Вицеадмирал, о.з. Румен Попов: Ако Борисов Не си подаде Оставката, ДА СЕ НАМЕСИ АРМИЯТА!

Трети месец по градовете и селата на България народът се бунтува, протестира и иска две прости неща: оставката на премиера-мафиот и обслужващият го главен прокурор. В началото бяха стотици хиляди – млади и стари. Шестваха по булевардите, замеряха с яйца и домати учрежденията – символи на несправедливата крадлива мафиотска държава.

Борисов и неговите клакьори лицемерно признават конституционното право на народа да протестира срещу тях, но безочливо отказват да се вслушат в призивите за оставка под предлог, че са силно загрижени за съдбата на отечеството. „Ще счупят държавата“, закахъри се Борисов. Сякаш по този повод Стоян Михайловски в своята „Книга за българския народ“ е описал наставленията на стария велик везир към приемащия властта му внук:

…имот се дава, здравие се дава,

живот се дава и вяра, и чест се дават,

жена, сестра, брат и деца се дават-

да, всичко в този земний мир се дава,

па дава се и всичко в небесния такъв-

душа безсмъртна и блаженство вечно-

само власт, синко, се не дава!

Тези стихове не са цитат от „Винету“ и по тази причина Борисов не ги е чел. Но всичките му действия в управлението на държавата показват неговата дълбоката привързаност към цитираните морални наставления.

Постепенно протестиращите по площадите намаляват. Отвращението им към корумпираната власт на хунтата ГЕРБ и главния прокурор изобщо не са намалели. Българите не са се отказали от исканията си, гневът им не е намалял но те имат грижи за насъщния, за децата и бащите си, ежедневието налага своите изисквания. А Борисов и хунтата му разчетоха това като помъдряване на народа , възраждане на народната любов към ГЕРБ… И в отговор изнамериха панацея, която да излекува пороците на българската държава – ощастливиха ни с проект за нова конституция. Сегашната тук – там с някои клаузи и параграфи ограничава както безконтролната власт на ГЕРБ така и възможностите за ненаказуема кражба на държавните богатства, доколкото в тази държава все още е останало какво да се краде. Една нова конституция, спретната от престъпния мозъчен тръст на въпросната партия начело с „конституционалиста“ госпожа Десислава Атанасова, би могла да отстрани тези слабости и да осигури безкрайна власт на ГЕРБ и да узакони масовият им грабеж.

Авторът о.з. контраадмирал Румен Попов

На фона на многомесечните протести на народа някак противоестествено звучи самодоволното боботене на Бойко Борисов в личното му телевизионно студио – джипа, в който се вози и с който препуска по шосетата и селските кръстовища на България и рекламира благодеянията, с които е ощастливил отечеството. Патологичното чувство на борисов за изключителност и налудната му убеденост, че е първостроител на съвременна България, която до него сякаш е била пустиня, навява паралел с оня френски крал, комуто се преписва изразът „Държавата, това съм аз“.

В свое интервю пред БНТ един чуждестранен дипломат ни увери, че решенията за строителството и управлението на страната ни се взимат тук, в столицата на България от нашето правителство. Да, така би трябвало да бъде! Но това твърдение не важи за управлението на ГЕРБ. С престъпно съглашателство в името на американски и турски интереси и под диктата на три европейски правителства Бойко Борисов ликвидира проектите за нефтопровода Бургас- Александруполис, за газопровода „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“. Той превърна страната ни в колониален послушник на стари колониални западни сили.

С показна наглост и просташки език той деградира отношенията си с президента и президентската институция, както и с парламента, без да съзнава, че руши устоите, върху които е съградена държавата. По непостижим за ума начин Борисов и цялото му безскруполно войнство ослепяха и оглушаха за призивите на научния и културен елит на страната да си отидат, за да спре деградирането на държавните институции, на здравеопазването, на образованието, на ширещата се бедност, на демографската катастрофа, която лиши страната от стотици хиляди интелигентни и трудолюбиви хора, от най- продуктивната част от нейното население. Статистиката на Европейския съюз през дългите години управление на ГЕРБ неизменно отрежда оскърбителното първо место на България във всички негативни класации. Първи сме по всичко лошо, което може да се случи на един народ. За Борисов и Хунтата му обаче тази статистика не съществува, тя не тревожи съня на Бойко, полегнал до нощното си шкафче с незнайно колко пачки евро и златни отливки.

Вицеадмирал, о.з. Румен Попов

Щетите, които нанесе управлението на Бойко Борисов на икономиката, здравеопазването, образованието и на държавата като цяло, са огромни. Но все пак те могат да бъдат преодолени, когато неговата клика се срути и пропадне в политическото небитие. По тревожни са осакатяващите рани, които това управление нанесе върху душевността на българина, върху неговите разбирания за добро и лошо в живота и в управлението на държавата.

Просташките езикови изстъпления на Борисов от записите на неговите лични телефонни разговори и публични изказвания и поведение постепенно заразиха и обществото. Те моделират безкултурието, което завладя значителна част от обществения живот и хората. Моделът „вие сте прости и аз съм прост“ допадна на не малко хора. Това отчетливо се видя на скорошните частични местни избори в няколко села. Въпреки яростните многолюдни протести в цялата страна, ГЕРБ спечели почти навсякъде. И този резултат не се дължи на неубедително представяне на БСП и другите политически играчи. Напротив, левицата е в блестяща кондиция. Причината е в устойчивостта на вкоренения модел за задружния живот на откровено простия държавен мъж с народа, който вече 11 години не може да разпознае в Борисов – демагога и престъпника.

Емиграцията на българите на Запад започна преди 30 години. Тогава тя беше продиктувана от предателската деконструкция на социалистическата система и изкуствено предизвиканите икономическа и финансова разруха на родината ни. Днес, 30 години по-късно към тези две кризи се прибави и още една причина стотици хиляди младите хора да продължават да се едакуират от България. Причината е хроничното им отвращение от безочието и от крадливата корумпирана наглост на Хунтата, която е окупирала страната ни. Тя здраво е заседнала във властта и с още по-здрава ръка държи нашия обществен, икономически, културен и политически живот. В полза на чужди интереси. Тази власт не произтича от волята на българския народ и не защитава неговите интереси. Тя е продажна и унищожителна за рода и родината ни. Всичко това навява на българина чувство за безнадеждност. Той не вижда бъдеще в земята, на която е роден.

Ако мафиотското управление на ГЕРБ не падне скоро, да се намеси армията. Иначе със страната ни е свършено. Skandalno.net

Автор: Вицеадмирал, о.з., Румен Попов

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*