Евростат: БЪЛГАРИЯ УДАРИ ДЪНОТО НА МИЗЕРИЯТА… И продължава да Пропада! Виж Тук:

Ако има нещо добро в гастролирането на един пожарникар от Банкя в Страсбург, където лъжеше, че България има икономически ръст най-голям в Европа, с най-ниска безработица и с най-пазени граници, това беше, че най-накрая цяла Европа можеше да види до къде е стигнало падението на България и как мафията прониква и в ЕС.

Тези мизерници, които не могат да разграничат ДДС от ДОД и си мислят, че парите идват от банките под шлифера, а не от производството, не са и чували за най-реалния икономически показател – показателят на реалната покупателна способност, според който българите са не само на дъното, но и от другата страна на дъното. И сме категорично на последно място без перспективи за подобрение или за стабилизиране, защото няма откъде да дойде.

Изпреварват ни всички, за догонване не можем и да мислим, пропастта ще се задълбочава.

Именно това показва последният рейтинг на Purchasing Power Europa за покупателната способност в 29-те страни. Най-богати и тук са жителите на Лихтенщайн, Швейцария, Ирландия, а най-бедни – България, Молдова и Украйна.

Методологията на изследването е показателят на реалната покупателна способност, т.е. разполаганият доход на човек след като се извадят данъците и разходите за социални осигуровки и се прибавят услугите, предоставящи от държавата.

По този начин този показател сравнително най-точно отразява доходът, с който реално разполага европеецът.

По различен начин от този подход изчислява Евростат (виж снимката горе-б.р.), който взима под внимание брутния национален продукт на един жител според паритета на покупателната способност /валутният курс, изчислен на основата на сравнението на цените на трайно определена кошница от стоки и услуги/.

Още по-големи разлики се появяват при номиналния подход, при който взимаме номиналният брутен национален продукт на човек от населението.

Разлики се появяват и при статистиката на Международния валутен фонд, в така наречените международни долари.

Но каквото и да вземем, както и да изчисляваме, каквато и методология да използваме, на каквито и да било централи и източници, България и българите са на последно място.

Казваме ви това, не за да ви разтревожим още повече, /повече вече едва ли е възможно/, а за да обясним на споменатия в началото селски тъпак, на Европа и на света как една подредена, динамична и средно заможна държава с действаща нелоша система само за 25 години беше унищожена, за да служи за назидание на другите да не си и помислят да тръгнат по същия път.

България днес е една държавица с бедно население в периферията на Европа, превзета от мръсна и изродена мафийка.

Автор: Красимир Иванджийски

източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

2 коментара

  1. Не само бедна материално държава сме, но и много болни хора има и намаляваме прогресивно! Измират особено всички бедни, болни и възрастните пенсионери!

  2. Харесвам тематиката на статията, но не и начина на изразяване. Мисля, че за да изразиш позиция, не е необходимо да си използват обидни квалификации, не защото конкретното лице не ги заслужава, а защото е под достойнството на пишещия да се принизява до махленско уличния стил на изразяване. Написаното ще има тежест, ако се привеждат конкретни аргументи, потвърждаващи тезата, а не чрез остри и просташки нападки.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*