Чутовен скандал! Гинка Върбакова прилапа сградите на Софийска митрополия в топ центъра! Има договор с… патриарх Неофит!

Нова скандална сделка с действащо лице Гинка Върбакова и фирмата й „Инерком“ ЕООД взриви медийното пространство. Оказва се, че пазарджишката фирма стопанисва най- апетитния имот на … Софийската света митрополия! Става въпрос за две сгради, намиращи се на площад „Света Неделя“ 16, с обща площ от 2744 кв.м. Софийската Света митрополия ги отдава под наем на „Инерком“ ЕООД на Гинка Върбакова срещу абсурдно ниската сума от 15 000 лева на месец, съобщи epicenter.bg.

Това се случва чрез договор между двете страни, подписан на 22.12.2016 г. Като наемодател в документа е посочен патриарх Неофит! В договорът той е вписан със светското си име Симеон Николов Димитров. А документът е подписан от епископ Григорий – викарий на Софийската митрополия до 2017 г., който впоследствие беше избран за врачански митрополит. Той също фигурира в документа със светското си име Красимир Маринов Цветков.

Според договора, Гинка Върбакова е наела партера и етажи от Митрополитската сграда на площад „Света Неделя“, както и партер и няколко етажа от митрополитска сграда с вход откъм ул. Съборна. Договорът е за срок от 10 години, като пазарджишката фирма има право да отдава наетите площи под наем за офиси и жилища.

Сумата от 15 000 лева, определена като месечен наем, който Гинкината фирма трябва да плаща на Софийската митрополия, както сами се досещате, е скандално нисък и под пазарната стойност – 16, 80 лева за кв. метър! Но това все още не е най- скандалното нещо в договора.

Според документа, срокът за отдаване под наем от 10 години може да се удължи с още четири пъти по толкова, при това автоматично и без никакви допълнителни условия. А след това… става безсрочен! Т.е., след като изтече този период, наемателят (Гинка или друг собственик на „Инерком“) може да стопанисва сградите на Софийска митрополия за… неограничен срок! Което е в тотален разрез със Закона за вероизповеданията, според който, най- дългият срок за отдаване под наем е само 10 години. Но и това все още не е най- скандалното в случая!

Основният въпрос е: как пазарджишкото бизнес семейство – Гинка Върбакова и съпругът й Славчо Върбаков, посочен за неин представител, изобщо са се добрали до среща с Негово Светейшество Неофит и са договорили подобна сделка с него?

Единственият възможен вариант е … чрез посредничеството на Министерски съвет! Причината е, че именно Министерски съвет отговаря за Дирекцията по вероизповеданията, която се занимава с административните дела на духовните институции у нас.

В сградата на Софийската митрополия на площад „Света Неделя“ Гинка Върбакова вече се е уредила и с първите си ВИП наематели – световноизвестният италиански моден бранд „Дискуеърд“. Говори се, че до бутика си италианците в скоро време ще отворят и голям тузарски бар – пак в същата сграда.

Както стана ясно покрай скандалната сделка с ЧЕЗ, иначе семплата бизнесдама Гинка Върбакова е използвана като аватар от лице или лица, изключително близки с правителството на ГЕРБ. Толкова близки, че уликите сочат към самия министър- председател Бойко Борисов! Skandalno.net

Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Здравейте, скъпи журналисти на „СВОБОДЕН НАРОД“!
    Много съм щастлива, че попаднах на вас!
    Това беше, във връзка със статията за Борисов и неговите 4 милиарда!
    Скъпи журналисти, моля да уточните, ИСТИНА ЛИ Е ТОВА? МОЖЕ ЛИ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПИШЕТЕ ДА СЕ АРГУМЕНТИРАТЕ С ФАКТИЧЕ
    СКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА?
    И ОСОБЕНО, ЧЕ ЧРЕЗ ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ Е СОБСТВЕНИК НА ФК“ЛЕВСКИ“?
    Преди 18 години, този човек защити лице от структурната групировка на СИК, което се изгаври с мен и извърши блудстве
    ни действия!…
    Всички „скочиха“ да го защитават, и така не можа да понесе своята съдебна отговорност!!! …
    За 18 години, буквално разруши живота ми и опропасти творческата ми кариера! …
    По-онова време, нямаше възможност да си търся правата, а сега когато всички търсят справедли
    вост и я доказват, чрез свободата на демокрация
    та, всички ги е СТРАХ да си отворят устата. А дори и да не ги е страх, ако и когато нещо се каже по този случай, веднага му докладват! ….
    Разболях се от стреса, който преживях и ходенето от прокуратура на прокура
    тура, докато накрая не ми написаха, след 8 години унижения, че случаят е от „ЧАСТЕН ХАРАКТЕР“! …
    УЖАСЕН СРАМ!
    Преживях тежка операция от ТУМОР , а в момента съм инсулинозависима!…
    Отгледах изключително те
    жко дъщеричката си САМА, И С МНОГО ЛИШЕНИЯ И ТРУДНОСТИ, а организация
    та която тогава създадох „ПОТЪНА“ във времето, и нищо повече не получих!
    Изобщо, голяма ЛИЧНА ТРАГЕДИЯ с която не мога да си позволя да ви ангажирам, но ако е вярно, че този човек ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН, ТОВА Е НАДЕЖДА ЗА МЕН, ЧЕ ЩЕ МОГА ДА ОСЪДЯ МРЪСНАТА МУТРА, МАКАР И СЛЕД 18 ГОДИНИ!…
    Благодаря, че ви има!
    С дълбок поклон и уважение,
    Руми Димчева
    Моля, ако желаете, пишете ми на посоченият имейл?
    Благодаря!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*