Разкрития в комикс! Божков разказва за Рушветите си към Бойко Борисов!

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков намекна, че е плащал 20% от печалбата от „Национална лотария“ под формата на подкуп, за да може тя да се облага по различен начин. Той публикува няколко илюстрации с разказ към тях и написа следното изречение: „Това е първата част от обещаната ви Истинска приказка. Всички прилики с действителни лица и събития не са случайни.“

Имало едно време държава, която се управлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki, а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али-Баба. През 2013 г. той открил нова пещера – „Национална лотария“. Пещерата била малка и затова разбойниците не я забелязали и не я обложили със специален данък. Една година Али Баба плащал 10% данък, като всички останали“, започва историята. На картинката са нарисувани премиерът Бойко Борисов, а депутатът Делян Пеевски е изобразен като паяк. Али Баба е самият Васил Божков, нагласен с чалма и тениска с череп.

„Пещерата се развила и напълнила с богатства. Разбойниците я забелязали. През 2014 г. разбойник от Опозиционната shaika внесъл закон, за да обложи Пещерата с 15% данък върху оборота. Това значело Пещерата да се затвори. Вдигнал се медиен шум“, продължава разказът. Сюжетът подсеща за 2013 г., когато Георги Кадиев, тогава депутат от левицата, предлага организаторите на тото, лото, залагания на спортни състезания и прочее игри да плащат 15% такса върху всички приходи, а за онлайн залаганията таксата да е 20% върху разликата между постъпления и изплатени печалби.

На третата картинка е нарисувана среща между Васил Божков, премира Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов:

„Тогава Главатарят извикал Али Баба и му казал:
– Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш.“
– Какво разбираш под това?“
– Ще разбереш после.
– Сега отиди при Разбойничката, която прави Данъчните закони, за да ти обясни“

Божков разказва, че заедно с приятел отишъл на среща с шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова:

„Разбойничката казала:
– Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка. Вместо „само покер игри и турнири“, ще напишем, че „всички хазартни игри плащат 20% такса върху комисионните, които събират“.
– Защо направо не отмените предложението за 15% върху оборота?“
– Не може. Другите разбойници не трябва да разбират.“

Новият закон станал факт след гласуване в парламента, продължава историята:

„Веднага след това Главатарят се обадил на Али Баба и казал:
– Отивай при Заместник-главатаря по Финансите, който ще ти каже какво да правиш.
Заместник-главатарят по Финансите казал:
– Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от печалбата си, иначе ще отменим закона.
Не приел никакви възражения и Али Баба се съгласил да плаща на shaikata“.

Източници: Фейсбук, „Сега“

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*