Fox News: Като чуят думата «Русия», американските журналисти оглупяват напълно

„Американските медии без да мислят повтарят всяка глупост относно „руската намеса“, защото самата дума „Русия“ магически унищожава всякакви съмнения“, отбелязва Тъкър Карлсън, телевизионен водещ във Fox News. Като доказателство Карлсън цитира реакцията на водещи телевизионни канали на съмнителната статия на Guardian за тайните срещи на бившия шеф на предизборния щаб на Тръмп- Пол Манафорт с Джулиан Асанж.

Най-скъпото и широко мащабно разследване на специалния прокурор Робърт Мюлер доколкото помним, се проточва в продължение на две години, което означава, че трябва да бъдем близо до залавянето на подлите тайни агенти на Русия, които „хакнаха“ нашите президентски избори! Но така ли е? Не, не е така. Вместо това прокурорите на Мюлер заплашват възрастните хора с доживотен затвор за дребни престъпления, които нямат нищо общо със шпионажа, Русия или каквото и да било друго, което заплашва Америка, продължава Тъкър Карлсън. Цялата история е гротесков фарс. Но вие никога не бихте знаели това от гледането на кабелни телевизионни канали.

Фрагменти от програмата на CNN в т. нар. кампания“ руски шпионаж“ :

 може би новите сериозни въпроси на „руското разследване“ и липсата на съответни отговори от Белия дом …

… някакъв сговор с руснаците ...

А има още и „руско разследване“ …

Знаем, че руснаците са замесени в намеса в изборите …

… от руснаците, които, както знаем, предложиха да се срещнат в Trump Tower, някакъв компромат за Хилъри Клинтън …

… руски хакери започнаха да атакуват акаунтите на Клинтън …

Факт. Това е Русия.

„Русия!“, Казва Дон Лемън. Самата дума е като магическо заклинание, което отнема от журналистите всичкия им скептицизъм и способност да мислят рационално. Каквото и да е твърдението, те вярват в това с цялото си сърце. Не само защото са тъпи, макар и, разбира се, да са тъпи, но и защото … Русия! Това е магия. Подобно на „Окото на Тритон“.

Вчера вестник Guardian съобщи, че Пол Манафорт, бившият председател на изборния щаб на Тръмп, в течение на няколко години е имал няколко тайни срещи с Джулиан Асанж в посолството на Еквадор в Лондон. Звучеше много зловещо. Проблемът е в пълната липса на доказателства, че това се е случило в действителност . Затова пък много неща сочат, че тази история е лъжа.

Асанж е един от най-внимателно наблюдаваните  persona non grata в света. А в града, където живее има повече системи за наблюдение, отколкото във всеки друг град в Европа. В същото време, странно, никой не е видял или не е записал никоя от тези срещи. Между другото, всички, които се предполага, че са присъствали, са отрекли, че тези срещи са се състояли изобщо.

Цялата история беше абсурдна. Под натиска на реалността, Guardian бързо се оттегли. Но – това е главното! – гениите в американските медии продължават да се държат така, сякаш всичко това е било  действителност. Старшият политически кореспондент на Washington Post Аарон Блейк повтаряше твърденията на Guardian като молитва. Така се държаха Джош Кембъл от CNN и Джон Харууд от CNBC, което не е изненадващо. Защото … няма разлика! Звучи убедително! Манафорт вероятно се е срещнал с Асанж в Русия. Или в Лондон. Каква е разликата? Кого го е грижа, направил ли го е в действителност!

И това, казва Тъкър Карлсън, са репортери, които, изглежда, трябва да се основават на фактите, трябва да бъдат нашите кучета-пазачи. Но те не са такива. Тези хора само без да мислят налагат всяка линия, към която в момента се придържа Мейнстрийма. Това са погромаджии, работещи в интелектуалната сфера. Заповядано ни е да ни накарат да млъкнем и да се подчиним на управляващата класа. Кой ще повярва поне на една тяхна дума?

pogled.info

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*