След „подаръка“ за Сорос: взривни устройства за Обама, Клинтън и Си Ен Ен!

Две взривни устройства са били открити в пратки, изпратени до офисите на предишния президент Барак Обама и на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън, съобщава „Ню Йорк таймс“. Те са подобни на бомбата, открита в понеделник пред дома на милиардера филантроп Джордж Сорос, съобщиха властите. Сградата на телевизионната верига Си Ен Ен е била евакуирана, след като е получила подозрителна пратка, предадоха световните агенции.

Домът на Сорос се намира в северните предградия на Ню Йорк сити както и домовете на Обама и Клинтън. Самоделна бомба беше открита в пакет, сложен в близост до къщата на милиардера.

Според разследващите изпратеното до него взривно устройство е било тръбна бомба с дължина 15 сантиметра, която е била натъпкана с експлозив. Предполага се, че пакетът е доставен на ръка.

Изпратената до семейство Клинтън бомба е открита от служител, който е натоварен да проверява пощата.

Все още не е ясно кой е поставил взривното устройство пред къщата на Сорос, мотивите на неизвестния извършител също са неясни, никой досега не е поел отговорността.

Сорос е постоянен обект на неприязън от страна на крайнодесни групировки. Белият дом осъди опитите за нападения срещу Обама, Клинтън и други лица.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е известен с неприязънта си към Си Ен Ен, която не крие. Той публично е отказвал да отговаря на въпроси на тази телевизия, обвинявайки я в разпространяване на фалшиви новини за него.

“Тези тероризиращи действия са достойни за презрение и от всички отговорни трябва да отговарят в пълна степен през закона“, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Тя добави, че службата за охрана на държавния елит „Сикрет сървис“ и други правоналагащи органи разследват случаите и вземат мерки да защитят застрашените.

източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*