ЕТО КАК ВЛАСТТА ИЗТОЧВА ЕВРОФОНДОВЕТЕ! СХЕМАТА РАБОТИ БЕЗОТКАЗНО:

ДВОЙНОТО ДЪНО НА „ПРОЕКТИТЕ“ С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ
На 2-ри май Нова телевизия ни показа хора, строили „къща за гости“ без да злоупотребяват с европейски фондове. Даниела и Мирослав Тончеви запретнали ръкави и със собствени усилия усвоили каквото им се полага. Те са „бизнесмени“, които чакат наплив на гости за да върнат 250-те хил. лв., похарчени за реализацията на мечтите си. Дотук всичко изглежда перфектно и заслужава поздравления. Но… само до тук! Защото на въпроса на репортера – как са успели да спечелят конкурса и какви административни трудности са преодолели, се оказа, че са минали през… една позната!

Въпросната „добра женица“, която работела в туризма, им препродала не само терена и проекта, а и „фирмата“, получател на европейските пари за този проект. И тъй като не съществува практика фирми да се продават без печалба, очевидно е, че Даниела и Мирослав ще има да сервират закуски на гости с години, преди да се издължат на „добрата жена от туризма“. Но по-важното в тази история е, че фиктивни фирми на властта „печелят“ евро-проекти, които след това продават на трети лица с добра печалба.

Този вид дейност се нарича схема за източване на европейски пари! И се практикува най-вече от министъра и служителите на Земеделското ни министерство и ДФ „Земеделие“. А журналистът от Нова ТВ се направи на улав – уж, че въобще не се е натъкнал на престъпна пирамида, чийто връх е в Министерски съвет… и благоразумно пропусна да задълбочи въпросите в репортажа си.
Толкова за властта и журналистиката в България!

Добрина КАМЕНОВА, Svoboden-narod.eu

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*