Всичко си е по старо му – Руските дипломати уличиха Вашингтон в Нови лъжи!

Представителите на САЩ продължават да разпалват дипломатическата война между Москва и Вашингтон. В Щатите са си поставили за цел задачата на всяка цена да обвинят Русия в агресия и разпространяват този мит по целия свят. Но руските дипломати не са вчерашни. Има с какво да отговорят.

В посолството на Русия в САЩ решиха да призоват към отговор Вашингтон за несанкционираното задържане и обвинение в шпионаж на Мария Бутина. На официалната страница на институцията във „Фейсбук” дипломатите сравняват този инцидент с този, който се случи наскоро в Солсбъри.

„Предизвиква удивление позицията на страната на обвинението, която настойчиво ходатайства за засекретяването на материалите по делото, по този начин стремейки се да ограничи достъпа на обществеността към детайлите от случващото се”, пише в съобщението.

В дипломатическото представителство също така отбелязват, че Вашингтон не е представил никакви улики или доказателства, които да свидетелстват за незаконната дейност на гражданката на Русия на територията на Съединените щати.

На свой ред заместник-официалният представител на МВнР на Русия Артьом Кожин съобщи, че Москва продължава да следи съдбата на Бутина, а срещу Държавния департамент на САЩ е повдигнат решителен протест. Дипломатът нарече жената политически затворник, а също така подчерта, че делото е „изфабрикувано от ФБР”.

При това е очевидно, че американската страна наистина няма да влезе в контакт с Русия о въпроса и до последно ще отстоява своята позиция. В САЩ има достатъчно антируски политици, които разпространяват дезинформация за Русия.

Впрочем, в МВнР на Русия няма да оставят тази ситуация без необходимото внимание. Вероятно родните дипломати ще защитят честта и достойнството на руската гражданка и на Руската федерация по всички възможни канали за връзка.

Превод: Поглед.инфо

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*