Защо родителите изпадат в паника? Защото държавата прехвърля социалните си функции към частни дружества и НПО!

Николай Дренчев:“Аз самият съм просемеен активист от 2012 година, когато с граждански активисти създадохме НМР – Национална Мрежа на Родителите – антипод на „Национална Мрежа на Децата” и с активни протести спряхме тогавашния „закон за детето”. Познавам основните действащи лица – лобисти за антидетско законодателство, знам биографиите им, знам за какви „заслуги” са получили водещите си постове, разбирам схемата от НПО-та, която е сглобена за да се прокарва това законодателство, разпределението на функциите помежду им, проследявал съм източниците им на финансиране и веригите на преразпределение на облагите от дейността им. Всичко, което предстои да се случва от 2020г. не е тайна за мен точно толкова, колкото не е тайна и за стратезите на тази инвазия“.

Това казва по повод психозата за отнемането на деца, кандидатът за кмет на София от „Възраждане“.

Инж. Николай Дренчев е кандидат на ПП „Възраждане“ за кмет на София и водач на листата за общински съветници. Завършва основно и средно образование в София, а висше образование във Военно-Въздушното училище като офицер от ВВС – през 1991-ва година. Служи в авиобаза Габровница като пилот на МиГ-23. След уволняването си от армията и досега успешно се занимава с частен бизнес. Николай Дренчев е един от най-отявлените критици на антидетското законодателство още от първите опити за прокарването му през 2011г. Един от учредителите на „Национална Мрежа на Родителите”. Противник на Истанбулската конвенция и Стратегията за детето, радетел за продетски и просемейни политики. Семеен, с 6 деца.

Вие сте сред организаторите на протестите срещу “Стратегията за детето”. Не мислите ли, че противниците на тази стратегия се дискредитираха след последните масови психози сред родители в Сливен и други градове, които взеха децата си от училище?

– Не гражданите се дискредитираха, а управляващите! Беше им демонстрирано че техните уверения не значат нищо и не се ползват с никакво доверие! Средствата за пропаганда, тиражирайки случая, забравиха всичките си мултикултурни постулати и акцентираха на етноса на родителите, внушавайки, че това са слабообразовани и малограмотни хора. Но не само обикновени хора от далечната провинция нямат доверие на уверенията на управляващите, против „липсващата” стратегия се изказват и най-компетентните ни правозащитници и всепризнати юристи.

Аз самият съм просемеен активист от 2012 година, когато с граждански активисти създадохме НМР – Национална Мрежа на Родителите – антипод на „Национална Мрежа на Децата” и с активни протести спряхме тогавашния „закон за детето”. Познавам основните действащи лица – лобисти за антидетско законодателство, знам биографиите им, знам за какви „заслуги” са получили водещите си постове, разбирам схемата от НПО-та, която е сглобена за да се прокарва това законодателство, разпределението на функциите помежду им, проследявал съм източниците им на финансиране и веригите на преразпределение на облагите от дейността им. Всичко, което предстои да се случва от 2020г. не е тайна за мен точно толкова, колкото не е тайна и за стратезите на тази инвазия.

– И премиерът и министърът на социалните грижи казаха, че тази стратегия не е приета и няма да бъде приета. Какви са основанията за вашите опасения? Не се ли възползват от страховете на хората за пропаганда и извличане на политически дивиденти?

– И премиерът, и министърът са лъжци и манипулатори! Стратегия имаше, нейната цел беше отхвърления и уж несъществуващ „закон за детето” от 2012 г. да бъде прокаран! Законът от 2012, осъвременен, беше нарязан на 27 парчета и скрит в 27 други закона, чието сумарно действие се сглобява до уж отхвърления през 2012г. закон. Вече всичко е прието и ще влязе в сила от първи януари! Управниците ни от всички нива, взимащи пример от главата на правителството, се отнасят надменно към с хората с презрение към притесненията им, лъжат безсрамно, но така взривяват доверието на народа във властта, а това е държавнотворният фундамент и – предричам им – ще жънат бури!

– Какви са Вашите предложения към централната и местната власт за намиране на разумно решение от тази криза, която очевидно няма да утихне скоро?

– Незабавно трябва да се отменят промените, приети съгласно уж несъществуващата стратегия и детското ни законодателство да се върне назад – такова, каквото е било преди февруари 2019г.

Впоследствие, ако се налагат промени на законодателството, трябва да се правят след внимателно и грижливо обществено обсъждане, като се спазват два принципа: ако детето е желано в семейството – социалните политики трябва да бъдат просемейни – подкрепата за детето трябва да се осъществява чрез подкрепа на семейството. Принудителното отнемане на малко дете от обичащо го семейство носи много повече вреди, отколкото ползи, а и разходите са по-големи. Второ – споровете между социалните служби и родителите трябва да бъде решавани само от съда – по общия ред, в справедлив съдебен процес, при равнопоставеност на страните. До решаването на спора, привременните мерки също да бъдат обсъждани от съда, като извеждането се допуска само в краен случай, ако е застрашен живота му, и то от страна и на двамата родители. Ако проблемът е в единия родител – извежда се проблемния, а не детето. При обсъждането на привременните мерки да не се допуска извеждане на детето, ако то има живи и готови да го приемат роднини.

Полезно ще ни е в бъдеще да се извърши и регистрация на агентите на влияние, маскирани като НПО (закон аналогичен на закона FARAв САЩ /foreignagentsregistrationact), за да не се допускат до ключови позиции в държавнотворните ни системи, каквито са отбраната и съдебната ни система.

Да не се допуска, а ако вече е допуснато – да се преустанови прехвърлянето на социални функции, дължими по правило от държавата, да бъдат извършвани от частни дружества и НПО.

За себе си съм убеден, че всичко, което е в компетенциите на местната власт и в правомощията ми, ще упражня без колебание и без забава, за прекратяване на всички отблясъци на „спряната” Стратегия за детето. Колко е „спряна” ни напомни неотдавна първият ни дипломат на изказването си пред ООН, за което даже се похвали в социалните мрежи.

източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ ДНЕС ОТ 17 Ч. В ШЕСТВИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА ДА ИЗМЕТЕМ ТАЗИ gerberska ПАСМИНА!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*