Вратичка в закона позволява на малолетни да щракат по дискотеките

Дискотеки предлагат услугата „служебен родител“ на непълнолетни, за да ги пуснат да купонясват цяла нощ с алкохол на корем и наргилета, пише в. „Телеграф“. На учениците по закон е забранено да са навън без придружител след 22 часа, както и да консумират спиртни напитки. Въпреки това за Хелоуин столични заведения, които отварят врати по тъмно, им предлагат „да се разбият на макс до зори“, особено при положение, че следващия ден – 1 ноември, е неучебен.

За да влязат тийнейджърите в дискотека на бул. „Мария Луиза“ в София в деня на Вси светии, са нужни няколко неща. Според описанието на събитието във „Фейсбук“ партито ще стартира в 20 часа. „На входа ще раздаваме декларации за тези под 18 години като, ако нямата придружител, на входа ще намерите доста хора, които ще подпишат за вас!“, е първата стъпка, за да стигне ученик до купона за възрастни, казват организаторите.

Намери ли се фалшиви татко, майка, сестра или брат, всеки малолетен ще трябва да извади 20 лева на входа на заведението. „Това включва безплатен достъп до бара“, разясняват организаторите. Тийнейджърите без проблем ще могат да си вземат какъвто алкохол желаят.  Отделно, за да са доволни хлапетата, за първи път ще се предлагат и наргилета. Темата на вечерта ще бъде „Черно парти“ и специално за учениците ще пее Боби Дрога, както и „русенските тарикати BNR“ и няколко гост изпълнители.

Източник: Блиц

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*