„Полицаят“ от Съни Бийч – Валерко от Опитомените „Патриоти“

Валери Симеонов в главната роля ще е хит и на този летен сезон! Представете си „Полицаят от Сен Тропе“ в българска версия – „Полицаят от Съни бийч“. Със старшина Крушев вместо полицай Крюшо. И с Валери Симеонов в главната роля.
Горе-долу това ще е хитът и на този летен сезон. Проверките в Слънчев бряг вече започнаха, но забележете какво инспектира вицепремиерът, наблюдаващ икономическия сектор и социалната политика. Дали собствениците на хотелите не укриват данък печалба? Превеждат ли събрания туристически данък в реален размер към общините? Издават ли се касови бележки? Спазва ли се трудовото законодателство и осигуряват ли се работещите на реалните им заплати? Не, не, не и пак не.

Единственото, което интересува този неосъществен Крюшо, е дали баровете и дискотеките не са прекалено шумни. На следващ етап вероятно ще тръгне да проверява и дали някоя дама не е съблякла горнището на банския си на нерегламентирано за целта място, застрашавайки обществения морал. „Има ли закон, трябва да се спазва. Съжалявам сега, ама… Затворете вътре, обезшумете си, дънете колкото искате! По-добре сега да направим един протокол, отколкото да правим глоби“, нарежда Симеонов на персонала в бар, където се е озовал, начело на отряд полицаи и на екип от партийната си телевизия СКАТ.

Борба с наднормения шум, разбира се, трябва да се води, но това е предизвикателство за функционер от мащаба на директор на РИОКОЗ. От един вицепремиер се очаква малко повече. Като мерки за борба с измамите в бранша например.

Неотдавна не някой работник, не и синдикалист, а директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов призна, че у нас е масова практика последната дължима заплата в края на туристическия сезон просто да не се плаща от работодателите. И това се случва, както на чуждестранни работници, така и на български граждани. Сметката на тарикатите е проста: понеже работещите по курортите обикновено се водят на минимална заплата, те едва ли ще си потърсят правата. Който има излишно време, нерви и пари да води съдебни дела, от които евентуално след време ще спечели към 500 лева – да заповяда.

Интересно какви мерки за противодействие на тази практика ще набележи икономическият и социален вицепремиер?

А докато ги измисли, нека хотелиерите и ресторантьорите запазят спокойствие. Все пак Валери Симеонов наскоро се жертва за тях като им осигури внос на евтини чуждестранни работници, което, съгласете се, не е много патриотично. Сега той пък има нужда от евтина изява, за да заличи лошото впечатление пред патриотично настроения електорат. Хотелиерите и ресторантьорите са длъжни да му осигурят терен за това. Като ще трябва и да признаят, че „патриотите“ много по-добре от тях умеят да вдигат шум в наднормени количества.

Много шум за нищо!!!

Калоян Тодоров, Барикада

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*