Вижте защо Правителството на ГЕРБ дава 1000 лв. за Затворник и 200 лв. на пенсионер! Това ще ви разтърси:

От просташко-мутренските решения на управляващите се пръкна нов виц: Правителството на ГЕРБ взело решение стипендиите на студентите да се увеличат с 10 лв., а дневната разкладка на затворниците да нарасне до 1000 лв. месечно. Цецо Цветанов се сепнал и прошепнал на ухото на Борисов: „Абе, Бойко, не е ли малко несправедливо?“. Онзи отвърнал: „Трай бе, селски. Ние с тебе тепърва студенти няма да ставаме, ама за затвора не се знае…“.

 

Виц, виц… ама си е жива истина. Цецка Цачева призна, че издръжката на един пандизчия у нас излиза малко над 1000 лв. месечно. Мека тоалетна хартия, за да не им се наранят хемороидите и да осъдят държавата в Страсбург, питателна храна три пъти на ден, веднъж седмично – задължително риба, безплатни курсове по чужди езици, готварство, информационни технологии и каквото още се сетите… Зер – отглеждаме бъдещето на нацията зад решетките, няма да го оставим безпросветно. Иначе за майчински – 35 лв. на месец стигат. И правилно – Цецка Цачева не е тръгнала тепърва да ражда. Борисов – още по-малко, макар че в тези времена на дерибействащ джендаризъм – то се не знае.

Известен факт е, че в Япония възрастни пенсионерки извършват дребни кражби и умишлено се оставят да бъдат заловени от полицията, за да ги вкарат зад решетките. Така самотните дами намират липсващата им социализация, при това – на държавна издръжка, вместо да плащат баснословни такси за старчески домове.

Язък че и нашите граждани от залязващата възраст не са се сетили да приложат този трик. Вместо да раздават скътаните в тюфлека мизерни левчета на монтанските цигани с преправени гласове, могат да си организират една мафия на бастуните и бързо-бързо да се оставят да ги изловят като пилци. А после ще живеят в такъв лукс, за какъвто не са и мечтали в мухлясалите си панелки. Вместо набрана в парка коприва и веднъж седмично- пилешки фенери, ще се тъпчат с кюфтаци, докато тотално им се задръстят крехките артерии.

В петък ще хапват я пъстърва, я сом… Ще имат кабелна телевизия, за да следят всеки ден проф. Христо Деянов в „Здравословно“, че и фитнес уреди ще им бъдат осигурени, за да забравят ефекта от паркинсона и остеопорозата.

Изобщо – пандизът е прекрасно решение за демографската криза, само да има кой да се сети да използва пълноценно потенциала му. Единствено Илияна Йотова може да се окаже препъникамък за тази блестяща социална стратегия, тъй като е принципал на помилванията. Дано се смили и замрази тази своя дейност до края на мандата, за да могат пенсионерите да си отдъхнат малко. Те го заслужават.

А сега сериозно- не е държава тази, в която за един затворник се харчат по 1030 лв. месечно, а над 75 % от пенсионерите получават пенсии в размер под 300 лв. Видно е, че моделът е напълно объркан и абсолютно несправедлив. Да, пенсионерите не са надзиратели и техните стачни действия биха събудили по-скоро смях, отколкото стрес за властта на ГЕРБ. Време е обаче децата и внуците на пенсионерите да се осъзнаят и да свалят властта, която отказва да им оправи доходите.

Така де, хубаво е да се скача за Пирин, но не е зле и да не забравяш, че баба ти буквално бедства с 200 лв. месечно. Skandalno.net

Източник: Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*