Ексклузивно: САЩ Свалиха доверието си от Бойко Борисов! Херо Мустафа със забрана да се среща с премиера заради гигантската корупция в управлението му!

Поредната лоша новина за Бойко Борисов, която го придвижва с голяма крачка към политическото небитие – САЩ са оттеглили подкрепата си за българския премиер след серията грандиозни корупционни скандали от последните месеци. Дипломат от кариерата потвърди пред Skandalno.net, че първата индикация за това, че официален Вашингтон е свалил доверието и подкрепата си за правителството на ГЕРБ и лично за Бойко Борисов е фактът, че US-посланикът в България Херо Мустафа е получила грама, в която Овалният кабинет й забранява „всички инициативи, при които може да има допирателна между нея и премиера“. (цитатът е от грамата-б.р.)

На американския дипломат №1 е наредено още, че може „да влиза в един кадър“ с крадливия ни и ярко корумпиран министър-председател само при събития, които се организират от ЕС и изрично й се забранява да кани Борисов на събития, организирани от американското посолство. „От няколко дни в дипломатическите среди се говори, че Нейно превъзходителство Херо Мустафа има забрана да се явява на каквито и да е официални срещи с кабинета на ГЕРБ. Това вето не е прецедент в американската дипломация и може да се разтълкува така: US-правителството категорично се разграничава от личността и политиките на българския премиер Бойко Борисов. На Херо са й позволени само срещи на четири очи, които обаче не трябва да стават достояние на обществото”, разкри източникът ни.

Според анализатори това рязко дистанциране на официален Вашингтон от властта у нас е категоричен знак за политическият край на Бойко Борисов и Хунтата му. Още повече, че той и партията му са тъкмо техни отрочета. Самият Борисов е наясно, че след последните скандални разкрития за него и най-приближените му в кабинета, оставането му на кормилото на държавата е немислимо. Самата поява и раздухване на серията тежко уличаващи го в корупция компромати няма как да се случи без благословията на американските служби. Очевидно е, че същите са свалили чадъра си и вече не пазят престъпната му персона.

Затова и оставката на Борисов вече е написана и в джоба му. Но засега не я подава от страх. Защото след като сдаде властта, ще дойде служебно правителство, назначено от Румен Радев, което със сигурност ще направи пълна ревизия на управлението му. Ревизия, която ще разкрие злоупотреби и кражби за милиарди… и Борисов, а с него и половината фашистка хунта ще се озове в затвора. Затова сега голямата битка на Бойко Борисов е да остане още няколко месеца на власт, за да заличи следите от 11-годишното си унищожително и крадливо управление. И докато заличава следи, пуска медийни димки чрез разбеснялата се по негова поръчка прокуратура и чрез затягане на коронавирусните мерки. Skandalno.net.

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*