Драма в три действия: Цветанов напуска парламента (видео)

Цветан Цветанов напуска парламента, но остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предзиборния щаб на партията. Той направи изявлението след среща с премиера Бойко Борисов. Двамата разговаряха малко след като Цветанов кацна в София след работно посещение в САЩ. До решението му се стигна след скандала с апартаментите, купени на цени под пазарните.

„Няма никаква драма в това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне групата. Аз съм избрал да бъда част от каузата ГЕРБ. Ще бъда заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб“, обяви на десетата минута от изявлението си пред журналисти Цветанов с объркана и несвързана реч. Той уточни, че днес „официално е официализирал“ решението си и пред премиера Бойко Борисов. И добави, че няма от какво да се срамува. Цветанов призова да спрат спекулациите, че се опитва „да вземе или да разцепи“ ГЕРБ.

Винаги съм се ръководил от семейните ценности и знам, че при развод най-много страдат децата, посочи Цветанов. „Винаги съм изповядвал това да бъдем екип и че когато взимаш правилното решение, правиш мостове, а когато действаш прибързано, правиш дупки, езера“, посочи той. Цветанов подчерта, че от 2001 г., откакто работи с Борисов, двамата са се ръководели само от закона и са градили доверие един към друг.

„Аз съм го възприел като кауза и никога и по никакъв начин не съм правил нещо, което да не кореспондира с волята на моя лидер, както и с тази на моята съпруга“, каза Цветанов.

Той подчерта, че е забранил структурите на ГЕРБ да излизат с политически декларации в негова подкрепа, както и да го посрещат на летището.

Цветанов благодари поименно на всички министри и коалиционни партньори, които го подкрепиха покрай скандала, а също и на опонентите си. Той повтори тезата си, че този удар срещу него е с предизборна цел, но изрази увереност, че ГЕРБ ще спечели предстоящите европейски избори.

„Прегърнахме се и си пожелахме от утре да заработим за европейските избори“, отговори Цветанов на въпрос какво са си казали с премиера Бойко Борисов. Между другото, имаше и такъв вариант, да оглавя листата за Европарламента, но това беше несериозно – да изляза от един пост, за да се кандидатирам за друг“, коментира още Цветанов.

„Задайте подобни въпроси на човек, който е обвинен за пране на пари, на човек, който има имоти за 2 млн. лева“, заяви Цветанов в отговор на въпрос на репортерка на телевизията на БСП – БСТВ.

„Няма да ограничаваме журналистите по никакъв начин“, отговори той на въпрос ще има ли ограничения за присъствието на медии в централата на ГЕРБ покрай кампанията за евровота.Имаме вече съответното решение с премиера, което ще предложим на парламентарната група, но то няма да се обявява тази вечер“. Така Цветанов отговори на въпрос кой ще е неговият приемник като ръководител на ПГ.

Той посочи, че ПГ на ГЕРБ осъзнава важността и отговорността от днешното управление.

„Убеден съм, че колегите от парламентарната група са достатъчно отговорни. Те имат своята представителност на своите избиратели. Не смятам, че колегите няма да се съобразят с волята и това, което ние сме декларирали с нашите избиратели“, посочи още Цветанов и уточни, че в парламентът и при взимането на едно решение става въпрос на консенсус.
Виж Видеото:

източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*