Елена Йончева ВЗРИВИ ГЕРБ с ДОКУМЕНТИ: 25 МЛРД. лв. са ОТКРАДНАЛИ Борисов и Шайката му от Магистралите по схемата „Варовик вместо Асфалт“! Виж видео:

Страховито разкритие на Елена Йончева за кражби за десетки милиарди левове е причината за светкавичната и брутална атака на властта срещу смелата журналистка.

До грандиозната находка Йончева стигнала покрай разследването си за пътя- убиец край Своге, който през август погуби живота на 20 души.

Броени часове след като журналистката е поискала международна експертиза от (три европейски независими и оторизирани агенции) на качеството на магистралите и пътищата, строени от ГЕРБ, главният прокурор Цацаров изненадващо поиска депутатския й имунитет. С абсурдно витиевати обвинения по нескопосано скалъпен донос, внесен от Делян Добрев, Антон Тодоров и Тома Биков от ГЕРБ.

Преди два дни Йончева получава документ, от който става ясно, че още от юни, 2017 г. управляващите са били наясно с лошото състояние на пътя край Своге и по-конкретно – на участъка- убиец. Става въпрос за констативен протокол, изготвен от община Своге и изпратен в АПИ на 20 юли 2017 г. – година преди страшната катастрофа. В документа се посочват тежки проблеми като „износено лошо сцепление на асфалта“ и „опасен десен завой с голям вираж в посока София“.

В протокола се посочва, че трябва да бъде сменена асфалтовата настилка на трасето. А като срок за извършване на ремонта пише: „НЕЗАБАВНО“.

Ремонтът така и не се извършва и година по- късно 20 души загинаха при катастрофа с автобус на въпросния десен завой. И сега внимание: След трагедията министър Нанков призна, че асфалтовата настилка била лоша, защото горният й слой бил от варовик, който я прави изключително хлъзгава.

От свой източник Елена Йончева разбира, че от поне 10 години масово строителите на пътища у нас смесват асфалта с варовик, защото е три пъти по-евтин… но пък е изключително опасен, защото е хлъзгав… и некачествен – защото се троши бързо и лесно. Това е и причината, откакто ГЕРБ са на власт, да се правят нескончаеми ремонти върху ремонтите. А и използвайки варовик, строителните предприемачи намаляват цената на 1 км. пътен участък наполовина. Така отклоняват огромно количество пари от еврофондовете… които пари си делят с властта.

Затова след като се сдобива със скандалния документ, уличаващ върхушката на ГЕРБ в тежка корупция и в убийството на 20 души (Своге), Йончева и още 3-ма депутати от БСП – Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, незабавно настояват за международна независима експертиза на качеството на пътищата, строени от ГЕРБ. И получават положителен отговор за участие от 3 европейски агенции. Те ще разследват качеството на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Марица“, „Струма“, на пътя Видин-Русе, както и на околовръстния път на София.

Новината обаче изправя на нокти Камарата на строителите и те се свързват с Корнелия Нинова, пред която настояват случаят да се потули – по причина, че щял на накърни реномето им. Лидерката на БСП категорично им отказва. Следват заплахи срещу четиримата депутати, поискали международната експертиза. И закана от страна на строителите, че ще съберат работниците си пред Парламента и няма да допускат Йончева и тримата й колеги от левицата да влязат вътре.

Според Елена Йончева, именно липсата на подобна експертиза удря по имиджа на цялата строителна гилдия. Но уплаха, паниката и агресивната реакция на Строителната камара дори срещу споменаването за независимо изследване от чужбина, е достатъчно показателна какво да очакваме от резултатите.

А очакваните резултати от независимата проверка са повече от покъртителни и разгромни за управлението на ГЕРБ. Ще стане ясно, че по схемата „варовик вместо асфалт“ властта е откраднала поне половината пари от европейските фондове за магистралите- тоест между 20 и 30 млрд. лв.

Относно скалъпения донос срещу Йончева за „източване и пране на пари от КТБ“, на който прокуратурата откликна с подозрителна бързина, журналистката заяви, че е чиста клевета и тя много лесно ще го докаже в съда.

„Моята съвест е чиста. Отказвам да повярвам че Главна прокуратура може да бъде използвана като бухалка на мутри и като опит да бъда спряна от важно разследване срещу властта“, каза Елена Йончева в предаването „Тази сутрин“ на бТВ по повод искането на главния прокурор да й бъде свален депутатския имунитет заради разследване по сигнал за пране на пари.

В сигнала, подаден от Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров – все хора от ГЕРБ, няма нито един факт, който да доказва твърденията им, категорична бе Йончева, след като се е запознала с материалите.

По данни на прокуратурата Йончева е имала договор с фирма „Офроуд”, в която са внасяни пари с престъпен произход. Единствено тя е била упълномощена да оперира с наличните средства в банкова сметка в КТБ.

Самата Йончева уточни, че договорът с тази фирма, към който прокуратурата е насочила своето внимание, е за закупуването на телевизионна техника. Става дума за камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура… Тази техника е налична, както и цялата документация за нейното закупуване. С тази техника са заснети документални филми за „ТВ 7“ – в Сирия, Турция и Украйна. Тези филми са направени и излъчени, така че не разбирам какво има предвид прокуратурата, като казва, че „не е ясно за какво са използвани средствата“, коментира депутатката.

Йончева обясни, че въпросната фирма й била препоръчана от тогавашния й работодател – ТВ-7. Управител на фирмата е Зорница Блъскова. На въпрос на водещия дали е знаела произхода на средствата на тази фирма, Йончева отговори: „Вие като получавате заплата от телевизията, правите ли проверка за произхода на парите. И ако той е съмнителен, значи ли че вие участвате в престъпна схема?“,  запита Елена Йончева.

И посочи, че ако действително е била подслушвана, както ставало ясно от думите на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, то това е незаконно. Skandalno.net

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО СЛУЧАЯ „ЙОНЧЕВА“ И ЗАЩО ЦАЦАРОВ СКОЧИ ТАКА ОТРИВИСТО ДА Й ИСКА ИМУНИТЕТА ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ: Репресия! Цацаров поиска имунитета на Елена Йончева. Тя отвърна с ВЗРИВЯВАЩ КОМЕНТАР! Виж Тук:

А ЕТО И ПРЕДАВАНЕТО ОТ ТАЗИ СУТРИН, В КОЕТО ЙОНЧЕВА РАЗКРИ ДАННИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ, С КОИТО РАЗПОЛАГА!ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*