Д-р Г. Тодоров: Внимание, ГЕРБ готвят Фашистки Здравен закон! Ковид-19 е първата епидемия в света без болни!

Извадки от отвореното писмо на д-р Георги Тодоров: SARS-Cov2 не е особено опасна инфекция и не следва да се определя като такава. Вирусът Ковид-19 не е и особено заразен, защото заразният му индекс е в пъти по-нисък от този на сезонния грип. Същото е и по отношение на смъртните случаи.

Истината за Ковид-19 е, че в момента света се намира в първата в историята си епидемия без болни! Но властта у нас се готви да приеме Здравен закон, който бих нарекъл фашистки. Той предвижда задължително карантиниране с месеци и лечение на набедените за „болни“ от „страшния“ вирус. Нещо, което създава предпоставка за репресии, за политическа саморазправа на властта с неудобни лица. Репресия, завоалирана зад здравни причини.

Лабораторният лекар и епидемиолог Георги Тодоров скочи срещу готвените промени в Закона за здравето, инициирани от ГЕРБ. Д-р Тодоров е със завидна професионална биография. Той е единственият български вирусолог, повикан в най-засегнатите от ебола райони в Нигерия като специалист-консултант. По време на карантината в България пък бе в челните редици на епидемиолозите- експерти, които публично разкритикуваха мерките на властта за борба с коронавируса. Днес в отворено писмо до медиите той заяви следното:

Отворено писмо от д-р Георги Тодоров, лекар
до народните представители от всички парламентарни групи, с професия ЛЕКАР-
Дариткова, Джафер, Йорданов, Найденова, Стоянова, Михайлов, Тасков, Тончев, Ибришимов, Тимчев, Поповски, Събев, Генов, Папашимов, Адемов, Тошев.

Уважаеми колеги,
Не зная как допуснахте инициативата за промяната на Закона за Здравето да е на Комисията по правни въпроси. Вие сте лекарите и темата за здравето и болестите е във вашата копетенция, а не в тази на юристите.

Не зная как сте се съгласили и защо не реагирате на тези откровено фашистки и безсмислени промени в Закона за здравето. Не може болестта да носи името на симптоматиката – тежък остър респираторен синдром – цитирам законопроекта. Това е същото като да наречеш алергията хрема. Тежкият остър респираторен синдром не е болест и вие много добре го знаете. Не може да има задължително изследване с определен метод Това е страшно и граничи с медицински фашизъм, а ПСР е експериментален метод, тоест противоречи на чл. 29 ал.2 от Конституцията, в която вие сте се клели. Не може да има принудително лечение. С каква цел се прави това?!

В медицината няма понятие “извънредна епидемиологична обстановка” и каквито и напъни да правят парламентарните юристи, дори с ваша помощ, няма как да стигнете до дефиниция, която да не може да се тълкува многозначно! Епидемиологията борави с понятието „епидемия“ и за нея си има строги научни критерии. А какво е положението с Ковид-19?! В момента ние сме в първата в света епидемия без болни!

​ Уважаеми колеги, преди да сте депутати, вие сте лекари и много добре знаете, че със закон не може да се постигне друго качество на дадена болест – в нашия случай SARS-Cov2. Това не е особено опасна инфекция и не може да бъде обявявана за такава, не е и особено зазаразна, защото заразният ѝ индекс е в пъти по-нисък от Морбили, Рубеола, че даже и от сезонния грип. А фактът, че е нова инфекция не я прави нито по-опасна от други далеч по-сериозни като развитие заболявания, нито достойна за свръхреакция от законодателен вид като предложените промени в закона за здравето.

Призовавам ви като български лекари отново да си отворите учебниците по инфекциозни болести и да прочетете първите 50 страници. Ако го направите, ще се замислите дали да давате в ръцете на министъра на здравеопазването и неговия главен държавен санитарен инспектор властта да се разпореждат със съдбите ни, без да могат да направят каквото и да е срещу разпространението на една инфекция от такъв тип, която според всички реални медицински данни (извън пропагандираната ширпотреба по медиите) не е епидемия. Поне така пише в учебниците, с които сте завършили медицина.

Колеги, лекари–народни представители, вие сте за малко време народни представители, но ще сте лекари до живот.
Призовавам ви – не петнете името си на лекари като гласувате „ЗА“ този законопроект. Бойкотирайте този законопроект и намерете друг, по-демократичен и по-хуманен начин да печелите доверието и вниманието на обществото, а не като Главния държавен санитарен инспектор – чрез всяване на страх и рестриктивни закани към гражданите.

Бойкотирайте този фашистки закон, за да запазите достойнството си. И знайте, че който загуби достойнството си, губи всичко.

Искрено Ваш
Д-р Георги Тодоров – лекар Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

6 коментара

  1. А дали някой ще го чуе?Жалко че умните българи прогресивно намаляваме.Тъпи полизурки заливат екраните и медийната завеса е вече факт.

  2. Жалко че умните хора у нас прогресивно намаляват!От екраните плтени подлизурки ни засипват с глупостите си и медийната завеса е вече факт!

  3. Вирусът е много опасен особенно за хора с придружаващи заболявания. Днес срещнах една служителка от ЦСМП. Брат и е починал от ковит на53 г.

    • Ти проверила ли си , установила ли си лично че дрънкаш лъжи ! Няма поченали даже един от този вирус. Който твърди обратното да покаже поне есна аутопсия ако му стиска!

  4. А дали брат й не е починал от ковит19, а от придружаващите го заболявания? Дали роднините не са взели някой лев за да променят диагнозата?

  5. -Съгласен съм, ПО ИНТУИЦИЯ-без да съм Лекар, просто Следях „развитието“ и създаващата се Психоза,масираното „маско-движение“- навсякъде, ПОКОРСТВОТО с което се приемаше ЛЪЖАТА,насадена от чифутските гъзолизци Разбойкьо и „сие“!! Но не мога, да…вдяна:-защо точно „фашистки“ споменава Доктора,а не…Болшевишки метод-Избира ?? Аз Знам, че Фашистите на Бенито Мусолини не са избили толкова Хора, колкото…Болшевиците на Сифилистика Ленин: ДЕСЕТКИ Милиони Руснаци и Други Народности са ИЗТРЕБЕНИ, а на „глава“ Е ПЛАЩАНО ПО…100 000 рубли: от Банкерските пари в Уолстриийт, донесени с бронирания влак…от ГЕРМАНИЯ !! СЕГА НЕ СЕ ЛИ ПРАВИ СЪЩОТО,В ГЛОБАЛЕН МАЩАБ,бе… Мунчовци и „всезнаещи“ мижитурки-знаехте ли го ???

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*