реалните и драматични проблеми, пред които е изправена България. А липсата на адекватна реакция на правителството, неминуемо ще доведе до фалит на държавата, за което намеква в доклада си институцията.

Какво всъщност работят управляващите от ГЕРБ? Вече почти 10 години цялата власт е съсредоточена в ръцете им. Така че нека разгледаме точка по точка какво направиха в посока справяне с тези проблеми:

– Доходите на населението: Те само не се увеличават, а тъкмо обратното – за 10 години покупателната способност на българина плавно намаля. Първо, ГЕРБ „замрази“ заплатите, уж заради световната икономическа криза. Успоредно с това обаче цените започнаха главоломно да растат – на хранителните стоки, транспорта, лекарствата, наемите, тока, водата и пр. Тоест- заплатата като цифра може и да е по- висока, сравнена с тази отпреди 10 години, но високите цени ви я изяждат, така че нищо не можете да спестите.

71 % от българите нямат абсолютно никакви влогове в банка, сочи статистиката на КНСБ за миналата година. Средната работна заплата за страната е 880 лева (приблизително 450 евро). Но дори тази мижава сума всъщност е доста раздута и нереална заради два- три по- големи града, където заплатите в няколко сектора са по- високи, коментират от КНСБ. Въпросът е дали с тези 450 евро ще можете да преживеете един месец в държава от Централна Европа (Унгария, Чехия, Словакия)? Ето го и отговорът: Минимумът за оцеляване в тези държави е 800 евро (около 1500 лева).

– Икономиката на България не просто буксува, тя се срива: Има обективни външни фактори, които доведоха до забавяне на икономиката в световен план. Но има и чисто вътрешни фактори, които тотално разсипаха българската икономика през последните 10 години. От 10 години насам у нас се наблюдава Бум на фалитите на малки и средни бизнеси, заради постоянният рекет на ГЕРБ върху тях. В същото време, забелязваме колосално окрупняваме на бизнеси и сме свидетели как една фирма завладява цял един икономически сектор, като изяжда и унищожава конкуренцията си. При такава олигархично-феодална ситуация няма как да се надяваме нито на конкурентни заплати, нито на конкурента икономика. Забелязваме се феодализиране във всяка област и община. Неусетно населението става крепостно на местните бизнесмени и политици, всички до един от ГЕРБ.

– Демографската катастрофа: През 2017 г. България удари демографското дъно с най- ниската раждаемост в историята си – 56 436 бебета. А ниската раждаемост е единствено по причина на горните две точки.

– Липса на ефективно правосъдие и тотално отсъствие на борба с корупцията. Всичко по темата се съдържа в годишния мониторингов доклад на ЕК, където се казва: „Съдебната власт в България се е превърнала във функция на изпълнителната власт. Съда изпълнява поръчки на правителството. В борбата с корупцията няма никакъв напредък – това е най- слабото звено“. А шефката на ЕК Ингеборг Гресле, обобщи, че: „За 10 години в България няма никакъв напредък нито в правосъдието, нито в борбата корупцията. На сън да ме бутнат, знам какво ще пише в доклада за България: Няма напредък“, коментира с горчивина Гресле.

– Инвестиции в здравеопазването: Когато през 2009 г. ГЕРБ взеха властта, първата работа на първия им финансов министър Симеон Дянков беше да вземе 1,5 млрд. лева от бюджета на Здравната каса. А за какво бяха похарчени- така и не разбрахме. С идването на ГЕРБ започна бурното строителство на частни болници- фантоми, чиято единствена цел е да източват здравната каса. А правителствата на Борисов най- спокойно им позволяват да го правят. Така Здравната каса за последните 5 години фалира точно три пъти.

– Инвестиции в образованието: Ако имаше начин, ГЕРБ сигурно щяха да затворят и училищата! Но поне засега няма как да го направят. Обаче усилено работят да унищожат образователната институция отвътре. И това – по поръчка на САЩ и НПО-момчето им за мръсни поръчки Джордж Сорос. Учителите са подложени на постоянен натиск от страна на министерството и на директорите, заели постовете си най-често с политическо назначение и с единствената заръка да не вършат нищо. За сметка на това пък в училищата вилнеят различни джендър и НПО-организации. С тяхна помощ се издават все по- нелепи, абсурдни и обезбългаряващи учебници.

Появяват се все повече частни училища, чиято единствена цел, също като на частните болници- фантоми, е да източват държавата. В резултат на всичко това си отгледахме печално неграмотни ученици, последни по знание и резултати в Европа. Излизат от училище, без да владеят нито майчиния си език, нито английския, който иначе ги залива отвсякъде. Без да познават историята си, без да са чели литература (българска или западна). Чувстват се граждани на света. А всъщност са безродници, които светът иска единствено за чистачи на тоалетни и берачи на зарзават.

ГЕРБ обаче продължават вече 10-та година да се интересуват само от „усвояването“ на еврофондовете. И събират откраднатото по офшорки и черни каси. Но наскоро Австрия, Белгия и Финландия настояха фондовете да бъдат спрени, защото „парите отиват за захранване на местната власт и олигархия, без изобщо да достигат до обикновените граждани“ (думи на австрийският канцлер Себастиан Курц). И ако ЕС спре еврофондовете, както се заканва, тогава вече наистина в България ще стане интересно… Часът на истината наближава!

Skandalno.net
Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. След като криминални идиоти управляват страната друго не може да се очаква.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*