Проф. д-р Искра Баева: Защо никой не опонира на Борисов, когато Лъже Най- Нагло и Просташки?! Топ коментар:

Защо медиите само регистрират и отразяват безкритично без коментар или реакция нескончаемо-проливните лъжи на Борисов? Това е въпрос, на който ми е трудно да отговоря еднозначно, но е факт. Последният словесен изблик на премиера Борисов се разрази вчера (4 юни 2019 г.) на срещата му с КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България).

Дали защото говори пред новите български индустриалци или защото още беше под еуфорията от поредната си изборна победа, но Борисов каза следното: „Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г. Където минете – завод до завод”.

Оставям настрана твърдението, за „завод до завода”, което би трябвало да ни изуми в светлината на факта, че 2 млн. българи заминаха и продължават да заминават на „гурбет” или директно се приселват в чужбина, за да нахранят себе си и семействата си.

Но не мога да премълча думите банкянски, че България си била върнала ролята на индустриална държава, „каквато била преди 1945 г.”. Боже мой, как могат да се твърдят подобни нелепици, когато е всеизвестно, че макар преди Втората световна война страната ни да не е най-бедната европейска държава, тя е на опашката сред последните 6 страни. А производството и износът й се състоят най-вече от тютюн (повече от 50 % от износа), следван от зърно, яйца, плодове, маслодайни продукти, кожи, птици. И толкоз. Останалото – производството на текстил, каучук, въглища и захар са били в толкова незначителни обеми и на толкова примитивно технологично ниво, че не си струва дори да ги споменаваме. И тази селскостопанска и третична безмашинна икономика от преди 45-та година Бойко Борисов нарича „индустрия“, че и „голяма“! Наглост безпросветна!!!

Даже не мисля, че допълнителен коментар е нужен!

По-важният въпрос е защо всички тия безумни лъжи и глупотевини минават покрай ушите на познавачите на историята и на икономиката в България, които не са никак малко?

Дали защото вече са свикнали и не обръщат внимание? Дали защото не искат да воюват с вятърни мелници? Дали защото се страхуват от трайния евро-атлантически монопол с неговите безконечни пропагандни лъжи. Западен монопол, чийто пророци в България се явяват ГЕРБ, различните фондации и НПО-та със западно и соросоидно финансиране, а Борисов им е месията?

На тези въпроси не мога да отговоря, но ми се струва, че колкото по-дълго Борисов и платените му клакьори – журналисти и псевдо-учени говорят така в публичното пространство и колкото по-дълго специалистите мълчат, толкова по за дълго и по-затъващо българите, разбирай гласоподавателите, ще живеят във фалшива реалност както за миналото, така и за настоящето и бъдещето си. Което е в основата на продължаващото господство на Борисов и неговата мафиотска шайка. Skandalno.net

Проф. др. Искра Баева, историк, Skandalno.net 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*