Цветан Цветанов става ШЕФ на ново МИНИСТЕРСТВО! Вижте КОЕ! Истината ще ви ШОКИРА! Виж Тук:

Зам. председателят на ПП „ГЕРБ“ Цветан Цветанов участва в дискусия, инициирана от централата на фондация „Конрад Аденауер“ в Берлин. Форумът бе посветен на опасностите от фалшивите новини в интернет по време на избори.

Според Цветанов, в България, фалшивите новини били разпространявани в социалните мрежи, за да се очерни политическия опонент. Друга насока в развитието на фалшивите новини било критикуването на успешни управленски политики и отклоняване на общественото внимание от успехите на управляващите. Думите му били посрещнати с интерес от управляващите в Берлин, защото в Германия се случвало същото.

Най-напред ни се иска да отбележим, че тази новина започва с една голяма въпросителна. Каква лекция ще да е изнесъл Цветанов в Берлин, когато той в България като започне едно изречение не знае как ще го завърши. Да не говорим, че „словотворческата“ му дейност е такава, че колкото и да се напъва човек, не може да разбере нищо от мисълта, която видният гербер иска да изкаже. Защото мъглявите и незавършени изречения, в които думите рядко са свързани една с друга, са запазена марка на физкултурника от ГЕРБ.

Но да не се хващаме за „дреболии“. На управляващите им е позволено да не знаят за какво говорят. Понеже ако знаеха, щяха да се гръмнат.

Интересно е твърдението на Цветанов и неговите „колеги“ от германския „Християн-демократически съюз“/ХДС/, че в последно време за разпространяване на така наречените от тях „фалшиви новини“ се използвали социалните мрежи.

Ами нека зам. главния гербер да си припомни, чепредназначението на тези социални мрежи е именно да се обменят мнения между хората от цял свят. Съществуването на тези „мрежи“ не се изчерпва само с това, някой да каже на някого, или на някоя „добро утро“, „прекрасна вечер“ или „щастлива нощ“. Хората коментират в тези мрежи всичко, което ги интересува. От политиката, защото тя крои и прекроява живота на всеки от нас, през здравни и професионални въпроси, та чак до хумор и забавления.

Затова в социалните мрежи всеки има право да разпространява своето мнение по различни теми. Нали това се наричаше „свобода на словото“? Цялата работа е доколко мнозинството от потребителите ще приемат тези становища.

А потребителите на социалните мрежи приемат изказаните мнения, само когато те съвпадат с техните собствени виждания. Притесненията на управляващите, обаче, идват точно от това, че становищата на хората все по-често и все повече съвпадат. И то по една основна тема – критика и то яростна, а в много случаи и злостна, на управлението и властта.

Ноо, критикуването на „успешни“, според Цветанов, управленски политики, било „фалшиви новини“. От това „изказване“ на втория в ГЕРБ, става ясно, че герберите смятат за „фалшива новина“ критиките към правителството. Това е лъжедемокрация. Защото народът е суверен на властта. Именно той изпраща Цветановци и Борисовци в правителствата. И естествено има право да изказва във всеки момент мнението си за работата на министрите, които би трябвало да са слуги на народа. А не негови господари и заповедници.

Затова, ако Цветановците, толкова много искат да спрат истината, нека си направят едно ново министерство. Министерство на истината. И само те да говорят.

А народът, колкото и това да не се иска на Цветановците, това са отделните хора. И те изказват мненията си. Едно време са ги изказвали в кръчми и ханове. Сега ги изказват в социалните мрежи. Прогрес, да. Но на вторият герберски вожд и на неговите „колеги“ от ХДС-то в Берлин, много им се иска да забранят социалните мрежи. И понеже това е невъзможно, те търсят начини да убият блогерите и малките сайтове. За да изчезне истината, която те в повечето случаи казват.

На Цветановците и техните западни ментори им се иска да живеят още в началото на 90-те години на 20 век или дори по-рано. Когато имаше само по няколко големи телевизии и радиа. И когато бе много лесно те да се купят изцяло и да излъчват само удобни за властите „новини“.

Но истинските фалшиви новини, това са именно удобните за властите „новини“. Защото те натрапват на хората някакви полуистини, а понякога и откровени лъжи. И така манипулират безобразно възгледите на народите. Но сега вече не е така. Чрез стотиците хиляди блогери и сайтове говорят народите. А на „официалните“ телевизии и радиа, вече почти никой не вярва.

Защо, обаче, хората в България критикуват правителството? Ами те изказват презрението си към властимащите, защото живеят в бедност и мизерия. И защото не виждат никаква надежда за по-добро бъдеще.

Затова блогерите и малките сайтове, които не са на хранилката на олигарсите, изразявайки мнението на хората, викат колкото им глас държи: „Цар Траян има магарешки уши!“ И дори да им забранят достъпа до социалните мрежи, те ще продължат да свалят шапките на властниците. И да показват на гражданите, дългите, магарешки уши на властта.

Защото истината не може да бъде унищожена!

Това го каза ясно още патриархът на българската литература Иван Вазов в своето знаменито стихотворение: „Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне!

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

4 коментара

  1. Прикриването на важни световни събития като форума Валдай в Сочи,като форума на управляващата партия в страната с втора икономика в света не е ли фалшива новина!Медиите в България се най-големите разпространители на фалшиви новини,прикривайки важни събития протичащи в света ,които се неблагоугодни за някои държави ,налагащи тоталитарно своето мнение по отношение на други!Българските медии са главни разпространители на фалшиви новини и слугинаж на тези,които им плащат да са такъв!

    • Абсолютно сте прав г-н Петров, медиите в България са най-големите автори и разпространители на фалшивите нови, тъй като са платени слуги на много господари.

  2. Toi moje bi ne znae mnogo Balgarski ama Angliiskiq mu e bez greshka! Toi darji lekzii i publikuva vseki mesez po vednaj v Amerika lichno i si pecheli parata s tova…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*