Диагнозата Войводиново: потъване бавно по време на „възход“

Каракачанов и те гледат към възхода от циганското гето във Войводиново... Източник: БГНЕС

Няколкостотин души във Войводиново прозряха диагнозата: Циганията не се търпи повече! Потъваме! Веят знамена ядосаните българи, заканват се и напират към ромската махала. Искат мъст. В махалата пълно шубе, щото знаят, че българите траят, траят, но като им падне пердето, става мазало.

Двама пребили командоса Валентин Димов. Двама, но ще го отнесат мнозина. Невинни, според някакви ромски баровци с политически амбиции. Да, де, но и Димов беше невинен, а лежи в болница с тежки рани. Най-невинни са местните и националните управници. В кучия студ решили да разрушат незаконното циганско гето в селото. Там живеели около 500 души. Полицията варди и гледа. Гледа какво се случва и чака заповеди. И заплати. Ченгетата също са невинни. Намесват се, когато стане напечено. Иначе са заети да градят имидж – своя и на държавата. Никой не пита политици и власт: сега ли разбрахте какво се случва? Когато обикаляхте да плащате за всеки цигански глас на изборите нищо ли не знаехте?

Има и виновни, разбира се. Това са всички, които гордо сочи с пръст зам.-главният прокурор Иван Гешев. Сочи ги и се заканва, без да му мигне окото. Казали са му, че той е законът и държавата. И си е така. Недосегаем е, затова говори каквото му е наредено. Неколцина имат тази „привилегия“. Това очевидно му доставя адско удоволствие. Пуснете телевизора и ще се убедите. Всеки ден е там. Лъснат, вчесан, интелигентен. „Вчесан“ – не, защото няма как… Иска да се докаже в годината на свинята – на Свинята – повече от всеки друг път.

Толкова за виновните. Ако не харесваш Свинята – виновен си и ще те размажат. Айде, че опашката е дълга…

Транспортният министър Росен Желязков е в графата „невинен“. Човекът каза, че отвличането по пиратски на либийски танкер от пристанище Бургас, е частен случай. Браво. А като е частен, какво дирят заедно с мутрите, въоръжени до зъби служители на Гранична полиция? Тя не е ли държавна? Или вече е частна? Какво търси и Морска администрация в скандала? И прокуратурата ни ли е частна, та си е затваряла очите месеци наред за безобразията и сигналите за тях? Всъщност прокуратурата май е частна. Поне от шест години. Министър Желязков знае това, защото уж щеше да отговаря за „онези“ бюлетини в „Костинбродската афера“, но прокуратурата не можа/не поиска да предостави годни доказателства. А се вдигна голям шум и тара-рам… Желязков излезе напълно невинен. След което му се случиха все хубави неща: романс на работното място, приятни постове и накрай министерско кресло. Някой много трябва да е доволен от него, за да го настигне такъв късмет. Ако успее да замете историята „българите – сомалийските пирати на Балканите“, ще продължи да се радва на благоразположението на КОЙто трябва. Боливуд…..

И като се върнем към Войводиново, няма как да не забележим Каракачанов. Защото е крупен левент, който обича да се облича с носи като вехта войвода и да кичи талията си с пищови. В момента е вице-премиер и командва войската или онова, което е останало от нея. Във Войводиново се появи цивилен, което си е малко семпло. Та Каракачанов рекъл, че положението с циганията вече е нетърпимо и трябва да се вземат спешни мерки. Което е правилно. Но е странно да го каже, защото от години се разхожда в политиката и властта, а не е свършил нищо в тази посока. Затова е непонятно, че във Войводиново някои го харесали. Защото си закарал задника дотам и им говорил патриотично? Затова ли неколцина дори тропнаха хорце и вяха байраци. Докато Валентин е на операционната маса? Това ли е техният израз на недоволство от десетилетия несвършена работа от политици и управници. Браво! Навсякъде другаде по света щяха да погнат Каракачанов и никакъв фалшив патриотизъм нямаше да го спаси. Тук му играли хорце. Боже! Потъване…..

ПОТЪВАНЕ е тогава, когато воините на една страна гинат от цигански юмруци и ритници, а не в бойни мисии.

ПОТЪВАНЕ е, когато животът в една страна за мнозина е бойна мисия или мисия невъзможна.

ПОТЪВАНЕ е и когато всички, изброени по-горе – отговарящи за нещо си – са перманентно невинни, а прокуратурата сочи неудобните като виновници за всичко. Голямото българско потъване. В лайната….

Всъщност какво пък толкова е станало? Цигани, държавни пирати и мутри, прокурори, министри, дечица скачат в басейн за кръста – голям възход. Златен век. Пловдив, на метри от който пребиха рейнджъра, е европейска столица на културата. Ще има още хорА, калпаци и пищимали. Ще има и рок, рап и чалга. Прочувствени речи също. Това ако не е възход и стабилност – какво е? Иначе една жена в Стара Загора е пребита до смърт. Домашно насилие. Четвърта драма за осем дни. Но Каракачанов не отива там. Хваща се за кобура като чуе за Истанбулската конвенция. Насилието е лошо, когато е цигански продукт. Убийците на жени и деца са си изпуснали нервите. Човешко е. А може и да са ги предизвикали и те, нали са мачовци… Може и хорА да са играли и знамена да са развявали. Много е възможно.

Онзи ден чествахме 171 години от рождението на Ботев. След няколко седмици ще отбележим годишнина от обесването на Дякона. Ах какви слова, ах какви сълзи. Клетите поборници. За кого и за какво умряха толкоз млади? Можеха да изчакат скрити някъде братушките на 3 март и да станат големи първенци. Щяха да имат пари и влияние, да раздават обществени поръчки, а децата им щяха да учат в Лондон и Париж, докато те русофилстват за газа и АЕЦ-а с Цар Освободител. А майките им нямаше да молят за няколко гроша пенсия и да живеят като арестанти (по Иван Гешев), а да се возят в Мерцедеси. И Гешев нямаше да ги преследва като ръководители на ОПГ – защото какво друго са разните тайни комитети – а да им лъска чепиците. Друго си е, ама нА.

източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*