Западът губи Третата световна…

Най-важното в заобикалящия ни хаос е да не губим контурите на голямата картина. Какви са те?Започналото геоинженерно раздвижване на континентите се съпровожда от още по-силно раздвижване на тектоничните плочи на глобалната геополитика. Дали второто се дължи на първото или обратното, не мога да кажа, но взаимната връзка е безспорна.

Най-кратко – Изтокът се изкачва, Западът потъва. Останалото са детайли към картината. Падна ни се да живеем на прелома на геополитическа епоха, а епохите, поне досега, са се сменяли винаги със световни войни.

Така е и сега – с Третата световна война, стартирана от събитията на 11 септември 2011 г. в Ню Йорк. Светът е в пореден преходен период, който не само е нов исторически етап, но и смяна на епохите.

Навлизаме в нова епоха на колосално трансформиране на политиката, икономиката, социалната среда, промишлеността, информационните и социални технологии. Поне досега човечеството не познаваше такъв всестранен и преломен преход с такава интензивност на сблъсъка Изток – Запад.

Досега основните средства за доминирането на Запада бяха две – доларът и оръжието. И за първи път от столетия отговорът на Изтока е тотален и фронтален – отхвърляне на долара и хиперзвукови оръжия.

Ще започна отново с оръжията. Нещата не са толкова сложни. Досега геополитиката на Запада срещу Изтока, преди всичко срещу Русия и Китай, се основаваше на блокирането им откъм морето с военни флоти на Великобритания, и на САЩ. През последните десетилетия това роди и така наречената „класическа геополитика“ на някои западни учени за борбата на Морето срещу Сушата. Истина е, че САЩ и Англия имаха флоти с които можеха да блокират всяка сухопътна държава, нейните речни изходи и морски пристанища. Тази стратегия винаги се съпровождаше от тактиката на „малкия срещу големия остров“, т.е. Манхатън срещу Северна Америка, Великобритания срещу Европа, Хонг Конг и Тайван срещу Китай, Куба срещу Централна Америка.

И Крим, световният англосаксонски ционизъм имаше планове да превърне в нов Манхатън срещу СССР. Сталин обаче не беше наивен и им предложи Биробиждан.

И сега САЩ, Англия и Израел се готвеха да превземат Крим и да го превърнат в своя военна и финансова база. Но Путин ги удари жестоко. Тогава Западът пренесе атаката на сушата в Украйна, на което Русия отговори с приобщаването на Донбас. И атаката срещу Китай се води от Хонг Конг и Тайван. Но и там предстои поражение на геополитика на Запада.

И именно в момента, в който геополитиката започна да се преобръща нагоре с краката се появи хиперзвуковото оръжие на Русия и на Китай, което унищожава напълно морската геополитика на Запада. Защо? Защото с това оръжие западните флоти ще престанат да съществуват за секунди, т.е. никаква блокада на Сушата откъм Морето, никаква блокада на основните морски, транспортни и търговски пътища, никакви финансови островни анклави – банки, от които на Сушата да се налага доларът.

Заради това от години постоянно обръщам внимание на оръжията на Изтока, особено хиперзвуковите. защото те носят и друг важен момент – отпада ролята на междинните, периферни държави, така наречените лимитрофи. Това става пред очите ни и с наше участие.

Най-важният от тях след Втората световна война беше Централна и Източна Европа, в това число и България. Това беше буферът между СССР и евентуалното възраждане на неофашизма във ФРГ, зад който беше англосаксонският ционизъм. Тогава параметрите на евентуалната война се изчисляваха със седмици и хиляди километри от двете страни – НАТО и Варшавският договор, като основното сражение трябваше да бъде в Централна и Източна Европа.

Сега с хиперзвуковите оръжия не само няма никакви блокади на сушата, но не са нужни и никакви буферни зони, никакви лимитрофи, които трябва да се изграждат и издържат. Ударът ще бъде нанесен за секунди по основните бази и военни инсталации на територията на НАТО в Европа и САЩ.

САЩ са много по-уязвими от Русия заради руските хипероръжия, но и защото само две руски подводници на 100 км от бреговете на САЩ за секунди ще ликвидират цялата северноамериканска държава. Да не говорим за новите подводни дронове – чудовища, които на мястото на САЩ могат да направят Северноамерикански пролив между Мексико и Канада.

Край….

Всичко, което е било досега, като теория и практика в световната геополитика, вече не е истина. Това е нокаутиращ оръжеен удар на Изтока срещу Запада. Вторият е срещу долара, т.е. дедоларизирането.

Доларът беше основното средство за колонизиране и покоряването на световното население. Поне от 50 години имаше колосално ограбване на световната икономика и на световното население чрез емисията на долара и глобалната медийна машина на основата на еврейските мрежови структури.

Доларът стана основно средство за преразпределение на глобалните печалби. Сред появата и внедряването на този метод още преди 100 години вече нямаше необходимост от налагане с военни методи на административен контрол и колонизиране на териториите, за да се източват техните ресурси в собствена полза. Достатъчно е да се установи над тях финансов контрол, да се въвлекат в своята финансова система под предлога за „свобода на словата“ или „права на човека“.

САЩ, по-точно банковият финансов интернационал на световния англо-ционизъм, ограбва света чрез долара. Това е същността на момента. Всички тези натрупали се в гигантски обем от столетия противоречия на измама и лъжи, на национални, геополитически, исторически, религиозни, финансови, културни конфликти вече не се поддават на мирно регулиране.

Западът слиза от сцената, моделът му е изчерпан.

Русия и Китай се движат в противоположно направление – към дедоларизиране и бягство от долара, към икономически и социален суверенитет, отказ от международната система SWIFT, към увеличаване на дела на юана в кошницата на световните валути, намаляване на държавния дълг, увеличаване на златните резерви и отхвърляне на диктата на международните финансови централи.

Доларът е основно разчетно средство в нефтодоларовата система на основата на нефта от Близкия Изток. Китай и Иран вече имат свои нефтени борси. И Русия – в Петербург.

Това е голямата картина:

При оръжията Москва е минимум равна на САЩ, а при хипероръжията ги изпреварва с десетилетия.

При икономиката Китай е минимум равен на САЩ, на реално – по покупателна способност е по-голям поне два пъти.

Геополитиката на Запада за задушаване на сухопътните държави откъм Морето вече не действа. Русия изгражда Северния морски път. Обратното – сега САЩ и Великобритания са обградени от хиперзвуковите Мечка и Дракон.

Шах и мат. Западът губи Третата световна война.

Но пред Русия и Китай сега стои още по-сложна задача – за прехода от еднополюсния към многополюсен свят и осигуряване на икономически и военен суверенитет. Тук всичко предстои. На голямата шахматна дъска, както писах отдавна, не се играе шах, а се стреля по всички посоки с ракети, долари, интернет и всички, за което можете да се сетите…

Автор: Красимир Иванджийски

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*