От последните минути! Русия с ултиматум: ООН да Изхвърли „международния бандит“ САЩ! Вижте красноречивия жест на Лавров:

Постоянният представител на Русия в ООН, Василий Небендзя осъди остро атаката на САЩ и съюзниците й срещу Сирия. Въздушните удари от тази нощ той окачестви като „хулиганство“.

„Всичко е по отработена схема: провокация, лъжливи обвинения, фалшива присъда, наказание. Без нито едно доказателство. Вие искате такива международни отношения, но това е хулиганство и то на дребно като се има предвид, че става дума за ключови ядрени държави.“, заяви Небендзя. Той упрекна Франция и Великобритания в стремеж към неоколониализъм. Небензя обвини САЩ в налагане на „ политика на отприщване на терор в Сирия“. „Вашингтон приема категорична политика на отприщване на военен сценарий срещу Сирия.

Това бандитско поведение не може да бъде толерирано„, подчерта посланикът. И призова ООН да лиши Съединените щати от постоянното им място в Съвета за сигурност.

„За този статут е необходима степен на отговорност, а не право на дрънкане на оръжия, което не е съвместимо с международния кодекс за поведение“, обясни дипломатът. А придружаващият го външен министър на РФ Сергей Лавров с недвусмислен жест показа каква трябва да е съдбата на САЩ в структурите на ООН, а и не само там. (Виж Снимката горе)

Автор: Добринка Каменова, Свободен народ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*