София Крещи „Оставка“! ЯРОСТНИ ПРОТЕСТИ РЕЖАТ ГЛАВАТА НА БОРИСОВ!

снимка Георги Колев

Целодневен масиран митинг и два протеста с искания за оставка на правителството днес разтресоха прозорците на Министерски съвет с цел да тестват може ли да се повторят събитията от февруари-март 2013 г. и  да бъде срутено от власт мафиотското правителство на Бойко Борисов. БСП обяви, че не е организатор на проявите, но ще ги подкрепи. Корнелия Нинова удържа думата си и в компанията на Кирил Добрев и Елена Йончева дадоха рамо на многохилядния протест, организиран от партиите „Възраждане“ и „Българска пролет“ на Велизар Енчев.

Основните искания на протестиращите са две:

Незабавна оставка на Правителството заради мафиотската продажба на ЧЕЗ.

Протестът бе под надслов “Да Му дръпнем шалтера! Оставка!

Десетки хиляди души подкрепиха исканията на протестиращите във фейсбук.  “Настояваме за Незабавна оставка на джендър-правителството. Служебен кабинет за прочистване на Бардака. Смяна на Системата. България над всичко! За нов курс и нова власт!”, пише на страницата на събитието в социалната мрежа. 

Вторият тематичен протест е под надслов: „Да разтуряме кочината” и организацията му набира скорост във фейсбук. Зад него стои журналиста Йордан Мичев, познат от страниците на в. “Земя” и сп. “Тема”.

ГЕРБ опитаха да омаловажат протеста с нагли обвинения към опозицията, че иска да „яхне протеста в своя полза“. „Единствената им грижа е да свалят правителството чрез спекулации, че токът щял да скочи“, истерично пискат от три дни по медиите единствената си опорна точка функционерите на ГЕРБ. Без да си дават сметка, че ролята им на „многострадална Геновева“ не само не ги спасява, а напротив – напомня на електората за последната скандална афера с „Многострадална Гинка“.

Да защити сделката за ЧЕЗ по телевизията излезе и Делян Добрев. Да се чуди човек с кой акъл са го избрали баш него да коментира честността и прозрачността на сделката.

Днес се очаква на редовното си заседание правителството да промени позицията си относно ратифицирането на Истанбулската конвенцията. Тя се изтегля, след като премиерът Борисов обяви, че е нужен по-широк дебат по нейните текстове. Срещу приемането на конвенцията се обявиха БСП и коалиционните партньори в правителството „Обединени патриоти“. Църквата, множество други обществени организации и известни българи също се обявиха срещу документа, рекламиран като защитник на жените от домашното насилие, а всъщност пробутващ джендър идеологията, разрушаваща семейството и традиционните религиозни ценности.

На фона на ГЕРБаджийския прах в очите, че няма да има скок на цените на тока и завоя с Истанбулската конвенция, зад кадър Теменужка Петкова си остана министър на енергетиката. Въпреки че същата хариза активите на ЧЕЗ на кумата си Гинка Върбакова. „Теменужка остава“, рече Бойко. И Теменужка остана… защото така или иначе Правителството Му си отива.

Как народът български обаче ще запомни 10-те години под мутренското управление на Борисов в трите му възкресения. Всеки, чиято позиция бе различна от тази на ГЕРБ и посмееше да задава неудобни въпроси, задължително бе заклеймяван, че е от „гадовете“, на които Борисов последно се закани преди дни. И същий диктатор, се закани, че за нищо на света няма да подаде оставка.

Каква е истинската ситуация обаче и какво се случва, когато низините искат, а властта не дава: …България се събуди! Правителството е в паника! Иде време за революция!

Добрина Каменова, Свободен народ

Svoboden-narod.eu

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*