Доц. Мангъров: 400 хил. Българи са Заразени с „Ковид-19“. Излекувани няма, просто им минава. Борисов да си подава оставката! (С ВИДЕО)

„Съветът ми към Националния Щаб за борба с коронавируса“ е незабавно да свали карантината. Да се отворят моловете, стадионите и басейните, за да могат децата да спортуват“. Това заяви днес доц. Атанас Мангъров в интервю за bTV. Доц. Мангъров разкритикува и премиера. „При очевидни данни, че Ковид-19 е безопасен, Борисов го е страх да свали мерките!, бяха думите му по повод нежеланието на министър-председтеля да вдигне цялостно карантината. „Щом Щабът и Борисов ги е страх – да си подават оставките. Ама отговорността за заразата лежала на техните плещи… То и за лъжа и измама се носи отговорност – добре е да го знаят“, заяви Мангъров и добави, че именно в такива моменти проличава кой държавник може да носи отговорност и кой – не.

Коронавирусът е най-обикновена вирусна инфекция, почти безопасна. Той не се лекува, а минава от само себе си. А правителствата и медиите по света умишлено стресират хората. Тази корона-паника, която обвзе света, тя е всякаква друга- политическа, икономическа… но не и медицинска“, заяви епидемиологът доц. Мангъров. ЦЯЛОТО ВИДЕО – ИНТЕРВЮ с Доц. Атанас Мангъров ВИЖТЕ Под тази Статия:

В началото на разговора доц. Мангъров заяви, че използвания от правителство и медии термин „излекувани“ от COVID-19 не е коректен. Вирусните инфекции и гриповете не се лекуват, те просто минават. Затова е правилно да се каже, че на тези хора просто вече им е минало.

Като сравнително нов вирус и Ковид-19 ще мине през населението на цялото земно кълбо, ако преждевременно не изчезне. А че ще изчезне е сигурно, защото коронавирусите са с животински произход и те не са пригодени към човешката популация, подерта той.

Мангъров защити шведския свободен модел за справяне с Ковид-19, който изключва каквато и да е карантина. „Швеция продължава да следва своята философия, не се е отказала от либералния си подход. Цялата им икономика работи на пълна пара, кината, ресторантите, магазините, училищата им също не са затваряли. Аз мисля, че тя ще излезе най-леко от задаващата се икономическа криза“.

Коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава. Некоректно е хората, които са я прекарани да бъдат наричани „излекувани“. Това са хора, на които им е минало. По същия начин както им минава един обикновен грип, каза още Мангъров.

Реалният брой на заразените с COVID-19 у нас към момента е не по-малък от 300-400 хиляди души. А това, което Щабът хваща с тестовете е един много мижав процент от всички заболели. И на 99 % от всички заразени инфекцията им минава от само себе си. Ако не беше така, това означава, че при реалните 400 хил. заразени у нас, сега трябваше да имаме поне 12-13 хиляди починали.  А те са едва 56.

Карантината на правителството не само че не помага, но е и вредна. Ковид-19, като всеки друг вирус, намалява силата си, преминавайки от човек в човек. Тоест- това заболяване трябваше да бъде посрещнато и преболедувано първо от най-младата и здрава част от населението – от децата и техните родители. Така щеше да бъде обезсилено. Затова казвам, че карантината е вредно нещо в този случай. Защото ако силните организми са изолирани от инфекцията, в най-агресивния си първоначален етап тя се насочва към по-слабите организми- към възрастните хора. И тогава се дават много повече жертви. А в същото време, дори да се разболеят, на млади хора няма какво толкова да им се случи. Сега, когато най-после властта отвори парковете, хората ще се омешат и най-после ще се случи това, което трябваше да се случи.

Човечеството се е сблъсквало с такива грипни вълни и преди. Това вече сме го играли, каза още доц. Мангъров.

Според него паниката, обхванала планетата, не е медицинска. Тя е политическа, ако щете и икономическа, но не и медицинска. „Ковид-19“ не е вирус-убиец. Той е в пъти по-слабо смъртоносен от свинския грип, който върлуваше през 2009 г. И всички тия кадри по телевизиите с майка, която затваря трупа на починалото си уж от коронавирус дете в хладилника, понеже моргите са препълнени, а на него ръчичката му виси отвън… това са някакви манипулации с цел предизвикване на паника сред населението и нямащи нищо общо с действителността. Остава само да разберем кой и с каква цел предизвика тази футуристична паника. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО с Доц. Атанас Мангъров:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*