Разкритие: Операция „COVID-19“ се провежда по Таблицата с 8-те Метода за ДРЕСИРОВКА и ПОДЧИНЕНИЕ на А. Байдърман

„Таблица на принудата“ е забележителен труд на социалния учен Байдърман. От десетилетия тъкмо тази таблица е единственият критерий за докладите на „Амнести Интернешънъл“ относно нехуманното отношение към затворници, наборни войници и изобщо за осъждане на престъпленията срещу човечеството. Тази статия прави очевидния и безспорен паралел между социално-инженерните методи за насилствена дресировка и подчинение на хора и „пандемичните мерки на правителствата срещу коронавируса“.

Ако някой мисли, че властите правят „нелогични неща“ или предприемат „неадекватни мерки“ срещу коронавируса, при това често „противоречиви“, може би му е време да се освободи от заблудите си. Всичко, което се направи през цялата 2020 г., продължава да се прави и през 2021 г. и ще се прави и в бъдеще, е напълно логично. И се прави по инструкции като „Таблицата на принудата“ и други социално-инженерни разработки на „военните психолози“.

Ето ги и 8-те метода за насилствено подчинение или дресировка на хора, обобщени от гениалния социален учен Албърт Д. Байдърман. Те са взети от неговата кратка таблица, заслужено носеща името му. Ще ги разгледаме всички — един по един и в цялост, — като ще бъдат внесени необходими уточнения и ще бъдат дадени конкретни примери.

Метод 1: Изолация:

Въздействие и цели: Лишава жертвите от всякаква социална подкрепа на тяхната възможност да се съпротивляват. Развива засилена тревога за собствената личност (може да се осъществи и в домашна среда).

Варианти: Пълно ограничение на жизнената среда [в килия или в домашна среда, напр. при домашен арест]. Пълна или частична [социална] изолация. Групова изолация [при която една изолирана група не може да общува непосредствено с други групи от обичайната си социална среда].

Коментари: Локдауните на цели градове и държави лъжовно се представят като „карантина“. При карантина се изолират само болните. За пръв път през 2020 година цялото човечество започна да бъде третирано като „болни“, а третирането е като към затворници.

Дори в случаите, когато няма частичен или пълен локдаун (затворнически режим), виждаме различни форми на домашни арести, за които Байдърман пише, че също вършат работа за дресировката. Примери за това са работата от дома и особено „дистанционното образование“ (онлайн уроците) — лишаващи възрастните и децата от обичайната им среда и социалните им контакти с колеги и приятели.

Може да се изтъкне, че във всяка държава, ратифицирала Женевските конвенции, дори най-опасните затворници, държани постоянно в изолатора, трябва да бъдат извеждани на слънчева светлина поне един час в денонощието. При първия затворнически режим в Испания на милиони деца не беше позволено да излизат на улицата и да общуват с връстниците си в течение на 45 дни. Това е особено тежка форма на мъчение и по всички критерии би трябвало да се смята за престъпление срещу човечеството.

Съвсем нов пример е арестът на квалифицирана медицинска специалистка, която е опитала да изведе майка си от старчески дом преди пореден локдаун. Изолацията на възрастни хора също е нехуманно отношение. В тази връзка обитатели на старчески дом в Колорадо, САЩ, неотдавна бяха цитирани да казват: „По-добре да умрем от Covid-19, отколкото в самота.“

И в България нашумяха скандални случаи, при които на „лекувани“ от коронавируса им е било забранено да общуват с роднините си. Били са възпрепятствани да внасят телефони в болницата. Всичко това няма нищо общо с медицината, но пък е едно към едно с методите в „Таблицата на принудата“.

Метод 2: Монополизация на възприятията:

Въздействие и цели: Съсредоточава вниманието [на жертвата] върху опасно положение/затруднение. Елиминира информация, която не съответства на поставените цели. Наказва независимостта и/или съпротивата.

Варианти: Физическа изолация. Използване на тъмнина или ярка светлина. Ограничени движения. Еднообразна храна.

Коментари: Масмедиите всеки ден съсредоточават вниманието на жертвите (всички хора) върху опасното положение, наречено пандемична криза, и затрудненията за здравната система от „хилядите болни от Covid-19“. Същите медии и най-вече социалните мрежи елиминират информация, която не съответства на целите на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс или просто противоречи на Световната здравна организация. Може да се каже, че България донякъде е в по-лек режим, доколкото имаме няколко медии, даващи трибуна на специалисти, които не позволяват пълната монополизация на информацията и възприятията.

