Президентът Радев РАЗМАЗА БОРИСОВ за Сделката с ЧЕЗ! Вижте как Изобличи НАГЛИТЕ ЛЪЖИ на Премиера:

Президентът Румен Радев реагира светкавично на скандала с мръсната сделка за ЧЕЗ. Той отправи остра критика към управляващата върхушка на ГЕРБ. И категорично заяви, че има начини сделката да бъде спряна. Въпреки че премиерът Борисов и подчинените му институции, упорито се опитват да ни убедят в обратното.

„По закон ЧЕЗ е част от националната европейска критична инфраструктура с пряко отношение към въпросите на националната сигурност. Затова всякакви приказки, че това е банална сделка на едно търговско дружество, са бутафории, които целят да ни заблудят“, заяви категорично президентът Радев.

Бързата оставка на енергийния министър Теменужка Петкова буди повече въпроси, вместо да ги намалява. „Очевидно е, че се прави опит за скрито придобиване на дружеството“, коментира още държавният глава.

Президентът Радев зададе и следните въпроси към правителството:

 • Защо се назначават проверки на фирмата- купувач, чак когато сделката вече е сключена?
 • Не е ли редно такива да бъдат извършени преди това?
 • Дали това е въпрос на немарливост, некомпетентност или е плод на нечии умишлени действия, някой който има интерес и е стопирал работата на институциите?
 • Как фирма без никакъв опит и история получава банкови гаранции?
 • Защо не се съобщават имената на банките, които ще отпуснат близо половинмилиардния кредит на Гинка Върбакова?

Той напомни, че институциите (ДАНС и НАП), които едва сега ще проверяват пазарджишката фирма- купувач „Интерком- България“, са на пряко подчинение на правителството. Радев заяви обаче, че ще се срещне с шефовете им, за да изиска от тях адекватни и бързи действия.

„Борисов може да отговори на горните въпроси само ако разясни как точно ще бъде финансирана пазарджишката фирма, за да купи активите на ЧЕЗ, заяви Президента.

Кой провери фирмата на Гинка преди сделката?, зададе въпрос Президентът

Може или не може да бъде спряна сделката между ЧЕЗ и фирмата на Гинка Върбакова?

Според енергийните експерти и опозицията – категорично може да стане! Един от начините е КЕВР да откаже прехвърлянето на лиценза от ЧЕЗ на Гинкината фирма под претекст, че новите собственици не са достатъчно опитни, за да управляват енергопреносната мрежа.

От КЕВР обаче заявиха, че нямало как да се намесят!

Управляващите от ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов също категорично отказват да спрат абсурдната сделка. А оправданието им е, че нямало как държавата да се меси в частна сделка.

Да, сделката може и да е частна, но засяга националната ни сигурност и близо 3 млн. души, така че е и от огромен обществен интерес! И в такъв случай, държавата може и е длъжна да се намеси! Точно както казват президентът Радев и всички енергийни експерти, които не са свързани с правителството на ГЕРБ.

А ако се чудите къде се покри Бойко Борисов, вчера стана ясно, че е на икономически форум в Лондон. Където продължава да търгува с националната ни сигурност и енергетика по най- безобразен начин! В Лондон премиерът предложи АЕЦ „Белене“ да стане общ балкански проект. Така централата ще стане собственост не само на България, но и на още няколко държави от Западните Балкани, сред които Македония, Албания и Сърбия. Борисов само не отговори на въпроса след като тези три държави станат съсобственици в бъдещия АЕЦ, на кого тази централа всъщност ще продава ток? И каква изобщо полза ще има България от нея?!? А и има ли друг такъв пример в света – няколко държави да си поделят собствеността върху „атомна бомба“?!! Но това явно са прекалено сложни въпроси за Премиерът- Тиква! Skandalno.net

 Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

 1. Приятели,
  .
  Май, от ИДИЛ, през офшорна фирма, купуват ЧЕЗ, а правителството ни не можло да ни защити…!!!
  .
  От ГЕРБ заявиха:
  – Сделката е между две „честни частни“ фирми, май… Кипърския клошар Георгиус, е единствен собственик на лифтовете в Банско и Витоша…, май, а Кака Гинка – чистачката, май, е… единствен купувач на ЧЕЗ…!
  – „Айде, бе, ма верно ли…???“
  .
  Вервайте им бе хора… Защо не им вервате на тъпните и вече не искате да гласувате за тях…
  Те са титани на мисълта, Еталон за възпитание:
  – Лъжливото овчарче Боко Търчи-лъжи Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей;
  – Дуловския пекинез Деса;
  – Кърджалийската виетнамка от Пекин Цвета;
  – Бавноразвития се физкултурник Цв.Цв.;
  – „Кьоравия за милиарди“ Горанов;
  – Пловдивският страстен комунист с фашистко потекло Гърневски;
  – Шарфюрер Биков;
  – „Философа“ Главочев;
  – „Рецитатора“ Д.Кирилов
  – Мераклията за ДС служител с наследствена психообремененост Антон Тодоров;
  – Лъчо „мозъка”
  – … и още мнооооого „титани на мисълта” и колоси на дебелоочията… все еталони за герберски активисти…
  .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*