Проф. Катасонов: Пандемията е началото на Нов Световен Ред!

Властта над планетата се поема от Световно правителство – това е отговорът на всички въпроси, свързани с митичният „заразител“ Covid-19 и фалшивата пандемия. През последните месеци на отиващата си 2020 година се засилиха подозренията, че състоянието Lockdown, в което много държави вкараха своите общества (затваряне на предприятия и изолация на хората), няма да свърши никога. Световната здравна организация и властите в някои държави наложиха на хората „с цел собствената им безопасност“ да „живеят временно затворени в изолация“. Този временен затвор обаче може да се окаже постоянен.

Подозренията в тази посока засили един господин на име Клаус Шваб, за когото спокойно може да се каже, че е говорител на Глобалния елит. Той е основател и несменяем ръководител на Световния икономически форум в Давос. Това най-висше планетарно икономическо събитие се провежда ежегодно (обикновено през януари) в швейцарския град Давос. През януари следващата година обаче срещата няма да е в Давос, а в Сингапур от 13 до 16 май 2021 г. През следващата година Клаус Шваб ще приема поздравления по случай 50-годишнината на Световния икономически форум (чието първоначално название беше Европейски форум за мениджмънт). Шваб е икономист, професор в Женевския университет. По съвместителство, той е почетен професор в много университети, член на попечителски съвети и на съвети на директорите в редица компании. Нееднократно е участвал в заседанията на Билдербергския клуб на милиардерите, като член на ръководещия клуба комитет.

На майската онлайн конференция на Световния икономически форум (2020 г.) Клаус Шваб, заедно с принц Чарлз, въведе в обръщение термина The Great Reset (великото зануляване). Смисълът на това вмъкване е, че западният капитализъм преживява световна криза и трябва да бъде кардинално променен. Дори приятелят му принц Чарлз заговори за „отговорен капитализъм“, а другият му доверен приятел Бил Гейтс изнесе реч за „нов глобален и кардинално различен от стария, капитализъм“. Пандемията от коронавирус с неговия Lockdown дава изключително удобна и уникална възможност за такова „презареждане“ на капитализма, но понеже то не може да стане бързо, то Lockdown-a трябва да бъде продължен и през следващите години. В началото на юни 2020 г. на сайта на Световния икономически форум в Давос се появи материал със заглавие „The Great Reset“. Темата беше подхваната хорово от Джо Байдън, Борис Джонсън и Джъстин Трюдо. След тематичната и шокираща реч на Трюдо за „нов световен ред и презареждане на добрия стар капитализъм“, през ноември, канадският депутат консерватор Пиер Пуалевр изпрати петиция с молба „да спрат великото зануляване“. Петицията събра 80 000 подписа за по-малко от 72 часа.

В САЩ, Великобритания и Европа се появиха опоненти на „великото зануляване“. В дискусиите на страната на Шваб застанаха принц Чарлз, Джо Байдън, Борис Джонсън, Джъстин Трюдо, а заедно с тях и гигантите от Силициевата долина, Amazon, Apple, Google, Facebook и Microsoft, многократно усилващи звученето на този хор. През ноември „Ню Йорк Таймс“ разпалено обяви опонентите на The Great Reset за „привърженици на конспиративни теории“, но сбърка. Заговорници и конспиратори всъщност се оказаха привържениците на The Great Reset – глобалния елит и неговите слуги – въпреки, че последните действаха открито. Нека си спомним работата на Хърбърт Уелс „Явният заговор (The Open Conspiracy). „Великото зануляване“ е именно такъв „Явен заговор“. Шефът на форума в Давос Клаус Шваб е на 83 г., но активността му не намалява. През юли 2020 г. излезе от печат книгата Covid-19: The Great Reset, която Шваб написа в съавторство с Тиери Малре, когото представят като футурулог с неолиберален уклон. До края на 2020 г. книгата, освен на английски, ще бъде издадена на немски, френски, испански, японски, китайски и корейски езици. И всички сме свидетели как основните идеи в книгата за „Великото зануляване“ вече се разпространяват и внедряват в света, при това със светлинна скорост. А имайки предвид кой е автора на книгата, от Skandalno.net ви препоръчваме да приемете твърденията в нея не като прогноза, а като план за действие… на Световния глобален елит… чийто говорител безспорно е шефът на Световния икономически форум Клаус Шваб:

Една от първите много смущаващи „тези“ в книгата е, че „пандемията от Covid-19 е уникален прозорец от възможности“.

Именно през този прозорец  човечеството трябва да влезе в бъдещето. Никакво връщане към миналото не трябва да има! Шваб казва: „Мнозина питат кога ще се върнем към нормалния си живот? Отговорът е кратък – никога. Човешката история ще се раздели на две части: до коронавируса и след него“.

