Трагедия! Автобус се преобърна в Искърското дефиле, 13 са загинали

Тежка автомобилна катастрофа затрудни движението по пътя София – Своге в района на Лесков дол. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ и МВР.

До момента е потвърдено, че 13 души са загинали, издирват се още хора, пострадали при инцидента. Според разкази на очевидци автобусът с пътници е паднала в река Искрецка при силна буря в района.

Автобусът се е ударил в няколко автомобила. В него вероятно са пътували туристи.

Към 17.10 е получен сигнал за инцидент с автобус в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, посока от София, съобщи още МВР.

Според полцията автобусът е излязла извън пътното платно, преобърнала се е и е падналв 20-метрова протаст. Към мястото на инцидента са насочени линейки и екипи на пожарната. Едната част от пострадалите ще бъдат настанени в “Пирогов” и болница “Св. Анна” в София.

Участъкът, където е станал инцидентът, е временно затворен за движение. Обходният маршрут в посока София е Своге – Искрец – Бучин проход, а в посока Своге – път II-18 – Околовръстен път – Костинброд – Бучин проход. Трафикът се спира от патрули на Пътна полиция откъм Нови Искър и Ребърково.

Превозвачът „Марио 95“, който изпълнява редовните курсове между Своге и София, заявиха, че не се касае за техен автобус, но предупредиха, е ще има огромни закъснения, защото пътят е затворен.

източник: епицентър

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*