Все пак трябва да се отбележи, че на няколко пъти бяха направени опити за елиминирането на доц. Мангъров и д-р Първанова, включително с охулваща кампания и репресии от страна на БЛС.

Единственото, което засега не се прилага от този метод, е „използването на тъмнина или ярка светлина“. В някои области на САЩ обаче има режим на тока. Неизбежното задълбочаване на икономическата криза и последствията от „зелената сделка“ в Европа също вещаят такъв режим — тогава ще се включи и използването на тъмнина и светлина.

Няколко пояснения и за еднообразната храна: Още при първия локдаун през пролетта в много държави беше забранено купуването на „продукти, които не са от първа необходимост“, включително храни. А пък „доброволци“, ръководени от италианската армия, доставяха еднообразна храна по домовете на заключените пенсионери.

Метод 3: Унижения и опозоряване:

Въздействие и цели: Прави съпротивата да изглежда „по-нежелателна“ от подчинението. Свежда грижите до „животинско ниво“.

Варианти: Възпрепятстване на личната хигиена. Унизителни наказания. Обиди и заплахи. Лишаване от уединение.

Коментари: Униженията, обидите и заплахите в Операция Covid-19 само през тази година са толкова много, че вече са писани и ще се пишат отделни статии за тях. Защото със сигурност кулминацията тепърва предстои. За да не сме голословни, нека дадем няколко примера от досегашни статии:

• „Австралийската полиция ще отвлича хора и ще ги съблича голи за насилствени ваксинации“.

• „Аморалните“ и „социопатите“, които не се подчиняват, трябва да бъдат дрогирани с хапчета под казармен строй.

• Методите, с които ще водят кампания против отказващите ковид ваксина.

Произволното изискване да се носят маски на лицето също се чувства от много хора като унижение. То е съпроводено с кампания по опозоряването на онези, които не се подчиняват, даже до опити за криминализиране на поведението им. И точно както предвижда този метод на Байдърман, безброй жертви (ще) предпочитат да се подчинят, защото им се струва по-добрият избор пред социалния натиск и репресиите (глобите).

Възпрепятстването на хигиената (засега) не се прилага, както в наборните казарми и затворите. Но това не е необходимо. Все пак Операция Covid-19 дава „основание“ на мъчителите да напомнят всеки ден колко важна е хигиената и дезинфекцията, сякаш говорят на… мърльовци. Това също е обида и унижение.

Нека имаме предвид, че унижение имаме и тогава, когато отношението към даден човек не съответства на неговата/нейната възраст. Например да напомнят ежедневно колко важно е миенето на ръцете, сякаш говорят на 4-годишни деца.

Лишаване от уединение: Вече видяхме примери за (планирано) лишаване от уединение. Тук можем да добавим шпионските програми в телефоните, въведени като част от Операция Covid-19. Предвижда се ваксинираните против ковид да бъдат проследявани поне 2 години.

Метод 4: Сломяване чрез умора:

Въздействие и цели: Отслабва умствените и физическите сили за съпротивление.

Варианти: Лишаване от достатъчно [или качествена] храна. Лишаване от сън. Продължителни разпити. Държане под постоянно напрежение.

Коментари: Методът с лишаване от достатъчно или качествена храна, лишаване от сън и постоянното напрежение са типични за казармите и затворите. Продължителните разпити пък са специфични за арестуваните политически дисиденти и вражеските военнопленници. Като изключим това за храната, останалите неща (засега) не се прилагат в Операция Covid-19.

Все пак и това не е съвсем вярно, доколкото държането под постоянно напрежение се осъществява чрез медиите и динамично променящите се „мерки против коронавируса“. Хиляди хора в България, а в САЩ и по света — десетки милиони, останаха без работа и доходи, скоро — и без покрив над главите, все „заради коронавируса“. Това е друг метод за насаждане на постоянно напрежение, отслабващо съпротивителните сили.

Метод 5: Заплахи:

Въздействие и цели: Създава тревожност и отчаяние. Показва възможните наказания за неподчинение.

Варианти: Смъртни заплахи. Заплахи, че жертвата ще бъде изоставена [на произвола на съдбата]. Заплахи срещу семейството. Завоалирани заплахи. Необясними („мистериозни“) промени в отношението към жертвата.

Коментари: Силно заразен и смъртоносен нов вирус е животозастрашаваща заплаха за вас и семейството ви… Налага се да приемем „нова нормалност“, за да оцелеем и за да опазим живота на близките си. — Нима такива послания, с каквито изобилства 2020 година, не създават тревожност, а у някой – отчаяние (чак до случаи на самоубийства)?

