Браво! Вижте какво направиха Корнелия Нинова и Румен Радев, докато Бойко Борисов СЕ КЛАНЯШЕ на Ердоган във Варна!

Докато Бойко Борисов и ГЕРБ правиха теманета с превиване на гръбнак пред Ердоган във Варна, лидерът на БСП Корнелия Нинова имаше по- различна програма.

В същия ден, когато Ердоган пристигна, шефката на социалистите присъства на тържествата послучай Деня на Тракия, когато се отбелязва подвигът на българските войници, които превземат Одринската крепост през 1912 , както и жертвите на последвалия турски геноцид над българите в областта. В словото си пред събралото се множество Нинова призова за защита на националните интереси и за уважение към историята на България.

На честването присъства и президентът Румен Радев, който призова Турция да изплати обезщетения за изселените и ограбени над 200 000 българи от Одринска Тракия. Няколко дни по- рано, държавният ни глава отказа поканата на Ердоган да се срещнат във Варна с аргумента, че ще присъства на отбелязването на Деня на Тракия.

В същото време, във Варна, премиерът Борисов посрещна „приятеля“ си Ердоган (така турският президент нарича българския министър- председател). Срещата между държавния глава на Турция и лидерите на Евросъюза Жан- Клод Юнкер и Доналд Туск, която ни бе представена от придворните медии на ГЕРБ като голям успех за България, всъщност завърши с тотален провал както за нас, така и за брюкселските бюрократи.

След вяли и безплодни преговори между Ердоган, Юнкер и Туск, които не доведоха до нито едно конкретно решение, последва лична среща на Борисов с турския президент – която също завърши с пълно фиаско. Премиерът плахо понадигнал въпроса за репарации от турска страна за българските жертви на геноцида в Одринско. Но Ердоган набързо му затворил устата, като поискал в замяна страната ни да изплати пенсиите на доброволно напусналите България турци по време на Възродителния процес. Не че едното има нещо общо с другото. Но Бойко не посмял да продължи да човърка темата, за да не ядоса „приятеля“ си.

В крайна сметка, вечерта след безплодните преговори, Бойко Борисов нагостил пребогато височайшите си евро и турски гости с отбрани гозби в Евксиноград.

По същото време, в София, лидерката на БСП отиде на постановката „Хъшове“ в Народния театър заедно с хора от екипа си. Намигването й към Бойко ефенди бе повече от очевидно.

А още на следващия ден, т.е. днес, Корнелия Нинова поиска стенограмата от разговора между Борисов и Ердоган, за да стане ясно как и дали изобщо премиерът е повдигнал пред госта си най- наболелите въпроси и теми между двете страни. Има нещо нездраво и силно притеснително в близкото приятелство между българския премиер и турския президент. Кибритлията Ердоган, известен в цяла Европа с властния си характер, нямаше да е толкова доволен от Бойко, ако нашият не му играеше по свирката. А щом дори публично го обявява за свой „голям приятел“, можем само да си представим в каква извратена стойка партер ни е набутал Борисов пред „приятелката“ Турция…

Паралелът между вчерашния ден на Бойко Борисов и на Корнелия Нинова, само онагледява факта, че отдавна живеем в две различни Българии. От една страна е правителството на ГЕРБ, което води външна политика, изцяло подчинена на интересите на Брюксел и САЩ. И то до степен, че Вътрешната вече дори не ги интересува… понеже е на дистанционно управление от Вашингтон. ГЕРБ се интересуват само от това да има еврофондове, които да „усвояват“. От друга страна пък имаме патриотична опозиция в лицето на БСП и Корнелия Нинова, която обаче тепърва трябва да проведе още много решителни битки, за да свали продажното, подкрепяно от ЦРУ, правителство на Борисов, което унищожава страната ни. Skandalno.net

източник: Skandalno.net 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*