Светът е в хаос! Европа се съюзи с Русия – Иде Третата Световна война! Вижте кога:

Ще запомним периода 1 – 18 март 2018 г. Такава рязка военна ескалация не е имало през последните 100 години, даже през 1939 г.

На 1 март Путин произнесе предизборната си реч пред Федералното събрание за новата вътрешна политика и за новите оръжейни системи. На 18 март Путин беше преизбран за нов мандат. Между тези две дати напрежението в света ескалира до безпрецедентни височини. Този път колективният Запад, т.е. САЩ, Англия, Франция и Израел, избута отново на преден план Лондон, който влезе в старата си роля на британските Борджии, т.е. отровители, които набързо отровиха бивш руски двоен шпионин – Скрипал, и както обикновено, хвърлиха вината върху Русия и Путин.

Появи се името на някакво ново бойно вещество „Новичок“, с което списъкът на политическите убийства на територията на Великобритания се увеличи с още една позиция.

Всъщност англичаните са специалисти в тази област отдавна – руските императори Павел Първи, Александър Втори и Трети, Григорий Разпутин, Николай Пржевалски, опитите за убийство на Ленин и Сталин, за да стигнем до Георги Марков, Александър Литвиненко, Юрий Голубев, Борис Березовски, Бадри Патрацикашвили, Александър Перепелички. И сега – Скрипал и дъщеря му, на фона на вековната геополитическа битка между Великобритания и Русия.

Русофобията и комплексът за геополитическа малоценност и недостатъчност са били винаги важна начална или завършителна част от войната на англосаксонската – и ционистка наднационална класа на банкерите, парите и властта срещу Русия, която в момента е единствената реална пречка за глобализирането от западния център – синоним на атлантизма и либералния капитализъм.

Но сегашната атака срещу Русия зацикли, спря и тръгна назад срещу нейните инициатори откакто Путин влезе в Кремъл и заяви, че Русия никога няма да се съгласи с налаганото от Запада световно устройство. Сега отново на върха на атаката поставиха Лондон. Там са разположени онези сили, които потопяваха корабите на Испанската империя, устройваха опиумните войни срещу Китай, крадяха златото и диамантите на Южна Африка, сблъскаха Русия и Германия в Първата, и СССР и Третия Райх – във Втората световна война, разпалиха чеченската война, за да стигнат до арабските пролети, гражданските войни в Украйна и Сирия и др.

Лондон, както в миналото, е важният играч зад войната срещу Русия, война в която средствата никога не са били подбирани. Кой в историческия момент озвучава това не е съществено – дали наследничката на бакалина Маргарет Тачър, дъщерята на свещеника Тереза Мей, випускникът на Итън Дейвид Камеран или ционистът Борис Джонсън /да не се връщам чак до Чърчил/. Те винаги изразяват ненавистта и страха, който изпитват към Русия господарите на западния свят, на транснационалния капитал, по-просто – на атлантизма.

Но САЩ са в системна криза. Същото се отнася и за Великобритания. Убийството на Даяна хвърли монархията в паника. Англия не успя да се пребори с Германия в ЕС. Обратното – напусна ЕС да се спасява. И именно с тази слаба кондиция Лондон иска отново да излезе на имперски позиции.

Отровиха още един маргинален руски „перебежчик“, за да направят от него поредната афера с някакъв „Новичок“, въпреки че това вещество днес може да бъде произведено от всеки, който не го мързи да прочете няколко страници в интернет. И че английската химлаборатория в Портън Даун е само на няколко километра от местоотравянето на Скрипал и дъщеря му.

Е, тези ни взимат вече за пълни глупаци. Но както виждате сценаристите им вече са толкова задръстени и изчерпани, че повтарят едни и същи грешки. Или пък нарочно го правят?

В този нов антируски нонсенс има една нова известна – че зад тласкането към взаимно самоубийство на САЩ и Русия стои Израел, имайки предвид разгрома на Ислямска държава в Ирак и Сирия, на кюрдите в Африн и на призива на Ердоган за обединяване на 57 мюсюлмански държави срещу Тел Авив.

Това е психологическата война, с която Третата световна война отдавна е започнала. Нормално – пси-войната винаги започва преди истинската гореща война. И продължава след нея.

Но, за да започнат толкова отчаяна операция, нещата в Лондон трябва да са наистина много лоши. Нямат друг изход. А паниката е лош съветник.

Лондон се опитва да влезе в старата роля на надзирател на западно-европейската коалиция и да издигне нова „желязна завеса“, този път от Прибалтика през Полша и Украйна до Черноморието от пропагандната платформа „обявиха ни война, нападат ни“. Мислят си, че това е удобна платформа с панорамна гледка към предвидената за 2020 г. война с Русия. В Англия или САЩ ще отровят или удушат още някой избягал при тях руснак, може и олигарх, ще въведат нови персонални санкции срещу „чуждестранни шпиони“, ще засилят борбата с „прането на пари“, въпреки че основният перач е лондонското Сити.

Разбира се, Русия ще отговори, защото си дава сметка за какво става дума.

Войната ще бъде хаотична, жестока и ужасна. Картата й вече беше публикувана от Вашингтонския център за стратегически и международни изследвания като основните сражения трябва да станат на територията на Източна Европа и Украйна. Барабаните на войната кънтят все по-силно.

Но в Лондон не бяха предвидили, че Москва повече няма да отстъпва, че досегашната й тактика на отстъпление беше контрапродуктивна и създаваше впечатление за слабост, въпреки че Русия си върна стратегическата инициатива и има превъзходство над САЩ и Запада.

А това означава продължаваща ескалация на напрежението и следващ етап на войната в Сирия, Украйна, КНДР, Тайван, Хонг Конг…

Светът е в хаос и е на ръба на Голямата война. Дали това е край на началото или начало на края? Не знам.

Мога само да ви кажа, че нещата са много лоши и ще стават още по-лоши.

Не съм бъркал много в прогнозите през последните 25 години… Или, както вече писах: войната никой не я искаше, войната беше неизбежна.

източник

Красимир Иванджийски

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*