Президентът РАДЕВ С ОСТРА КРИТИКА КЪМ САЩ ЗАРАДИ УДАРИТЕ В СИРИЯ!

Президентът Румен Радев призова за повече диалог и по-малко оръжие при решаването на кризата в Сирия.

Ракетните удари на САЩ, Великобритания и Франция не постигнаха никакъв военен или политически ефект, констатира в УНСС президентът Румен Радев, който изнесе лекция за социално-икономическото развитие на България. Според държавният ни глава с тази своя военна операция САЩ и съюзниците им за пореден път доказват, че не само не зачитат, но и не признават международните закони, установени от ООН.

Радев отбеляза, че ситуацията в Сирия коренно се различава от двете предишни войни в Залива по няколко основни белега: При западните бомбардировки над Ирак имаше коалиция срещу режима на Саддам и нито една велика сила не подкрепи Ирак. Докато сега в

Сирия оперират няколко групи със собствени интереси, които провеждат свои отделни операции. Западът трябва да осъзнае, че действащия президент на Сирия Башар Асад е подкрепян от Русия с огромна военна мощ.

И да озапти амбициите си за влияние там!

Вместо това, обаче, САЩ, Великобритания и Франция все по-често и в по-големи мащаби се поддават на съблазънта да използват в операциите си самолети, кораби и друга техника… за да реализират личните си амбиции. Трябва да се осъзнае обаче, че тази техника се управлява от хора. И в тази напрегната обстановка само една човешка грешка може да предизвика глобална война.

Затова моят съвет е – по-малко оръжие и повече диалог“, апелира българският президент. Svoboden-narod.eu

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*