Клаус Шваб в компанията на приятеля си Бил Гейтс на Световния икономически форум в Давос

Втората теза – „светлото бъдеще“ е светът, в който ще бъдат премахнати различията между богати и бедни страни, а с времето ще бъдат унищожени и междудържавните граници. На тяхно място ще се роди нова, единна планетарна държава с единно правителство“. Според Шваб: „Въпросът за световно правителство е в центъра на всички въпроси“. По-нататък той пише: „С въвеждането на Локдауна се засилва нашата привързаност към близките ни. Ние започваме повече да ценим тези, които обичаме – членовете на семейството и приятелите си. Но този ефект от пандемията и локдауна има и своята негативна страна – това води до нарастване на патриотичните и национални чувства, засилват се и мрачните религиозни възгледи на хората и етническото им капсулиране. А тази токсична смес винаги пробужда у човека най-лошото…“. Шваб ни дава да разберем, че в настъпващият Нов световен ред „на мрачните религиозни възгледи на хората и етническо самосъзнание на народите“ ще бъде обявена война.

Третата смущаваща теза в книгата му е в един цитат: „икономиката на прекрасния нов свят след Пандемията трябва да се управлява централизирано от гигантски монополи.

Частната собственост ще започне да отмира, а нейното място ще заеме „икономиката на потреблението“ и „икономиката на участието“. Но понятия като „социализъм“, „солидарност“ и „справедливост“ и други подобни Клаус Шваб упорито и щателно избягва да споменава. Вероятно защото описаният от него Нов световен ред ще обедни масите, като ще ги превърне в пролетариат, но той няма да е нито социален, нито солидарен, нито пък справедлив. Боравене с налични пари не се предвижда- Вместо тях повсеместно ще се оперира с цифрова валута.

Четвъртата теза: ще се осъществи преход към „зелена“ енергетика, която ще измести въглеводородната.

Ще се въведат лимити за потреблението на вода, електричество и някои „екологично опасни“ видове продукти, като например месо, или промишлени изделия, като автомобилите. А най-радикалното средство за намаляване замърсяването на околната среда ще стане намаляването на демографския ръст на населението или даже съкращаване на броят му. Шваб е категоричен, че оттук-нататък „колкото по-голям е демографският ръст на световното население… толкова по-голям ще и е рискът от нови пандемии“.

Петата теза на Клаус Шваб е, че в контекста на задаващата се 6-та технологична вълна, ще завърши роботизацията във всички сфери на икономиката и обществения живот.

За рязкото съкращаване на работните места той говори многократно в книгата си The Great Reset, където пише, че „до 2035 г. може да бъдат автоматизирани до 86% от работните места в ресторантите, 75% от работните места в търговията и 59% от работните места в отраслите за развлечения. А настоящата поредица от Локдуни и последвалите ги мерки за социално дистанциране вероятно ще доведат до разорението на 75 % от ресторантите, хотелите, туристическите фирми и компаниите за превози по света. „Нито един отрасъл от промишлеността, нито едно предприятие няма да остане незасегнато“, твърди той. И предвижда „въвеждането на безусловен базов доход за всички онези излишни хората, чиято трудова дейност ще бъде заменена от роботи“. Но въпросния безвъзмезден базов доход пълчищата безработни ще могат да получават само при условие, че официално е потвърдена ваксинацията им.

На шесто място, ще продължи цифровизацията във всички сфери на икономиката и обществото.

Ще бъде създадена ефективна система за контрол върху поведението и движението на хората по цялата планета, включително и с помощта на технологии за лицево разпознаване. Шваб пише: „За да се сложи край на пандемията, е необходимо да се създаде световна мрежа за цифров контрол“.

На седмо място, новият модел на световното здравеопазване предвижда регулярно тестване на населението и задължителна ваксинация, издаване на медицински паспорти, въвеждане на ограничения и наказания за лицата, нарушили правилата на медицинската дисциплина.

На осмо място, човекът ще бъде „усъвършенстван“ в духа на трансхуманизма.

И така: целите на „Явния заговор“ на Глобалния елит са обявени. При тази подкрепа, която книгата на Шваб „Великото нулиране“ получава от лагера на глобализма, не се съмнявайте, че прословутата „пандемия“ е началото на операцията по прехода към „прекрасния нов свят“. Дали ще се намерят сили, способни да противостоят на реформаторите глобалисти?! Skandalno,net

Автор: Валентин Катасонов, Skandalno.net

За автора: ПРОФ. ВАЛЕНТИН КАТАСОНОВ Е ИКОНОМИЧЕСКИ ФИЛОСОФ И ФУТУРОЛОГ, ЧИИТО ПРОГНОЗИ СЕ СБЪДВАТ ЕДНА ПО ЕДНА С УДИВИТЕЛНА ТОЧНОСТ. АНАЛИЗАТОРЪТ Е В ТОП 5 НА НАЙ-ИЗДАВАНИТЕ АВТОРИ В РУСИЯ.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*