Татяна Дончева: Борисов не смее да Сдаде Властта заради Кръвни Ангажименти към СИК! Подаде ли Оставка – ще го Застрелят!

„Като бивша мутра от СИК, Борисов продължава да има ангажименти към СИК и сега в ролята си на премиер. Ангажиментите му са кръвни – към хора като Маджо, Маргините и всякакви отломки на групировката. Защото в мафията влизаш лесно, но излизаш само гушнал букет и с краката напред. Или пък тотално съсипан от някакви папки с доказателства за престъпления. Подозирам, че тия хора действат Борисов по втория начин. Но не е изключен и първия, като се има предвид параноята му и армията от гавази, която денонощно го пази.

Борисов е поел ангажименти и към множество мултинационални олигархични кръгове. И тия ангажименти му тежат като воденичен камък, понеже вече е взел парите. Има ангажименти към Домусчиев, следете раздаването на концесиите на пристанищата. Домусчиев очаква да получи от кабинета всички черноморски пристанища. На групировката ТИМ пък Борисов е обещал да даде пристанищата по Дунав“. Това каза в предаването „12+3“ по БНР Татяна Дончева.

Спорен нея Борисов не подава оставка по две причини: Първата е ясна вече и на децата – служебно правителство, наредено от Радев ще вкара в затвора и мутро-премиера и половината му Шайка, която все още свенливо наричаме „партия“, понеже още е на власт и репресира. ГЕРБ прекрасно осъзнават, че всеки ден на власт ги маргинализира и унищожава. Но нямат други варианти за спасение и затова са се вкопчили във властта“.

Според Дончева втората причина Борисов да продължава да се натиска на власт, въпреки унищожителните за него и партията му последствия е в „ангажиментите, които е поел към различни бизнес и други криминални и полукриминални кръгове. Обещал им е много изгодни сделки за сметка на държавата и българския народ. Парите е прибрал и може би похарчил, но тия протести с искания за оставката му, го свариха неподготвен. Има да довършва много неща“.

„ГЕРБ може и да не долазят до редовните парламентарни избори след 6 месеца… Партията им се разпада. Под напора на протестите и критиките от Европа на много техни редови членове и дребни функционери, които не са крали много, съвестта им започна да проговаря. Други пък напускат от страх да не бъдат завлечени на дъното от потъващият Титаник. Не случайно Борисов и хората му наченаха цяла поредица от отчаяни спасителни мероприятия. Преди месец обещаха увеличаване на студентските стипендии. Миналата седмица  пък организираха среща с ректорите на университети и им обещаха, че ще вдигнат с 20 % заплатите на университетските преподаватели. Борисов се страхува, че студентите, които ще дойдат на 1-ви октомври, могат да направят с него това, което направиха с Луканов през 1990 г. ГЕРБ отвориха черните си каси и раздават пари на кило и сега оставането на Борисов на власт зависи само от това много хора ли ще му се продадат. Но както казахме, дори да докрета до редовни избори, там ще се провали с гръм и трясък“, каза Татяна Дончева.

Според нея „политическите сили – стари и новосъздадени, нещо ще добавят по някой процент към електората си вследствие на протестите. Колко? Ще видим на изборите… Цветан Цветанов е създаде ГЕРБ като една милиционерска партия, която грубо потъпкваше човешки права, преследваше хора и ги подлагаше на безпрецчедентен съдебен и административен произвол. И новият му политически проект, заченат с американски пари, копира пак същия модел. Новата партия на Цветанов ще е резервен коловоз и патерица на гербаджиите“.

Дончева е категорична, че ГЕРБ няма да спечели следващите парламентарни избори: „Има ескалация на омразата към тази полумафиотска и клиентелистка организация. Протестите ерозират и унищожават партията и нищо чудно да се окаже, че ако ГЕРБ все пак долазят до редовните избори, подкрепата за тях да е под 5 %. Затова всички опозиционни партии трябва да направим така, че този път изборите да са честни – за първи път от 11 години насам“, завърши Дончева. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*