Блъснатият от Бащата на Президента: Няма да говоря! (Видео)

Стефчо Маринов Тодоров е бутнатият на пътя в Харманли от автомобилът, управляван от бащата на президента Румен Радев – Георги, съобщават от Фактор.бг. От медията успяха да се свържат с Тодоров, но той беше лаконичен в коментара си.

„За какво ме безпокоите? Нищо не искам да говоря. Не съм пускал жалба в МВР. Не ми се говори по този въпрос, айде чао, довиждане”, казал пострадалият. Лидерът на БСП в Харманли Михаил Лисков, който е и бивш кмет на града, потвърди, че на 17 август е имало пътен инцидент с бащата на президента Румен Радев. Лисков обясни че случайно попаднал на мястото на катастрофата.

„Никой не ми се е обаждал за инцидента. Него ден майка ми беше на смъртно легло. Прибирах се към дома си, това е обичайният ми път. Тогава видях бай Георги, познавам го още преди Радев да стане президент. Беше на кръговото с двама полицаи. Отидох при него, за да разбера какво става, той е на възраст. Случайно е станал инцидентът. Постоях, докато полицаите си вършеха работата и после си тръгнах”, твърди Лисков. Той обаче е категоричен, че не е оказвал на МВР никакъв натиск, за да се потули случаят.

„Как, в качеството на какъв ще оказвам натиск? Ако един гражданин като мен може да окаже натиск на полицай…, то вие ме правите сериозен фактор. Това са абсолютни глупости”, обяснява Лисков. Той твърди, че не е разбрал кой е виновен за инцидента. Бащата на Радев му обяснил, че като влезнал в кръговото, чул удар и спрял веднага. После Лисков разговарял с полицая, след като се върнал от болницата, дали инвалидът е пострадал, но разбрал, че няма проблеми.

„Питах бай Георги, дали може да си премести колата, след стреса. Той ми каза, че ще се оправи. Казах му: „Добре бай, Георги”. Чао, чао и си тръгнах. Два часа по-късно майка ми почина, днес ѝ правя девет дена, а трябва да се занимавам с глупости. Някой болен мозък, се чуди каква глупост да измисли и да отклони вниманието на българския народ”, добавя раздразнен Лисков.Той няма представа, защо МВР е мълчало за инцидента. Според него полицаите са снемали обяснения от участниците в катастрофата, съставили са акт, но няма представа каква е процедурата за оповестяване на инцидента.

„Кажете, защо осем дни по-късно излиза в медиите информацията за случая? Как са изтекли записите от мястото на инцидента, и аз се питам как са стигнали до медиите сега”, казва пред Faktor.bg лидерът на БСП в Харманли.

Главният прокурор е разпоредил незабавна проверка за инцидента. Обвинението ще изяснява каква е телесната повреда на пострадалия, как точно е станало произшествието и дали е налице извършено престъпление по служба от служители на МВР.За инцидента прокуратурата получава информация едва днес и то само от медиите. Това каза за Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.По думите ѝ нито е сигнализирано за пътно транспортно произшествие, нито са докладвани материали за подобен инцидент.
„След като се публикуваха различни материали в електронни медии, главният прокурор се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна проверка“, посочи тя.

ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Интересно…
    .
    Живеем в най-уредената Държава в света…!
    – Какво виждаме…:
    1. Кръгово кръстовище в което всички се движат с 15 – 20 км/ч… Браво…
    2. В кръстовището навлиза триколка с 5 – 10 км/ч и се движи плътно в ляво (…а не в дясно, щом ще напуска кръстовището…). Лошо…
    3. В „кръговото“ навлиза и кола с 15 – 20 км/ч, но… триколката вместо да продължи да се движи в ляво се блъска в леката кола, явно в опит да завие на дясно, но без да се съобразява с наличието на колата… Много лошо… Часът е 09,38,30…
    4. Мъжът от триколката рипва и вика полиция и о… Чудо… след 3 мин и 30 сек пристига пътна полиция…! Истинско Чудо…!!
    5. На 8 мин и 30 сек. пристига и чакащата линейка… Велико, Велико чудо…!!!
    .
    Живеем в най-уредената държава…! Живеем в държавата на Чудесата…!!!
    .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*