БСП: Борисов ще пълни държавата с мигранти като работна сила! Ще решава демографските проблеми с араби!

От Франция дойде новината, че по време на срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранно споразумение между Германия и България, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни.
Миграцията и мобилността трябва да се превърнат в позитивни фактори за развитие в икономически и демографски план“. Това е записано в Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г., приета от правителството на Борисов, която тази сутрин лидерът на БСП Корнелия Нинова оповести в тв ефир.

Тя изнесе публично този документ, за да докаже твърденията си, че Борисов се е съгасил с тезата на Меркел – да решаваме демографската си криза с внос на мигранти.

Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите“, разказа пред БТВ лидерът на опозицията.
Нинова цитира точки от Стратегията за мигрантите на Министерски съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тези хора като на работна сила.“Премиерът ги вижда и като възможност да подобри демографските параметри в България“, допълни Нинова.

Кой мозък в Европа измисли, че ще решим демографския проблем като внесем мигранти от арабски държави“, попита Нинова.
Лидерът на БСП заяви, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, „ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза“

Да отмени и изречението, което казва, че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни осигуровки, жилища. Първо да ги осигури на българите“, категорична бе Нинова.

Думите ѝ дойдоха часове преди началото на знаковата среща в Брюксел, на която част от евролидерите трябва да се опитат да изгладят противоречията си по темата с приемането на мигранти. На срещата присъства и Бойко Борисов. Припомняме, че още в петък премиерът спешно отиде в НС, за да разясни за какво ще да настоява в Брюксел – за затваряне на външните граници на ЕС.
От БСП обаче са категорични – става въпрос за послушание и сделка.

„От Франция дойде новината, че по време на Срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни“,  обяви Нинова в тв ефира.

Лидерът на БСП подчерта още, че Бойко Борисов досега е доказал едно –  че безрезервно слуша Ангела Меркел и затова получава потупване по рамото. „Сега ли се сети, че има проблем. Звъни на Орбан в опит да вземе завоя, но този завой е много остър и може колата да излети от пътя, предупреди Нинова. Когато през 2016 г. прочетох от трибуната на парламента тайното Постановление 208 на правителството му за заселване на мигранти в България, всички ни се нахвърлиха какви сме антиевропейци. Тогава ние не се поколебахме да влезем в спор и с нашето политическо семейство ПЕС. Същото направихме и с Истанбулската конвенция. Докато ГЕРБ слушаха и изпълняваха чужди решения, ние се изправихме и срещу опоненти и срещу наши, за да защитим България“, припомни Корнелия Нинова.

От ГЕРБ явно се стреснаха от изказването на Нинова, защото само след няколко часа свикаха спешна пресконференция. На нея Данаил Кирилов и вътрешният министър Валентин Радев обясниха обичайното – че БСП спекулира и завижда на Борисов за успехите му сред евролидерите. „Няма тайни преговори за мигрантите“, отсече министър Радев пред репортери в централата на ГЕРБ. Той бил възмутен от думите на Корнелия Нинова, че са водени тайни разговори около темата с мигрантите.

„Какво правим, ако влязат у нас толкова много, колкото има в съседна Гърция – 50 000 мигранти? Това ще ни срине социалната система. Затова ГЕРБ е създал правила. Затова има Постановление 208 – тази наредба. Къде имат забележка по тази политика“, опита се да се защити Радев. „Ние, продължи той, стотинка няма да вземем срещу мигранти в България. После добави:“Ние не сме зверове тук“. Затова на мигрантите им се полагали здравни и социални грижи. Те животни ли са, попита още Радев и обвини БСП и Нинова, че „нямат милост към тях“.

Депутатът Данаил Кирилов пък отново заподозря завист и ревност от страна на левицата. Той обобщи, че в момента бежанските лагери у нас били празни и това било само благодарение на политиката, която води правителството на ГЕРБ. Но опозицията завижда, че управляващите се справят, усъмни се Кирилов.

От пресцентъра на БСП изпратиха до медиите откъси от Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г. , за да докажат твърденията на председателката на партията. Там е записано, че миграцията и мобилността трябва да се превърнат в позитивни фактори за развитие в икономически и демографски план.

източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

2 коментара

  1. Този гнусен национален предател и престъпник, кукла на конци и лизач на еврогейско-краварски задници, няма ли най-накрая да бъде озаптен и вкаран в затвора?!

  2. Този гнусен национален предател и престъпник, кукла на конци и лизач на еврогейско-краварски задници, няма ли най-накрая да бъде озаптен и вкаран в затвора?!Долу ГЕРБ, съд за предателя Борисов!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*