Този метод работеше в България само през първите два-три месеца. Вече не, доколкото българите нямат доверие на властите и медиите им. Заради което на тукашните мъчители напоследък им е доста трудно да продължават със същите методи на дресировка, както през пролетта.

Но трябва да се има предвид, че Covid-19 е световна Операция. И е напълно нормално методите да имат различни вариации според културните особености на жертвите. Байдърман има две книги специално по този въпрос и ще ги споменем по-долу, когато стигнем до биографията му.

Метод 6: Периодично снизхождение (временно разхлабване на режима)

Въздействие и цели: Положително насърчаване на подчинението. Възпрепятства жертвата да свикне с лишенията [и наказанията].

Варианти: От време на време се показва благоразположение [към жертвите]. Награждава се и непълното подчинение. Дават се обещания.

Коментари: Този метод днес почти не се нуждае от обяснения. Локдауните бяха върнати в много европейски държави и някои американски щати. Както се и очакваше, разхлабването на режима беше само временно, през лятото.

У нас (засега) няма втори затворнически режим, но режимът ту се разхлабва, ту се затяга, особено в някои професии и най-вече в училищата. Жертвите не могат да свикнат с онлайн „образованието“, защото не се знае докога ще продължи. Това засяга не само учениците, но и бита на родителите им.

Награждава се и непълното подчинение. Това е особено валидно за България, където подчинението на „противоепидемичните мерки“ никога не е било масово, а напоследък — за мое щастие — даже се прави напук на властите. И какъв е резултатът:

„Добре де, няма как да ви контролираме дали си миете ръцете и дали спазвате социална дистанция, ама поне носете маски! Добре де, не можем да наложим маските във всяка ситуация, ама браво на тия, които ги носят поне в обществения транспорт…“

Раздаването на обещания за „спасителни“ ваксини, парични помощи за бизнеса, за връщане към нормалността (в неопределено бъдеще) не се нуждае от специално разглеждане. То си е част от методите за дресировка, описани от Байдърман.

Метод 7: Демонстрация на всемогъщество

Въздействие и цели: Внушава, че съпротивата е обречена/безсмислена.

Варианти: Конфронтации/назидания [за съпротивляващите се]. Пълният контрол се показва в лицето на жертвите.

Коментари: Нека си припомним какви послания се отправят в Операция Covid-19. Ако не спазвате трите „Д“ (Дезинфекция, Дистанция, Дисциплина), ще затворим градовете и/или държавата. Въпреки това идва локдаун. Тогава идва следващата демонстрация на всемогъщество: Това е „новото нормално“, с което трябва да свикнете… поне до излизането на ковид ваксината.

Ако не приемете ковид ваксината, забравете за връщане към обичайния си начин на живот. Няма да можете да пътувате. Няма да можете да работите.

Още отсега Операция Covid-19 се свързва и с другите дресировки по линия на „зелената сделка“ и измамата с климатичните промени. Също — с глобалния „икономически рестарт“, при който ще бъде въведен универсален базов доход и пълна банкерска власт на централизирано всемогъщество. Дори това е едва началото на процесите.

Конфронтациите и назиданията станаха ежедневие. Арестуват епидемиолози и други учени дисиденти, след като държат речи на протестите против поредните локдауни. Самите протести или се забраняват, както наскоро във Великобритания, или се смазват с груби репресивни мерки от силовите структури (Германия, Италия и др.).

Метод 8: Налагане на произволни искания

Въздействие и цели: Развива навици за подчинение.

Варианти: Силово/репресивно се налагат „правила“.

Коментари: Почти всички искания на държавните и здравните власти са произволни. Сякаш по правило те не са научни. Да не говорим, че често противоречат дори на елементарната логика.

Важи за маските, социалната дистанция, локдауните — за каквото се сетите.

Това не им пречи да се налагат силово и репресивно. След тази статия вече би трябвало да ви се е изяснило защо се прави всичко това. Навлизаме в десетилети(е/я) на тирания, каквато не е имало досега в човешката история.

Повече от очевидно е че с Операция Covid-19 нейните сценаристи целят форсиране на човешката еволюция в конкретна посока. И за целта използват революционни похвати. Но имайки предвид репресивния начин по който се осъществява този „рестарт“, „зануляване“ или каквото и да е там… нищо добро не ни чака. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*