ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА: ЕТО Я ИСТИНАТА ЗА АФЕРАТА „СКРИПАЛ“! Виж Тук:

Неделя, 4 март, 16,15 ч., Солсбъри. Ръми. Сиво. Само шпилът на величествената катедрала пробива облаците. Минувачи забелязват на пейка двама припаднали. Решават, че са прекалили с наркотиците. Никой не знае, че това са двойният агент Скрипал (с кодово име в МИ-6 „Бързия“ – Forthwith) и дъщеря му Юлия. След 15 минути светът „научава“ гръмовно, че двамата (твърде вероятно) са отровени (твърде вероятно) с „Новичок“ лично от Путин (несъмнено) 14 дни преди президентските избори, понеже Путин е пълен идиот.

Незабавно им дават (инжектират, вливат?) антидот срещу „Новичок“. А който има антидот срещу „Новичок“, може да го произведе (антидота), а щом може да го произведе (антидота), може да произведе и „Новичок“ (твърде вероятно, нали?).

Обаче според лабораторията в Портън Даун Скрипалови не са отровени с „Новичок“, а с нещо подобно, което нещо не е произведено в Русия, но британското МВнР, без да му трепне мигличката, написа на своята страница още на 20 март, че тъкмо според лабораторията в Портън Даун нещото е произведено в Русия, пък оня ден английското МВнР-то изтри гузно и набързо туй съобщенийце, и на всичкото отгоре, казват от Портън Даун, антидот срещу „Новичок“ няма.

Но има въпроси: С какво са отровени Скрипалови и кой го е произвел? Какъв антидот им е даден и кой го е произвел? Ако антидотът е срещу „Новичок“ – откъде се е взел? И не ни ли казват от Портън Даун „Не сме ние!“? Щото Портън Даун е доста зловещо местенце, но за това – по-нататък.

Великата Британия произведе световна дандания с тенденция към патаклама, преди да допусне Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Солсбъри, преди лабораторията в Портън Даун да се е произнесла е ли това „Новичок“, понеже тепърва щяла да разгадава формулата на „Новичок“, която формула се разхожда из интернет от години, а „Новичок“ е унищожен под контрола на САЩ, обаче коварният и кръвожаден Путин е укрил „Новичока“ в своя мразилник между водката и сельодката.

Връщаме се край пейката. А там – стълпотворение: кой в защитно облекло при химическа атака, кой в противопожарен екип, а полицаите – ей тъй, по една униформичка. От болницата – никаква информация, лекарите са анонимни, токсиколозите – неназовани, британските медии – нелюбопитни; няма нито една снимка на двамата от болницата, никой не ги е видял, шансът да оживеят е под 1%, казват.

(А всяка вечер гледахме интервюта от болничното легло с Литвиненко, отровен с полоний в чая, без да е пил чай, вътрешен министър беше Тереза Мей, главният виновник – Путин. Бащата на Литвиненко, със „Сармат“ в слепоочието, каза, че Русия няма нищо общо със смъртта на сина му, нито с отравянето на Скрипал). Междувременно болницата изследва обгазен (!?) полицай, пускат го на другия ден, жив, здрав, симпатяга.

Тереза Мей съобщава драматично, че (твърде вероятно) са пострадали още 30 души, после – 48, после – 80, после – 130; отишли в болницата, дали им съвети, неизвестно за какво, и никаква снимка, никакво видео, никакво интервю с някой от тези 130, ама не били 130, а 200, даже 250, живи и здрави до един, пък „Новичок“, казват, убива за 5 минути, обаче Скрипалови са живи, Юлия внезапно и рязко се подобрява и иска среща с руски дипломат, ако случайно е останал някой неизгонен.

Пейката! От нея започва всичко. Твърде вероятно. Или не? Всичко започва от пъба „The Mill“, където двамата пили по чаша вино към 13 ч. Значи – „The Mill“. Или не? Всичко започва от италианския ресторант „Zizzi“ на Castle street. Твърде вероятно. Ето какво научаваме от нелюбопитните британски медии: Двамата пристигат в „Zizzi“ към 14,30 ч., поръчват си чеснови хлебчета, вино и здравословно ризото с кралски скариди, миди, калмари и октоподи (600 калории).

Говорят на руски. Той е нервен и сприхав, тя – тиха. Плащат 30 паунда, излизат от „Zizzi“ в 15, 47 ч. и тръгват по Market Wolk към Solstice Park. Енергични, усмихнати, в чудесно настроение, гледат към камерата на близкия фитнес. Сякаш знаят, че ги снимат. Твърде вероятно.

В 16,03 ч. са на пейката, от която започва всичко в 16,15 ч., ама не съвсем, понеже „Новичокът“ бил впръскан в климатрона на скрипаловото BMW, обаче преди „The Mill“ и „Zizzi“ двамата отишли на гроба на съпругата на Скрипал, където (твърде вероятно) някой ги е причаквал с лалета, тип „Новичок“, но по-преди Юлия се е върнала от Москва с „Новичок“ в багажа, в пакета с гречка (елда), купен от кварталния магазин, понеже в Русия можеш да си купиш гречка с „Новичок“ от всеки квартален магазин; ама не Юлия купила гречката, а нейна приятелка, която пристигнала в Лондон тъкмо навреме, за да й предаде гречката и да отрови своята мила дружка; но съвсем най-вероятно и направо безспорно някой гад (Путин, несъмнено) е намазал (напръскал) с „Новичок“ входната врата (или дръжката) на Скрипаловия дом, като преди това предвидливо се е разхождал из тихия квартал в защитно жълтозелено облекло, което облекло останало незабелязано от съседите… А-ха.

Солсбъри е опасан с полицейски ленти като огромна какавида, въпреки смъртната опасност полицаи в униформи бдят самоотвержено на местопрестъпленията, „The Mill“ и „Zizzi“ се сдобиха с реклама до края на света с цената на някоя и друга пожертвана маса, а Великата Британия, надменний Албион – с позор за всички времена.

Автор: Велислава Дърева

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*