„Индипендънт“: Борис Джонсън с повдигнато обвинение за лъжата, че Русия е отровила Скрипал! Ще влезе ли в Затвора! Виж Тук:

Британският външен министър Борис Джонсън е вече с официално повдигнато обвинение в подвеждане на общественото мнение чрез изречена лъжа, свързана с отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал, предаде „Индипендънт“. Преди две седмици дипломат № 1 на UK заяви, че е получил ясен отговор от лабораторията за химически анализи, че използваното вещество „Новичок“ е произведено в Русия. И следователно руската държава е замесена в отравянето на двойния агент Скрипал.

От лабораторията обаче отрекоха информацията. И заявиха, че никога не са посочвали Русия за виновник. Специалистите, анализирали веществото, с което бяха отровени Скрипал и неговата дъщеря, стигнаха до извода, че то е от вида бойно вещество „Новичок“. От лабораторията обаче нямат никакви доказателства, че в дъното на всичко стои Москва. През миналия месец обаче Борис Джонсън каза в интервю за „Дойче Веле“, че е получил ясна информация за руска вина.

Той бе попитан как толкова бързо британските служби са стигнали до извода, че руснаците са отровили бившия си агент, който преди години предаде на западното разузнаване имената на десетки руски агенти. Тогава британският външен министър заяви, че „от лабораторията е получил категоричен отговор за това“. Сега се оказва се, че това е лъжа. Специалистите от лабораторията са убедени, че е използван „Новичок“, но нямат нито едно доказателство, че Русия стои зад атаката.

Ето защо, отбелязва днес „Дойче веле“, министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън е уличен в изкривяване на фактите за участието на Русия в отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. За което го грозят до 5 години затвор. 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

2 коментара

  1. МСМисля си че Русия едва ли ще прибегне до Новичок. Това е много стара субстанция която е ненадеждан тъй като с времето се променя. Предполагам че си имат далеч по-нови събстанции които след като се изпозват не оставят следи. Предфи време ми попадна статия че Новичок е произвебдан последно в Чехия и Великобритания е закупали от него преди закиване на прозводството. не знам дали е вярно но ако е това обяснява много неща и начини на поведение

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*