Западът вече не може да спре Русия! Ето какво ще се случи през четвъртия мандат на Путин:

Западът вече не може да спре Русия! Това даде да се разбере руският президент Владимир Путин още с встъпването в четвъртия си мандат.

Първият документ, който държавният глава подписа, се казва „За националните цели и стратегическите задачи на развитието на Руската федерация в периода до 2024 година“. Това е програмата, по която ще работи президентът Путин и администрацията му по време на шестгодишния му мандат. А резултатите, които се очаква да бъдат постигнати в края на управлението на руския държавен глава, са повече от зашеметяващи:

– Русия влиза в топ 5 на световните икономики
– Икономическият ръст в страната трябва да надвишава световния
– Инфлацията не трябва да минава 4%
– Намаляване на бедността (която и в момента не е висока-б.р.) с 50%
– Руското образование става сред най- добрите в света
– Русия влиза в топ 5 на държавите, които провеждат научни изследвания

Това не са просто добри пожелания, твърде амбициозни задачи или изхвърляции, а резултат от трите предишни управленски мандата на президента Владимир Путин. И Западът го знае много добре. Затова САЩ и партньорите им от Западна Европа се хвърлят всички сили да попречат на руския президент да увенчае с успех дългогодишната си работа и да върне Русия там, където беше някога, преди 90-та година, когато западняците я налазиха и разрушиха – а именно – в топ 3 на държавите в света.

Путин показа, че западният анти-хуманен неолиберален модел има алтернатива. Показа, че господството на Запада не е константна величина, а моментно стечение на обстоятелствата. И най- важното – върна надеждата на руския народ и достойнството му.

Западът, разбира се, няма как да остави свободно Русия да си върне някогашните позиции. Защото колонизаторите от САЩ и ЕС имаха съвсем други планове за голямата славянска страна – да разграбят богатствата й, да овладеят ресурсите й, да разделят територията й, и да смачкат в калта гордия руски народа. Мислеха си, че с Русия ще е също толкова лесно, както с държавите от Източна Европа – включително и България.

Неслучайно когато Путин стартира първия си мандат, западняците наченаха да го ухажват с изкусителни предложения. Като това да присъединят Русия към ЕС и НАТО, например. Флиртът обаче се оказа кратък. Путин набързо прозря унишожението, което готви Западът за Москва. И затегна редиците в режим „Русия е в опасност“.

След което янките вкараха в действие своя План-Б – да обримчат границите на Руската федерация с противоракетен щит, който уж бил за защита от… Иран. На руснаците обаче им беше ясно каква е истинската подла цел на съоръжението – да не могат да се защитят в случай на нападение. Тогава Русия започва ударното разработване на военни технологии, тъй като им стана ясно, че рано или късно, ще бъдат нападнати.

Така и се случи. Със събитията в Украйна през 2014 г. САЩ целеше само едно – да изнерви руската мечка, да я извади от равновесие… и тя да даде повод на НАТО да я нападне. Но въобще не стана така, както си го мислеха янките. Планът им се оказа твърде плосък за интелектуалния капацитет на Путин и той, естествено, не поддаде. Провокациите обаче не спряха. И намериха своето естествено продължение в Сирия. На конец Путин реши да усмири янките, като им покаже иновативни, непознати до момента на света супер оръжия, разработени от руските учени през последните 10- 15 години.

И истината лъсна… Макар и с половин уста, Западът призна, че няма с какво да се противопостави. А САЩ изпаднаха в паника и гласуваха рекордно висок в историята си бюджет за превъоръжаване, тъй като проумяха, че са изостанали, и то с много. Но въпреки това ученията на НАТО по границите с Русия продължават, защото за САЩ и ЕС противопоставянето на руския възход е въпрос на оцеляване. Продължава струпването на техника и военни и в Източна Европа. Да, САЩ не са се отказали от намерението си да нападнат Русия. Дори на цената на Трета световна война, която няма да излъчи победител.

Но на европейските лидери започна да им просветва червената лампичка- че ако се случи най- лошото, отново Стария континент ще пострада най- много. Вчера най- категорично Германия заяви на САЩ, че няма да участва в реални военни действия срещу Русия. А голяма група европейски лидери, начело с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и Ангела Меркел, официално настояха пред Вашингтон за подобряване на отношенията с Москва.

Ако САЩ отстъпят и смекчат политиката си спрямо Русия, Путин печели, защото ще разполага с време и спокойствие да осъществи икономическия си план за нов възход на Русия.

А ако пък САЩ не отстъпят … Русия пак печели, защото и към момента военното преимущество е на нейна страна.

Тъй че- лошо му се пише на Запада. Той просто няма полезен ход! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*