Ренета Инджова: България е пред ВЗРИВ! Ако Радев Не Поиска ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ, ще ИЗБУХНЕ Гражданска Война!

„Управляващите се правят на изненадани от протестите, но избухналото недоволство е напълно резонно. То се дължи на нагнетен през годините, но дълго сдържан чрез различни ченгеджийски механизми, гняв“, заяви днес по БНР бившият служебен премиер Ренета Инджова.

В същото време сме свидетели как правителството се държи напълно неадекватно. Борисов и кохортата му продължават да говорят, че управлението им е стабилно… а протестиращите са някакви хора, които не искат стабилност в държавата. Обвиняват хората на улицата, че целта им е да създадат хаос и са, едва ли не, врагове на народа!

„А стабилността на ГЕРБ от 10 години насам, се свежда единствено до методично и целенасочено унищожаване на държавността! Премиерът Борисов няма капацитет, нито пък има идея за развитието на страната ни в дългосрочен план. Затова и чинно изпълнява всяка една инструкция и нареждане от Брюксел и Вашингтон. Тези два властови центъра обаче защитават глобалния си интерес, който в повечето случаи е в ущърб на националните интереси на България“, заяви Инджова.

Бюджетът за догодина е тотално безидеен. Той изобщо не се базира на микроикономическите показатели на страната ни. Целта на управляващите е просто да налеят едни пари в определени сектори – и то не за друго, ами защото се задават избори. Купуват си избиратели! В този бюджет не са планирани нито инвестиции, нито някакви структурни политики.

“Нека Борисов отговори на въпроса на Президента Радев как и кога ще догоним средноевропейските страни по стандарт на живот“, коментира Ренета Инджова предстоящата среща между двамата по инициатива на Румен Радев. И добави, че отговорите на Борисов ще са забавни на фона на сриващата се с все по-бързи темпове българска икономика.

„В България, откакто управляват ГЕРБ, разделението на властите е само на хартия. Реално, такова няма. Ето един съвсем пресен пример: За последната година и половина правителството е похарчило едни 2-3 млрд. лева, без никакъв надзор, нито позволение. И никой не може да каже за какво са били похарчени. Очевидно нито прокуратурата, нито контролните органи ги интересува.

„Народът непрекъснато е заплашван, че ако ГЕРБ падне, на власт ще дойде опозицията в лицето на „комунистите“. Тази пропаганда се води както от партията на Борисов, така и от про-американските НПО-фондации, финансирани от „Америка за България“. Последните го правят, защото така са им заръчали работодателите от Вашингтон. В България има 1014 НПО-фондации с около 30 хиляди членове и още толкова сътрудници на хонорар. И всички те получават годишно финансиране под формата на грантове, за да натискат и прокарват американските политически и икономически интереси в България.

Проблемът е, че са НПО-фондации, а се занимават с политика – нещо на което нямат право по закон. Защото тях народът не ги е избирал за нищо, най-малкото пък да го представляват или да говорят от негово име. Затова са се маскирали като граждански движения, но всъщност са просто едни платени служители. Агенти на влияние, които получават заплатите си от САЩ.

Виждам че и в момента същите тия НПО-фондации отново са на улицата, а „умните им и красиви“ членове се опитват да смекчат и унищожат протеста. Ще ги познаете по това, че искат не оставката на правителството, а намаляване цената на бензина и „Гражданската отговорност“. А когато някой вдигне лозунг „Оставка на Борисов и ГЕРБ“, те контра-атакуват със „Защо само Борисов и ГЕРБ?! Оставка на цялата политическа класа, виновна за 30-годишния злощастен преход…“. Ето така протестът се размива и обезличава. А целта им е изпълнена.

Но да се върнем на мантрите на ГЕРБ, че алтернатива няма, защото ако те паднат, на власт щели да дойдат „комунистите и турците“. Това е нормалният демократичен механизъм! Но явно не се харесва на Борисов и хората му. А алтернатива има!“, убедена е бившият министър- председател Инджова.

