БЪЛГАРИЯ СКОЧИ В ЗАЩИТА НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА: Борисов, Цацаров, Заминавайте си! НЯМА ДА ДАДЕМ ЕЛЕНА на Гнилата ви Мафиотска Клика!

Брутално започнаха: Бойко вкарва Е.Йончева в затвора за 15 години… Умиращата власт рита отчаяно и за последно…Агонизиращия Банкянски Диктатор започна саморазправа с опозицията си – първо осъдиха Мартин Карбовски, после уволниха Милен Цветков от Нова тв., приеха закон, чрез който започват саморазправа с антиглобалистките и опозиционни сайтове… а сега на прицел е Елена Йончева, на която днес прокуратурата повдигна обвинение в “пране на пари”, според което обвинение я грозят до 15 г. затвор…

Агонизиращата власт на Бойко Борисов започна брутална саморазправа с опозицията.

На прицел е една от най-популярните ни и световно признати журналистки, която работи изключително и само с документни доказателства и е разкрила безброй афери на управляващите от ГЕРБ – Елена Йончева.

По сигнал на доказано корумпирания селски плазмодий Делян Добрев, на Йончева й е лепнато обвинение в “пране на пари”, което е пълна безсмислица, с оглед на дейността й.

Но във феодализирана гербаджийска България, в която Пеевски и Борисов си стискат ръцете и си назначават Главен прокурор, обвинение вече може да се скалъпи на всеки.

За да прикрие агресията срещу жена, която разкрива престъпленията му, Борисов опакова всичко в комплект с още 5 депутати, на които също е поискан имунитета. Но трима от тях са Марешки и групичката му, които отдавна си ги разследват, и за никого не беше тайна, че с тези дела ГЕРБ си ги държаха на “къса каишка” да подкрепят правителството. Другите двама са един лекар от БСП, малко известен, без особено влияние в левицата (затова пък му е повдигнато едно изключително витиевато и напълно недоказуемо обвинение) …и за цвят и мирис – един депутат от ГЕРБ.

Гербаджийския депутат с комсомолска решителност веднага обяви, че сам ще си даде имунитета… защото знае, че ще го съдят именно неговите хора, и… няма да го осъдят. Той е просто един участник в постановката.

Елена Йончева разкри схеми за стотици милиони около строежа на оградата по южната граница. След което подхвана и къщата на манекенката в Барселона, която се води на името на близки до Бойко Борисов фирми и лица в Банкя.

Сетне Йончева разнищи и кумо-баджанашкия скандал в Хасково, от който стана ясно че Делян Добрев е откраднал 50 млн. лв. от държавното саниране. Същият трябва да бъде съден, но се крие зад депутатския си имунитет. Затова и упорито отказва да си подаде отвод като депутат. Смелата журналистка разнищи и още няколко схеми на превземане и оглозгване на държавни ведомства от роднини и приятели на гербери.

Йончева захапа здраво и схемата с електро-разпределителя ЧЕЗ и мистичната героиня Гинка Върбакова, която извади 300 милиона евро „дар“ от разни банки, въпреки че от години бизнесите й са под запор от НАП. И стана ясно, че Гинка е подставено лице на Бойко.

В момента Йончева е обвинена в “пране пари”, откраднати от КТБ. Тя напълно отрича да е получавала такива суми. Но дори и да е получила подобно спонсорство за филмите си, думата за това съвсем не е “пране”. И не е подсъдно, нито пък неморално. Цяла плеяда журналисти, режисьори, певци и писатели… доказано получиха рекламни договори и огромни хонорари от изживяващия се по онова време като меценат и спонсор № 1 в държавата банкер Цветан Василев и митичната му КТБ. Да ги изброявам ли? Хайде само няколко имена- Влади Въргала, Петя Буюклиева, Тити Папазов, Ставри Калинов и прочие… Взеха парите за разни проекти в областта на културата, спорта и масмедиите. И никой от тях не е разследван. Защото няма за какво.

А Йончева, понеже приела спонсорство за да направи поредния си рисков за живота й филмов документален шедьовър – направо за “пране на пари”… и то в особено големи размери… за което сега я застрашавали… 15 години затвор.

В диктатура ли живеем и не е ли това ярък пример за грубо посегателство върху свободата на словото? Защото именно така се спира журналист- с поредица от съдебни дела. Припомням случая с Маргарита Михнева. В един момент беше обвиняема по 72 съдебни иска и вместо да громи престъпното управление с разследвания, тя тичаше по съдебните зали да се защитава от всевъзможни абсурдни и нарочно скалъпени обвинения. За да се оправдава като ученичка. Занимават я с глупости и й губят времето. Така я правят неефективен журналист а те, властниците си осигуряват спокойствие.

Случаят с Йончева е достоен за всички възможни организации за защита на журналистите. Йончева е депутат само от 1 година, и я съдят не за някакви нейни дела, свързани с политическия й пост, а именно за работата й като журналист.

Свидетели сме на репресия над опозиционен журналист, извършвана от силно компрометирано и гърчещо се в предсмъртна агония правителство…

Диктатурата е най-брутална и жестока малко преди да падне…

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

А ЕТО КАКВО НАПИСАХА В ПРОФИЛИТЕ СИ ВЪВ ФЕЙСБУК ПО СЛУЧАЯ ЙОНЧЕВА ДВАМА ОТ НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ ОПОЗИЦИОННИ ЖУРНАЛИСТИ НА БЪЛГАРИЯ:

ЯВОР ДАЧКОВ:

Пеевски, който переше и крадеше пари чрез и от КТБ е накарал Цацаров да повдигне обвинения срещу Йончева, защото перяла пари от КТБ!?!!!. Елена е чиста като комсомолска сълза. Казвам го без ирония – тя си е идеалист от комунистически тип. Намирала е пари за работата си, но това не я прави корумпирана и тя не е корумпирана за разлика от свинята Пеевски. Какво обаче може да накара главен прокурор и цяла държава да играят по свирката на 38 годишен примитивен схемаджия с алкохолизиран философстващ примитив зад гърба си – Доган имам предвид – за мен остава загадка. Единствената причина да се подчиниш на тези лумпени е да си по-голям лумпен и примитив от тях. Българска йерархия. Явор Дачков, Фейсбук

ПЕТЪР ВОЛГИН:

Ако има човек в България, който най-точно да отговаря на определението професионален журналист, това със сигурност е Елена Йончева. Няма значение къде и върху какво работи, дали е при чеченските терористи, в обезумелия от войната Ирак, на бандеровския Майдан, дали разследва ГЕРБаджийските далавери в България, тя винаги си върши работата по възможно най-добрия начин. Да обвиняваш Елена Йончева, че “източвала банки”, “прала пари” и други подобни, е проява не просто на обикновена лъжа. Това е истинска мерзост. Тъжното е, че почтените хора в България, като Елена, обикновено са обект на най-гнуси кампании. Не знам хората, които отправят обвиненията срещу нея, как след това се гледат в огледалото. То бива да си изтривалка на властта, ама чак толкова не бива…  Петър Волгин, Фейсбук

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*