Проф. Минеков: Борисов ще Сдаде Властта само след ТЕЖКИ УЛИЧНИ СРАЖЕНИЯ! Ще си ги получи!

В момента Борисов се гърчи като гущер и се опитва да оцелее като къса малки парченца от опашката си. Но това няма да го спаси. Търпението на народа свърши и положението е взривоопасно. Единственият полезен ход на управляващите е да хвърлят оставки и да се пръждосват. Но това няма да стане толкова лесно, защото за Хунтата падането от власт значи – Съд и Затвор. Те силно се надяват да изкарат мандата си докрай, за да не се стигне до предсрочни избори. Защото съставен от президента служебен кабинет би извадил престъпленията им на бял свят. Това каза пред журналисти проф. Велислав Минеков, който бе посочен от Бойко Борисов като един от организаторите на протеста в София.

Това, което ме радва е, че на площада не сме само старата гвардия, а има и много младежи и хора на средна възраст, на които им е ясно, че трябва да излезем от капана на Диктатурата, в който Борисов вкара страната, допълни Минеков. Не съм организатор на протестите, както твърди премиера Борисов. Въпреки че тези му думи, признавам си, ме поласкаха. Хората се организираха спонтанно, вследствие на отприщен дълго сдържан гняв. А истинските организатори са правителството – ГЕРБ, ДПС и т.нар. „Патриоти“, както и прокуратурата на господата Пеевски и Гешев… С безумното си решение да докарат автобуси с платени „поддръжници“, управляващите за малко не предизвикаха гражданска война. Президентът ги призова да подават оставки. Правителството е крадливо и корумпирано. Надеждата е да се махнат доброволно, но личното ми мнение е, че това няма да стане по мирен път“, смята Минеков.

„Протестът няма никакъв друг план, освен този Борисов да подаде оставка и да се отива към предсрочни избори. Но трябва да сме бдителни и солидарни, защото мафията ще отвръща на удара по всякакъв начин. В момента службите на Борисов се целят в партийни активисти, но ще минат към атака и срещу обикновени граждани, достойни хора. С вродената си посредственост и елементарност тези управляващи всеки ден, с всяка своя изява, правят нещата все по-тежки. За Борисов оставането на власт в момента е въпрос на живот и смърт. Мисля, че за да оцелее, е готов на всичко. Затова не изключвам и кървави улични сражения“, прогнозира проф. Минеков как ще се развият събитията.

Близо 60 000 са служителите на МВР, до един въоръжени и верни на правителството. Над 130 000 са частните охранители, повечето от които получиха лиценз за такива, благодарение на връзките си с Борисов и властта му. МВР, както и повечето тайни и явни служби също са под контрола на изпълнителната власт. Прокуратурата отдавна е притурка на Хунтата, независимо от дежурните отричания. А откакто я поведе Гешев, симбиозата й с изпълнителната власт лъсна ярко. Финансовото министерство, данъчните, уж антикорупционната структура КПКОНПИ, агенции с контролни функции – всичко е под командването на Борисов и задкулисието. И парламентарното мнозинство е тяхно.

Всичко това е една огромна овластена армия, която ще направи всичко възможно, протестите да бъдат компрометирани, обругани, разколебани и смазани, а хората ще бъдат противопоставяни, обърквани, сплашвани, подкупвани, репресирани… Вече се упражнява натиск върху участници в протестите. Много от тях са снимани от службите и полицията и вече започнаха да ги привикват.

Затова е важно Борисов и Хунтата му да не бъдат подценявани. Те държат и официалната, и задкулисната власт. Имат много какво да губят и няма да се спрат пред нищо. Мишена е всеки несъгласен с тях. Затова сега не е време за патетично цитиране на Ботев и Левски, а е време да докажем, че не ги предаваме. Времето е за истински мъже и храбри и достойни жени. Сега повече от всякога ни е нужна трезва мисъл, самообладание, бдителност, силна воля, зверска смелост и каменно достойнство. Защото само така се сваля Диктатура! За 10 години управление, мафията ГЕРБ смаза България. Смаза народа й и го стъпка до последните места в Европа по всички критерии за живот, а през 2013 г. 11 души се самозапалиха и изгоряха като факли – от отчаяние и в знак на протест срещу фашизуидната ГЕРБ.

Но има и нещо още по-страшно: Ако тази Диктатура остане на власт, до 10 години България няма да я има чисто физически. Затова промяната е жизненоважна. Властта ще се брани на живот и смърт, а ние ще я атакуваме на смърт! За да я има България! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*