Ако управляващите продължават да плашат народа, че алтернатива няма – ще стане още по- страшно!

Девет години се занимаваме с тази изключително глупава спекулация на ГЕРБ, чиято цел е да прикрие мафиотизираното им управление. Със своята „Визия за България“ БСП дават сериозна заявка за управленски мандат. Имат на хартия план, стратегия и визия за развитието на страната, която стратегия е консервативна, ще защитава националната държава… и отговаря на това, което се случва по света в момента. Затова е много интересно каква точно своя „визия“ ще коментира премиера Борисов на срещата си утре с президента Радев. ГЕРБ нямат и никога не са имали абсолютно никакъв управленски план.

Ако Президентът правилно формулира задачите за запазване устоите на държавността, от това зависи как ще се развие кризата. ГЕРБ обвиняват Радев, че е популист. Но те само повтарят като папагали опорните точки на неолибералните си шефове Брюксел. А той, Брюксел, така нарича всяко едно новоизбрано правителство или политик, които не се вписват в глобалистката им евро-атлантическа догма. Така например за популисти са обявени правителствата на Австрия, Италия, Вишеградската четворка, партията на Марин Льо Пен…

На всеки, който започне да говори за засилване на националната държава и започне да търси справедливост и законност, евро-атлантиците му слагат клеймо „Популист“. Сегашният елит се ужасява от такива хора. Подобна е историята и с другата мантра „фалшиви новини“ – към които се причисляват всички статии и информации, критикуващи глобалистките политики на Брюксел.

Мисля, че на срещата между  президент и премиер, Радев трябва да е по-твърд. Трябва да призове Борисов да си подаде оставката! Защото ако дебатът между двамата продължи само в духа на обичайните леки нападки и не се стигне до конкретни резултати… то напрежението сред населението ще нарасне взривоопасно – и ще се стигне до гражданска война!“, завърши Ренета Инджова Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ПО КАЗУСА „СОРОС И ПРОТЕСТИ 2018 г. ВИЖТЕ ТУК: Разкритие: ЕТО КОЙ СТОИ ЗАД ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ГОРИВАТА И ДАНЪЦИТЕ и Защо Целта не е Оставката на Правителството! Истината ще ви Шокира!Виж Тук:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

2 коментара

  1. Иднжова, разликата между кандидат за президент и избран президент е непосилна за преодоляване.Всеки в България има право на първото, така че спести ни рецептите си, без да имаш квалификация, т.е. „капацитет“!

    • Г-жо Инджова,
      какви очи имате, да си отваряте устата, и да ми защитавате КОМУНЯГИТЕ, от които и вие влизате в това число!
      Слава богу, че навреме ви изритаха отвсякъде!
      Никога няма да забравя, когато дойдох във вашия дом, и ви помолих за помощ…
      Недейте, да се държите всички, за „ПОЛАТА“ на президента?
      Оставете го вече на мира!?
      Той си е самостоятелен и вярвам, че няма да се съобрази с БСП, нищо, че те го предложиха…
      Вие сте бита карта…и моля ви, погрижете се за външния си вид!
      И вие станахте, по дебела и от Корнелия!?
      И моля ви, не изказвайте мнение от името на народа?!
      Защото, обикновения народ, няма нищо общо, с мръсната ви комунистическа теория, от която нямаме отърване, включително и Борисов, че сега и онзи плазмодий Слави се бута…
      За кого по напред да каже човек нещо?
      Всички са“МАДКАРИ“, както казваше един велик писател…
      НАЛИ ГОСПОЖО ИНДЖОВА!?
      ПЛЮЕТЕ СЕ, А СТЕ ОТ ЕДНО КОТИЛО И ПОКОЛЕНИЕ РАЬБИРА СЕ!
      ЗАЩОТО , ЕДНО ВРЕМЕ БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗПИТ, НЕ ВЛИЗАХМЕ В ИНСТИТУТИТЕ…
      Бъдете здрава…
      Р.Петрова

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*