Борисов от Брюксел: ПО КОМУНИЗМА КРЕНВИРШ ДА СИ КУПИШ – ГОЛЯМА РАБОТА БЕШЕ! Откакто ГЕРБ е на Власт – Заплатите Нараснаха Тройно! Виж Тук:

„Едно време, по комунистическо, имаше един вид сладолед, типов хляб и салам кучешка радост… А кренвирш да си купиш – голяма работа беше! Кока-кола и банани нямаше! А какво имахме – само танкове и артилерии. А сега магазините са пълни с всякакви стоки”. Това заяви министър-председателят Бойков Борисов пред журналисти в Брюксел по повод икономическото развитие на България през последното десетилетие откакто сме в ЕС, което той обобщи като низ от възходи и успехи.

„Ние увеличаваме заплатите три пъти по-бързо, отколкото расте икономиката. Откакто сме в ЕС, заплатите са нараснали три пъти”, заяви гордо Борисов. По думите му, в България безработица на практика нямало: „Безработни са хора или без никаква квалификация, или такива, които не искат да се преместят в съседния град, където има работа за тях. Тези, които са безработни или не искат, или не могат да работят”. Така Борисов почти повтори аргументите на отколешния си авер и председател на организацията на работодателите КРИБ, Кирил Домусчиев, който се храни от щедри държавни субсидии, но непрекъснато призовава държавата да дава по-малко на работниците…

„Ако правителството вземе решение за увеличаване на минималната работна заплата на 510 лв., има реална опасност много крупни български фирми да изнесат производството си в чужбина“, заплаши тези дни Домусчиев, когото мнозина наричат „личният олигарх на Бойко Борисов“…

От Брюксел премиерът коментира и изказването на депутата от БСП Таско Ерменков, който пред журналисти попита „дали случайно председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) не е втори братовчед на Бойко Борисов”.

„Вчера чувам един ахмак (б.р.- Таско Ерменков), казал че Драго (б.р. Драгомир Димитров) ми е братовчед. Ахмак, знам си го какъв е, който и майка му го е намразила с това име. Кой чул-недочул и се тръгна. Драго от разузнаването ми бил братовчед. Той е от Велико Търново, а аз от Банкя”, обяви Борисов и добави, че това са фалшиви новини.

Коментарът на Ерменков пък бе по повод повод въпросите на ГЕРБ дали депутатът Георги Стоилов е бил съдружник с жената на брат си и е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие“ в Русе.

Автор: Пею Благов, Свободен народ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Неграмотен самозабравил се тъпанар. Не заради Таско Ерменков. Много добре знае защо на Домуса му дават 100 млн от ЕС – не за производството на капки за очи за крави или лубриканти за магарици. По-специални „лекарствени“ средства ще бълват бъдещите фабрики в Пещера и Разград и вероятно Боко ще прибира процент. И изобщо за пари ли става въпрос като заплати или за без пари? А някогашната „кучешка радост“ превъзхождаше стократно по вкус и по качество всички днешни месни продукти, без оглед на марката. За хляба да не говорим. Този дебил едва ли помни как от домашната пещ се вадеха дъхави едри самуни, които изсъхваха, но никога не мухлясваха.А любимият му американски боклук „Кока-кола“ „Тексим“ започна да го произвежда още през 60-е години. Да е чувал нещо за Георги Найденов?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*