Топ разкритие на Григор Лилов: Чрез сделката с ЧЕЗ Борисов и шайката му Източват БНБ и енергетиката по модела „КТБ“

Фискалният и валутният резерв на БНБ ще осигурят парите на Гинка Върбакова, за да може пазарджишката бизнес дама да си напазарува активите на ЧЕЗ в България. Бойко Борисов и ГЕРБ се канят да разграбят енергетиката ни по модела с източването на КТБ. Това разкри днес топ- разследващият журналист Григор Лилов. Аферата е за милиарди, а скандалът – космически!

„Разразилия се международен скандал по сделката на Гинка с чешката компания, накара чуждестранните й кандидат- инвеститори да се оттеглят. Ролята на няколкото международни финансови институции беше да придадат допълнителна тежест на пазарджишката бутафорна фирма, за да изглежда тя в очите на ЧЕЗ и пред конкурентите си като наистина стабилен и надежден купувач, припомня Лилов. Но заради скандалите, всички чуждестранни банки се оттеглиха и сега на Гинка не й достигат „едни“ 100- 170 млн. евро, за да се разплати с ЧЕЗ (цената на цялата сделка е около 320 млн. евро, но освен нея има и банкови такси, които Гинка не може да плати без допълнително финансиране)

Българските банки, които финансират Гинка и пазарджишката й фирма „Инерком“, по закон няма как да й осигурят по- високи кредити и допълнителни пари от тези, които са й отпуснали досега. С какво разполага тя към момента: От Уникредит Булбанк, Първа инвестиционна банка, Българска банка за развитие и ОББ Гинчето е получила финансиране на стойност 260 млн. евро. И това е всичко. И това при положение, че с банковите такси и транзакции Гинка трябва да плати на ЧЕЗ над 400 млн. евро.

За да излязат от патовата ситуацията, покровителите на Гинка и истински купувачи на ЧЕЗ, за които е ясно, че са хора от правителството, са стигнали до следното решение: фискалният и валутният резерв на БНБ да бъде използван като гаранция, така че българските банки да могат да отпуснат още по- високи кредити от тези в момента (Така тези кредити ще надхвърлят 400 млн. евро). Това ще се случи чрез отваряне на депозит във всяка българска финансова институции, която иска да участва в далаверата.

„И когато бизнесът на Гинчето в закупената нашенска ЧЕЗ изгърми (както е замислено и както ще се случи със сигурност), държавата и БНБ ще платят софрата на онези, които стоят зад гърба на пазарджишката бизнес дама. Тоест на Бойко Борисов и гербаджийската му шайка“, категоричен е Григор Лилов.

Ако гореописаната схема ви звучи много позната, то наистина е така – по същият начин беше разграбена КТБ.

По същият начин ще бъде разграбен и източен всеки държавен актив в България… За да се окаже в един прекрасен ден, че ДЪРЖАВАТА Е В ТОТАЛЕН ФАЛИТ! Че Държавата ни няма никакво имущество и на практика вече НЕ СЪЩЕСТВУВА като такава. А от нея е останала само празната й територия.

Планът за унищожението на държавата е неолиберален, глобалистки… И се прилага не само в България, а във всяка страна, попаднала под окупаторския ботуш на САЩ.

Прави се с благословията на Западната олигархия!

Затова шайката на Бойко Борисов и първият му помощник Делян Пеевски е във вихъра си – крадат до безсъзнание, тъй като няма кой да им търси отговорност. Защото това е поставената им задача от Запада – да разпродават и да грабят с пълни шепи, докато не остане камък върху камък от Българската държавност. Skandalno.net

Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*