Обрат: Австрия връща гласувалите за Ердоган турци обратно в Родината!

Турските емигранти, които помогнаха за преизбирането на президента Реджеп Тайип Ердоган, не принадлежат на Австрия. Това обяви водещ представител на крайнодясната Партия на свободата в Алпийската република, съобщават турските медии.

След като преброяването на гласовете показа, че 72 на сто от турците в Австрия са подкрепили Ердоган, заместник-председателят на Партията на свободата Йохан Гуденус коментира, че „този изборен резултат показва отново, че интеграцията на хиляди турци е жалък провал„.

„Всички онези, които гласуваха за Реджеп Тайип Ердоган в турските президентски избори, e очевидно по-добре да са в Турция отколкото в Австрия„, подчерта той в изявление.

Около 270 хил. души с турски корени живеят в Австрия. Сред тях около 107 хил. имаха право да гласуват, а около половината от тях са гласували.

На вчерашните предсрочни избори Ердоган си осигури преизбирането, получавайки повече от 52 процента от гласовете – достатъчно за победа в първия тур. След изборите Турция ще се превърне в президентска република, което беше одобрено на референдум през април 2017 г.

Турци бяха изпълнили вчера конферентна зала в австрийската столица Виена, за да следят хода на изборния ден и започнаха да празнуват, след като Върховния избирателен съвет вдигна забраната за публикуване на резултати от изборите след приключването им. Те развяваха турски знамена и пееха песни в прослава на Ердоган и победата на неговата партия.

източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

2 коментара

  1. Развявали са ТУРСКИ ЗНАМЕНА? В Австрия? Тяхната конституция дали го позволява? И това не е ли нарушение?

  2. Елегантно ще бъдат принудени да си отидат у родината при ердо. Австрия не прощава.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*