Борисов: Корупцията идва от Докторите! Вижте как си ИЗМИВА ръцете Премиерът!

Снимка: БНТ

Ако има корупция в здравеопазването, тя се прави от докторите, които управляват или от Здравната каса и затова всяка седмица има операции на службите и прокуратурата в тази насока. Това заяви премиерът Бойко Борисов в пловдивската университетска болница „Св. Георги“, където инспектира обновяването на две клиники и асансьорните системи.

Има болници и доктори, които си гледат работата, и други като във Враца, сложили си частна болница в двора – скъпите пътеки в частната болница, а евтините – в държавната. Това не може да продължава, защото това са вашите пари, отсече премиерът Бойко Борисов при посещението си в Пловдив, където инспектира инвестициите в университетска болница „Свети Георги“.

„4,7 млрд. тази година са за здравеопазване. Корупцията я правят докторите, които управляват, или Здравната каса. Почти всяка седмица има операции на службите. Половин милиард повече сме заделили тази година за Здравната каса. При такова финансиране, просто са длъжни да го направят“, отсече премиерът.

„Разпоредил съм доктори, санитари и сестри да си получат заплатите. Как може при такова огромно финансиране да говорим, че няма пари за здравеопазване? Това е грехота!“, посочи още Борисов.

„Поне 16-20 млрд. повече в нашето управление са вкарани в здравеопазване. При повече хора, в пъти повече пари даваме сега и най-добрата техника, която има по света, ние я купуваме. Докторите ни добри, парите ни добри, апаратурата – най-добра и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Не е честно. Затова полагаме тези усилия“, заяви той.

източник: гласове

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. А къде остана корупцията в обществените поръчки ,в митниците ,в НАП и къде ли не.Списъкът е дълъг господин Борисов.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*