Нинова към Борисов: Вие сте умникът, който допусна двойния стандарт при храните!

„Щастлива съм, че България днес е център на дискусията за двойните стандарти в храните. Изумена съм от въпросите на премиера Борисов: кой умник казва, че българското бебе харесва палмово масло и защо се държат така големите търговски вериги в България. Кой мислите, че е умникът, господин премиер? Ами Вие??

Проверете колко пъти ГЕРБ гласуваха против закона за търговските вериги от 2012 г. досега. С него, видите ли, сме гонели чуждите инвеститори. А ние просто искахме да не увреждат здравето на българския народ с некачествени храни и да не убиват българското производство”. Това написа във Фейсбук председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по повод думите на премиера.

Тя призова премиера да провери – дали президентът Росен Плевнелиев не е наложил вето.

„Наложи. Заради лобизъм в полза на големите. А кой нарочи БСП за антиевропейска партия, защото произнесох изречението: българският народ не е втора ръка в Европа, за да ни продавате втора ръка храна. Вие, господин премиер. Твърде дълго управлявате, за да помните такива подробности. Но ние ги помним. Надявам се и българите също. Утре за пореден път внасяме същия закон. Чакаме да видим как ще гласувате този път”, заявява лидерът на левицата.

Да припомним изказването на Борисов относно двойните стандарти:

„Кой умник измисли националните стандарти във вкусовете, кой умник измисли, че българското бебе обича палмово масло?! Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени. На 16 и 17 май (когато е Срещата на върха 28+6) ще дам на моите колеги (премиери-б.р.) това, което ядат българите. Ще видим дали ще я хапнат с удоволствие. Да видим какво ще кажат техните служби за сигурност“, каза Бойко Борисов.

„Ние подходихме с доверие, пуснахме чуждите вериги, спряхме „Южен поток“ от геостратегически съображения, които не разбирахме напълно“, продължава Борисов.

Така значи- премиерът и кликата му действали, без да разбират! И само тези „съображения“ ли не им бяха ясни? Или през трите кабинета Борисов са се изпълнявали чинно и безропотно директивите на Западна Европа? Колко удобно е да не разбираш-„напълно“!

„Бих се срамувал много, ако бях на мястото на тези вериги и производители. Страшно обидно звучи! Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите защитници на европейската перспектива. Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо. Отнасяли сме се с голямо уважение, помагали сме си за навлизането на веригите в България, за свободния пазар. / Тази взаимопомощ сериозно се е отразила в банковите сметки и на двете заинтересовани страни- б.р./

svoboden-narod.eu

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*